Enostavna vaja, ki odpravlja trdovratno trebušno maščobo

Ženska ima meter okoli trebuha
Foto: Profimedia

‘Menopavzna’ ljubiteljica fitnesa trdi, da lahko z vsakodnevnim izvajanjem preproste (in poskočne) vadbe odpravimo trdovratno trebušno maščobo.

Britanska TikTokerka z uporabniškim imenom ‘menopavza s Shiobhan’ pogosto objavlja nasvete o vadbi in prehrani za ženske po 40. letu starosti. Eden najbolj priljubljenih posnetkov Britanke je po pisanju NY Posta 10-minutna vadba, ki naj bi učinkovito odstranjevala trebušno maščobo. Kot pravi, je ta vadba odlična tudi za tiste, ki že več let niso telovadili.

V 10-sekundnem posnetku ob skladbi Maniac Siobhan stoji na podlogi za jogo z razmaknjenimi nogami. Prste na rokah ima prepletene v višini prsi, dlani obrnjene proti tlom, pri tem pa dviguje eno koleno proti nasprotnemu komolcu. Priporoča, da vajo izvajamo 30 sekund na vsaki strani in to ponovimo vsak trikrat

@menopausewithsiobhan Ladies off a certain age 😍 Flatten that belly with this fast routine you can do at home. All you need is 10 minutes every morning. This beginner workout is great even if you haven’t exercised in years! #weightloss #homeworkout #loseweight #getfit #bodytransformation #fitness #beginnerworkout #over50women #over50andfabulous ♬ Maniac (Flashdance Version) (Re-Recorded / Remastered) – Michael Sembello

Drugi ukrepi proti nabiranju trebušne maščobe

Menopavza nastopi zaradi prenehanja delovanja jajčnikov, zaradi česar tudi menstrualnega cikla ni več. Nastop menopavze je opredeljen s koncem zadnje menstruacije, in sicer 12 mesecev po zadnjem ciklusu. Najpogosteje nastopi v starosti 51 let. Menopavza lahko prinese različne zdravstvene težave in simptome: vročinske oblive, nočno potenje, suhost nožnice, povečanje telesne teže, pa tudi povečanje trebuha.

Dietetičarka Kristin Kirkpatrick svetuje, da se proti nabiranju maščobe na trebuhu v menopavzi ‘borimo’ s sredozemsko prehrano, abstinenco od alkohola, uravnavanjem stresa in skrbjo za zadosti kakovostnega spanca.

Avtor
Piše

N. K.

Več novic

New Report

Close