Dvojna zaščita dojenčkove ritke

anonimni uporabnik, 28. oktober 2016
Ostalo

Redna nega dojenčkove kože ali maminih bradavic na dojkah z mazilom omili težave in pripomore k hitrejši obnovitvi.

Mamice dojenčkov so pogosto zaskrbljene zaradi vnete in pordele kože na ritki svojega otroka. Plenice iz umetnih materialov ne prepuščajo veliko zraka, zato imajo dojenčki pogosto težave s kožo na ritki. Zaščitna plast dojenčkove kože je zelo občutljiva in ob stiku z urinom ali blatom se na predelih, ki jih prekriva plenica, lahko pojavi vneta ritka oziroma plenični izpuščaj. Poškodovana koža se ni zmožna braniti pred bakterijami, zato pogosto pride do vnetja kože. Ritka dojenčka pordi, lahko tudi srbi, ali peče, zaradi česar otrok potoči marsikatero solzico. Redna nega dojenčkove kože z mazilom Bepanthen preprečuje vnetje ritke, v primeru, da je ritka že vneta, pa omili težave in pripomore k hitrejši obnovi kože ritke.

Mazilo Bepanthen zaradi svoje sestave kožo neguje in ščiti pred vnetjem, prizadeto kožo pa zdravi. Pomembno je vzdrževati pravilno nego kože v pleničnem predelu. Le tako boste dosegli, da bo koža vašega otroka v pleničnem predelu zdrava, voljna in bo lahko opravljala nalogo obrambnega mehanizma.

Standard za nego dojenčkove ritke 

Za nego dojenčkove ritke se priporoča vsakodnevna uporaba mazila Bepanthen. Mazilo se nanese ob vsaki menjavi plenice. Z redno, večkrat dnevno uporabo mazila se zmanjša verjetnost pojava pordele ritke. Mazilo vsebuje zdravilno učinkovino dekspantenol (provitamin B5), ki hitro prodre v plasti kože. Vitamin B5 je nenadomestljiv pri tvorbi in obnovi kože. Dekspantenol kožo vlaži in ji tako pomaga, da ohranja svojo obrambno funkcijo pred dražečimi vplivi (urin, blato). Mazilo Bepanthen vsebuje tudi lanolin in olivno olje, ki sta sestavna dela mazilne podlage, katere naloga je, da ustvari na koži lipidni zaščitni sloj.

Bepanthen mazilo je naravna zaščita za ritke, saj ščiti pred vnetjem. Mazilo je naravno in klinično preizkušeno*. Ne vsebuje konzervansov, barvil in parfumov.

Varno in naravno

Bepanthen izdelki nam lajšajo težave že več kot sedemdeset let. Mazilo je naravno in klinično preizkušeno*. Ne vsebuje konzervansov, barvil in parfumov.

Mazilo nanašamo pri vsakem previjanju na dobro očiščene in osušene predele ritke.

Bepanthen mazilo je naravna zaščita za ritke, saj ščiti pred vnetjem.

bepanthen-skatla-mazilo-in-tuba-100g-slo

Tudi za doječe mamice 

Mazilo Bepanthen pomaga doječim mamicam negovati bradavice na dojkah. Tako lahko odpravimo vnetje in razpoke bradavic dojk. Nanašati ga je treba po vsakem dojenju. Bradavice naj mamica prekrije z gazo, namazano z mazilom Bepanthen. Pred dojenjem je treba mazilo odstraniti z bradavic.

*Putet G et al. Effect of Bepanthen ointment on the prevention and treatment of diaper rash on premature and full-term babies. Realites Pediatrique Reprint December 2001.

Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

L.SI.COM.10.2016.1232

Vsebino omogoča Bayer d.o.o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,261
09.12.2023 ob 15:37
295,110
09.12.2023 ob 10:53
113,475
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close