Donat Mg najbogatejša naravna mineralna voda z magnezijem na svetu

Uredništvo, 08. april 2013.

Magnezij je pomemben mineral, ki ga telo ne more tvoriti samo. Vsakodnevno ga je treba vnašati s prehrano in pijačo.

Magnezij je mineral, ki ga telo ne more tvoriti samo. Potrebno ga je vsakodnevno vnesti s hrano in pijačo. Je eden najpomembnejših mineralov, ki jih vsebuje celica. Sodeluje pri  več kot 300 različnih življenjsko pomembnih presnovnih procesih v telesu.

Pomen magnezija

Je nepogrešljiv makroelement, ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, k ravnotežju elektrolitov, delovanju mišic in živčnega sistema. Magnezij ima vlogo pri delitvi celic, sintezi beljakovin ter prispeva k sproščanju energije pri presnovi. Je sestavni del krvne plazme in potreben za krčenje mišic, vključno s srčno mišico. Svojo vlogo pa ima tudi pri našem počutju saj prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju. Največ, skoraj 70 odstotkov, se ga nahaja v kosteh, kjer prispeva k ohranjanju zdravih kosti.

Donat

Kje dobimo naraven magnezij?

Ljudje, ki jih iz različnih razlogov pesti pomanjkanje tega minerala morajo uživati čim več živil bogatih z magnezijem. Največ ga najdemo v živilih kot so, zelena listnata zelenjava, žita, stročnice, različni oreški, soja in alge.

Kdo je izpostavljen pomanjkanju?

Sodoben, fizično in psihično naporen življenjski stil nas spravlja v stres. Pijemo preveč kave, izpuščamo obroke ali pa jih zaužijemo v naglici, za gibanje nam običajno zmanjka časa.

Se prepoznate?

donatTak način življenja dokazano povečuje potrebe telesa po mineralu magneziju. Posebej izpostavljene so še odraščajoče osebe, ženske v nosečnosti, kadilci, ter tisti ki se vsakodnevno soočajo z zelo intenzivnimi psihičnimi in fizičnimi napori. Huda pomanjkanja so redka, blaga pa  se lahko kažejo  kot pomanjkanje energije, pogosti glavoboli, nervoza, nespečnost, mišični krči  in padec odpornosti.

Priporočljiv vsakodnevni vnos magnezija za odrasle osebe je povprečno 375 mg.

Ob tem ne smemo zanemariti pomena raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Vsakodnevno pitje 3-4 dcl naravne mineralne vode Donat Mg pokrije potrebe odraslega človeka po magneziju, saj v enem samem litru vsebuje več kot 1000 mg magnezija. Magnezij je v vodi v najbolj primerni obliki, ki omogoča hitro vključitev v presnovne procese.

 www.donatmg.net

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,421
07.07.2021. ob 00:49
284,477
12.07.2021. ob 21:25
110,191
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close