Dom ni samo hiša, dom smo ljudje

Uredništvo, 18. oktober 2013.

Dom ni samo hiša, dom smo ljudje – ob 60. letnici enote Bokalce nov varovani oddelek v DSO Ljubljana Vič – Rudnik

Kot odgovor na vse večje potrebe po obravnavi oseb z demenco in posledično po oddelku s posebno zaščito in varstvom, so se v DSO Ljubljana Vič – Rudnik odločili za ureditev dodatnega varovanega oddelka. Statistični podatki po vsem svetu in tudi v Sloveniji kažejo, da število ljudi, pri katerih se kažejo večje spremembe v duševnem življenju in število obravnav povezanih s tem narašča. Tudi sami se že več let srečujejo z vse večjim številom prošenj oseb, ki potrebujejo posebno varstvo in s stiskami njihovih svojcev ki sami, kljub pomoči, ne zmorejo več poskrbeti za svoje bližnje.

S 1. oktobrom 2013,ob praznovanju 60. obletnice enote Bokalce, so odprli nov oddelek, ki bo namenjen 24 osebam starejšim od 65 let. Varovani oddelek je namenjen starejšim, ki zaradi svojih specifičnih težav, ki se kažejo predvsem kot neorientiranost v kraju in prostoru, potrebujejo omejitev gibanja.

Nov varovani oddelek je urejen v dve bivalni enoti in ima lasten izhod na ograjeno zeleno površino. Prostorsko in kadrovsko smo ga uredili v skladu z veljavno zakonodajo in priporočili stroke. S stalnim kadrom zagotavljajo individualno in skupinsko obravnavo stanovalcev z upoštevanjem njihovih potreb in zmožnosti pri izvajanju posameznih aktivnosti.

Nov varovani oddelek v zelenem in mirnem okolju in na hkrati Ljubljančanom zelo dostopni lokaciji, predstavlja pomembno dopolnitev socialno varstvenih storitev namenjenih starejšim v našem glavnem mestu.

“V DSO Ljubljana Vič – Rudnik nudimo storitve tudi starejšim, ki še živijo doma. dom. V obeh enotah ponujamo zunanjim obiskovalcem tudi fizioterapevtske storitve. Dom ni samo hiša, dom smo ljudje.”

rezanje-traku-(1) varovani-oddelek

soba-(1)

www.dso-vic.si

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,397
24.06.2021. ob 22:15
284,314
24.06.2021. ob 23:26
110,163
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več