Dobra energija za telo in srce

Uredništvo, 05. maj 2014.

Koencim Q10 je naravna snov, ki jo najdemo v vsaki živi celici telesa, in brez nje ni življenja. V celicah skrbi za nastanek telesne energije in ščiti membrane pred poškodbami.

Pomen koencima Q10 v telesu

Koencim Q10 je naravna snov, ki jo najdemo v vsaki živi celici telesa, in brez nje ni življenja. V celicah skrbi za nastanek telesne energije in ščiti membrane pred poškodbami.

Naše telo koencim Q10 proizvaja samo, vendar se ga že po 40. letu tvori bistveno manj kot pri dvajsetletniku (od 2o % do 60 % manj). Največji padec vsebnosti koencima Q10 je v srcu, kjer ga je na gram tkiva tudi sicer največ. To dokazuje tudi njegov pomen pri srčni mišici, ki je energetsko zelo potratna.

Koristi jemanja koencima Q10  

fidimed-1Koencim Q10 je namenjen vsem, ki jim peša srce. Pomaga tudi pri utrujenosti in oslabelosti, zato je odličen dodatek tudi za mlajše odrasle ‒ je namreč ena redkih snovi, pri katerih je ob jemanju mogoče občutiti izboljšano počutje in  boljšo telesno zmogljivost.

Zaradi njegove antioksidativne lastnosti, ki se še okrepi skupaj z vitaminom E, in vloge pri ohranjanju holesterola v takšni obliki, ki je manj škodljiva za nalaganje na poškodovano žilno steno, ga je priporočljivo jemati tudi za ohranjanje prožnosti žil.

Raziskave o koencimu Q10

Učinkovanje koencima Q10 so preverjali na različnih področjih. Najbolj raziskan in potrjen  je njegov vpliv na srčno-žilne bolezni.

Zanimiva je velika italijanska študija, katere izsledki so pokazali, da se je bolnikom s srčnim popuščanjem kar v 80 % izboljšal videz kože (modrikavost), zmanjšala se je tudi oteklost gležnjev in uravnalo se je njihovo dihanje.

Naravni viri v prehrani

Koencim Q10 v večjih količinah najdemo v mesu (govedina, perutnina) in ribah, v precej manjših pa v zelenjavi in mlečnih izdelkih. Vnos s hrano je majhen (od 3 mg do 5 mg). Za vidne terapevtske učinke je treba vnesti v telo vsaj 60 miligramov na dan. V večjih količinah ga lahko zaužijemo v prehranskih dopolnilih, tisti, ki pa želijo izdelek s farmacevtsko kakovostjo, pa naj posežejo po izdelku Fidi koencim 10 – edinem izdelku s Q10 v Sloveniji, ki ga je agencija za zdravila odobrila kot zdravilo.

fidimed-skatlica

Merila za izbor pravega izdelka s koencimom Q10:

–          učinkovina in vsebnost: pomembna trans oblika in čistost učinkovine

–          kakovost: preverjanje kakovosti surovin in končnega izdelka

–          podporne snovi: dodatek sestavin s sinergijskim delovanjem, kot je  vitamin E

Za uporabnike je pomembno, da merilo za dober nakup ni le vsebnost učinkovine, ampak tudi kakovost učinkovine in dodatki, ki okrepijo delovanje koencima Q10. Izdelki s farmacevtsko kakovostjo – zdravila zagotavljajo, da je kakovost analitično preverjena ter da za kapsulo takega izdelka stojita tudi učinkovitost in varnost. 

Zdravilo je na voljo v lekarnah, specializiranih prodajalnah ter na www.fidimed.si. Za nasvet in naročilo na 080 3235 smo dosegljivi vsak delovnik med 9. in 13. uro.

Oglasno sporočilo

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,550
31.07.2021. ob 17:39
110,204
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close