Do specialista v enem tednu. Račun plača zavarovalnica.

Uredništvo, 16. april 2021.

Do specialista v enem tednu. Račun plača zavarovalnica.

Čakalne dobe so pogosto dolge, zato se mnogi odločajo za samoplačniške storitve. Je pa še druga, žepu bolj prijazna pot, in sicer sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja, ki ga ponuja Triglav, Zdravstvena zavarovalnica. Si lahko predstavljate, da pridete do specialističnega pregleda povprečno že v enem tednu?

O tem smo se v teh negotovih časih, kjer sta skrb za lastno varnost in zdravje še pomembnejša, v javni tribuni pogovarjali z g. Matjažem Novakom iz Triglav, Zdravstvene zavarovalnice.

Opisal je, kako takšno zavarovanje izgleda in kaj posamezniki z njim pridobimo. Pojasnil je tudi, na kaj vse je potrebno paziti, ko sklepamo dodatno zdravstveno zavarovanje in katera so tista kritja, ki v primeru poškodbe ali bolezni najbolj pomagajo.

Konkreten potek koriščenja zavarovanja

Eno od bralk je zanimal prav konkreten potek koriščenja takšnega zavarovanja: »Ali lahko razložite potek koriščenja zavarovanja. Recimo, da imam težave s kolenom pri teku?«

»Praviloma najprej obiščemo osebnega zdravnika. V kolikor težava presega njegove pristojnosti, nam napiše napotnico za specialista, v tem primeru ortopeda. Takrat pokličemo na zavarovalnico (080 2664) in se dogovorimo za termin pri ortopedu,« opisuje Novak. Zavarovalnica nato po njegovih besedah usklajeno z vami uredi termin, skupaj izberete izvajalca, ki ga nato obiščete in opravite storitev: »Račun izvajalec izstavi direktno zavarovalnici, tako da s tem nimate skrbi. Stvari potekajo hitro in učinkovito.«

Ena od uporabnic je povprašala tudi o prednostih zavarovanja pri Triglav, Zdravstveni zavarovalnici, pa tudi o drobnem tisku in če bo zavarovanje krilo specialista za zdravstvene težave, ki jih že ima.

G. Novak je pojasnil, da so ključne prednosti zavarovanj Specialisti in Specialisti+  v vsebini zavarovanj, asistenčnem centru z lastnimi zaposlenimi z medicinsko izobrazbo, ki dela 365 dni v letu ter ugodni pogoji za sklenitev zavarovanja.

»Splošni pogoji (t.i. drobni tisk) so sestavni del zavarovalne pogodbe. Res je, da so predhodna stanja izključena in kot taka niso predmet zavarovanja. Kot ste zapisali, »se bodo po vsej verjetnosti pridružile še nove«, za te pa se lahko zavarujete in si s tem omogočite hiter dostop do zdravstvenih storitev,« dodaja.

Priporoča torej zavarovanji Specialisti ali Specialisti+.

Preberite celotno javno tribuno

Zanimivo in res koristno javno tribuno lahko prebirate TUKAJ, za vas pa smo zbrali nekaj vprašanj uporabnikov in odgovorov g. Novaka.

V: Ali to zavarovanje lahko sklene vsak, tudi tisti, ki ni sicer pri vas drugače zavarovan?
Do katerega leta pa se sklepa to zavarovanje, so kakšne omejitve, zdravstvene?

Ta slika ima prazen alt atribut; ime datoteke je profimedia-0168532917-1-1024x683.jpg

O: Zavarovanje ni vezano na sklenitev drugih zavarovanj pri Triglavu.
Zavarovanje Specialisti ni navzgor starostno omejeno in se sklepa brez zdravstvenega vprašalnika, zavarovanje Specialisti+ pa se sklepa do 63. leta starosti, ob sklenitvi se izpolni tudi enostaven zdravstveni vprašalnik.
Zavarovanje velja za novonastale bolezni in poškodbe.

V: Ali tako zavarovanje lahko sklene tudi družina skupaj?

O: Zavarovanje Specialisti+ se lahko sklene tudi v družinski obliki (torej z družinskim popustom).

V: Imam kar konkretno vprašanje, čakalne dobe v teh časih so nečloveške. Želim pa spet opraviti gastroskopijo in kolonoskopijo. Katero zavarovanje priporočate, kakšen mesečni strošek je to in kako poteka naročanje, kako hitro sem na vrsti?

O: Gastroskopija in kolonoskopija spadata med zahtevne diagnostične preiskave, ki so predmet zavarovanja tako pri Specialistih, kot pri Specialistih+.
Premije so odvisne od starosti zavarovanca in se gibajo od nekje 10 eur navzgor (s popusti pa okoli 5 eur/mesečno). Specialisti nezgoda pa znašajo 3 eur/mesečno.
V povprečju so zavarovanci na vrsti v 7 dneh.

V: Zanimiva tema…
pred kratkim sem imela neke zdravstvene težave, pogledali so mi kri, ni bilo nič kaj hujšega, razen krvi v urinu … Zdravnica mi je predlagala UZ, dala napotnico. Ker nisem želela čakati, sem šla samoplačniško. Če bi imela vaše zavarovanje, bi bilo to potem brezplačno?

O:  Drži, tak pregled bi bil “brezplačen” oziroma bi ga plačala zavarovalnica. Vaš strošek je znesek premije, ki jo plačujete.

V: Prijateljica mi je omenila, da ko je zbolel mož, da je prišla zdravnica na dom? Ali to krije tudi vaše zavarovanje, ali je imela nekaj drugega? Se pravi, da ti ni treba v zdravstveni dom?

O: To zavarovanje ne vključuje obiska zdravnika na domu. Lahko pa sklenete zavarovanje Zdravstveni nasvet, kjer je omogočen pogovor z zdravnikom in kjer je možen tudi video posvet, ki lahko v določenih primerih tudi ustrezno nadomesti obisk zdravnika.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,353
15.05.2021. u 21:10
283,831
15.05.2021. u 21:18
110,376
15.05.2021. u 20:56
Preberi več