Do bolj svežega obraza v enem dnevu

Uredništvo, 04. december 2017.

Videz naše kože in občutek, ki nas ob tem prevzame, vpliva na zadovoljstvo s samim sabo ter naše celodnevno razpoloženje.

Procesu staranja se ne moremo izogniti, živimo pa vedno dlje. Želje in predstave se iz generacije v generacijo spreminjajo glede na vedno več možnosti, ki so nam na voljo. Ko uporabljamo izraz »glede na svoja leta«, je jasno, da se je tudi v tem smislu marsikaj spremenilo. Koža je naša zaščita pred vsemi zunanjimi vplivi in dolžni smo ji zagotavljati posebno pozornost, če želimo, da ostane zdrava in lepa. Je prvo, kar zagledamo, ko se zjutraj pogledamo v ogledalo in občutek, ki nas ob tem prevzame, vpliva na naše zadovoljstvo s samim sabo ter naše razpoloženje cel dan.

Številne zanima, kaj dejansko so hialuronska polnila in botoks. Zdravila, strup, eliksirji mladosti? Komu zaupati? Bo zdravnik razumel, kaj mislite? Kakšna je možnost, da naredi napako?

To so najpogostejša vprašanja pacientov, še posebej če gre za prvo srečanje s hialuronskimi polnili in botoksom. Mi pa vam ponujamo odgovore nanje.

Hialuronska polnila

Hialuronska polnila so na področju zapolnjevanja gubic na obrazu v zadnjih desetih letih postala zlati standard. Za povečano priljubljenost polnil obstaja nekaj razlogov – njihova združljivost in biološka razgradnja v koži, preprosta in neboleča uporaba in minimalni zapleti. Največja prednost uporabe dermalnih polnil je, da hialuronska polnila vplivajo na regeneracijo in nastanek novega kolagena.

Hialuronska polnila so primerna za naslednje predele obraza:

  • nazolabialne ali marionetne gubice,
  • mentolabialne gubice,
  • gubice nad zgornjo ustnico (navpične, t. i. kadilske gubice),
  • podočnjaki,
  • povečanje ustnic,
  • splošno povečanje izgubljenega volumna,
  • popravljanje kontur obraza.

Botoks

Botoks je tema, ki ima pri nas, še vedno negativni prizvok. Ampak ali je škodljiv? Kakšni bodo rezultati? Bodo ljudje v moji okolici opazili spremembo in ali bom lahko prenesel/-la dejstvo, da drugi vedo, da nisem bil/-a zadovoljen/-na s svojim videzom? Pogosto mnenje, da se z uporabo botoksa izgubi naravni videz, je stereotip. Ključen je pristop po meri, prilagoditev starosti pacienta, obraznim potezam in naravni mimiki.

Uporaba botulina toksina tipa A velja za eno najučinkovitejših estetskih metod za odpravljanje površinskih gubic in preprečevanje nastanka globljih gubic. Botoks deluje na gubice na čelu in okrog oči, ki nastanejo zaradi običajnih premikov mišic. Če se uporablja pravilno in se z njim ne pretirava, lahko videz čela spremeni v privlačnega in naravnega. Prav zato je pomembno, da obiščete izkušenega zdravnika, ki bo ocenil velikost in moč vaših mišic in potrebno količino botoksa. Številni neustrezno izobraženi zdravniki tega dejstva ne upoštevajo in povzročijo »zmrznjen« videz.

Botoks je primeren za naslednje predele obraza:

  • vodoravne gubice na čelu,
  • navpične gubice na čelu (gubice, ki nastanejo zaradi mrščenja),
  • gubice na zunanji strani oči (smejalne gube).

Preveliko navdušenje, nerealno dojemanje dejanskega stanja kože in neresnična pričakovanja, vztrajanje pri lastnih željah ter neupoštevanje navodil strokovnjaka pogosto povzročijo rezultate, s katerimi pacienti niso zadovoljni in ki se odražajo tudi na splošnem mnenju javnosti. Rezultati, ki so drugačni od pričakovanih in so včasih tudi precej neprijetni na pogled, so prav ti, ki jih opazijo vsi, medtem ko bodo številne primere popolno izvedenih posegov opazili le redki. V kombinaciji s kakovostno nego hialuronska polnila in botoks kožo ohranjajo zdravo in lepo in zagotovijo zadovoljstvo pacientov.

Vse kirurške in minimalno invazivne estetske posege na obrazu izvaja licencirani in pooblaščeni mentor mag. Željko Rotim, dr. dent. med., ki je skupaj z znanim estetskim kirurgom, Sinišo Glumičićem, dr. med, ustanovitelj in predsednik HRVAŠKEGA ZDRUŽENJA ZA ESTETIKO OBRAZA HRVAŠKEGA ZDRUŽENJA ZDRAVNIKOV (HDEL HLZ), ki vrsto let promovira in se ukvarja z metodami za boj proti starosti in pomlajevanje brez kirurških posegov.

ROTIM MEDICAL CENTAR – z vami že 25 let

 

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,398
22.06.2021. ob 13:43
284,306
20.06.2021. ob 17:48
110,161
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več