DELAVNICA: Odličen nastop in uspešna komunikacija

Uredništvo, 26. februar 2014.

Intenziven trening retorike in komuniciranja 19. in 20. Marec 2014, Ljubljana

Intenziven trening retorike in komuniciranja 19. in 20. Marec 2014, Ljubljana
+ tretje individualno srečanje in coaching (termin po dogovoru)

Meje vaše komunikacije so meje vašega sveta!
Naj vaš nastop odraža vašo osebnost!

Z uporabo različnih tehnik vam bomo ponudili vpogled v vašo komunikacijo,  ki povzroči določeno obnašanje. S tem zavedanjem bo tudi sam program prilagojen razvijanju in razumevanju vaših vrlin in izboljševanju slabosti, na podorčju komunikacije in javnega nastopanja.

Teorijo združujemo z veliko prakse in realno izkušnjo iz vašega vsakdanjega življenja.
Treniramo, vadimo, simuliramo komunikacijske situacije iz vašega realnega življenja in delovnega okolja. Pripravimo »na vašo kožo« pisane različne vaje, ter za namen treninga, posnamemo vse vaše nastope in jih takoj analiziramo. (diskretno)
Aktivno gradimo na tipu nastopa in komunikacije, kjer imate največji potencial in vam tudi najbolj odgovarja.

Naučili se boste dobrega nastopanja, učinkovitega poslovnega komuniciranja in retoričnih spretnosti. Trema in stres pred nastopanjem bosta zagotovo odpadla.
Trening daje poudarek razumevanju teorije z realno izkušnjo v praksi. Kako komunicirati, da smo razumljeni, kaj nam pove telesna govorica, naša in od sogovornikov?  Razumevanje pravilne govorne tehnike ter spoznavanje metod za odpravo in premagovanje treme oz. nelagodja pred nastopom. In še več.

Cilj treninga je, da bo vaša izgovorjena beseda odražala tudi vašo karizmo in samozavest pri vsakem nastopu, vsaki komunikaciji.

Prednosti so delo v majhni skupini, individualni pristop, intenzivno delo z veliko vaje, takojšen feedback in usmerjenost na vaš napredek, diskretnost in individualni komunikacijski coaching z izbranim coachom.

Vsebina programa

  • mikrofon-1Kaj mora vključevati dobra predstavitev, da navduši občinstvo? Kako pridobiti občinstvo na svojo stran?
  • Kako ravnati z zahtevnimi sogovorniki ali zahtevno skupino ljudi.
  • Kako se pripraviti na različne tipe nastopov (sestanek, prezentacija, obravnava, zasedanje, nagovori..).
  • Vsebina in priprava vsebine, (uvodni nagovor, jedro, zaključevanje govora oz. zaključek, kako podajamo vsebino (majhni triki: »ice breakerji«, s čim nikoli ne začnemo, kako končamo, da si nas zapomnijo)).
  • Kako govori telo oz. telesna govorica (drža telesa, gestikulacija rok in uporaba kretenj, mimika obraza, pogled, male skrivnosti, kako govori telo) Obvladovanje lastne telesne govorice, da boste z njo sporočali tisto kar želite in ne tistega, česar ne. Poznavanje ter branje govorice telesa sogovornika vam bo pripomoglo k boljšemu doseganju zastavljenih ciljev.
  • Z napotki in dihalnimi tehnikami pa boste vsekakor zmanjšali nivo stresa in treme pred nastopanjem.
  • Poslovna komunikacija in ARC metoda, (uspešno sporazumevanje vodi v uspešno delovanje),
  • Spoznali boste svoj način obnašanja, svoje omejitve ter prepreke za bolj odprto, uspešno in učinkovito komunikacijo. Izkusili in razumeli boste vse potrebne korake za željeno lastno »novo vedenje«.
  • Za konec pa namigi »Na kaj nikoli ne smete pozabiti!«

Sestavni del treninga?

Analiza vašega komunikacijskega profila, analiza vseh nastopov posameznega udeleženca (prej/potem) (diskretno), snemanje s kamero in takojšnje analiziranje (vsak nastop bomo posneli in ga analizirali), praktične vaje, dihalne vaje, telesna postavitev, priprava in nastop po lastni izbiri iz delovnega področja, simulacija možnih situacij, DVD s posnetki udeleženca vseh nastopov, vaj, pisna analiza vseh nastopov in napotki za naprej (1 teden po delavnici), skupinski komunikacijski coaching in individualno srečanje.)

Kotizacija?

Kotizacija za 20 urni intenzivni trening retorike in komunikacije znaša za eno prijavljeno osebo 490 € + DDV. Vključuje strokovna predavanja, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, snemanje in analizo vseh vaših nastopov (diskretno), obsežno uporabno seminarsko gradivo, DVD in pisno analizo samo in vseh vaših nastopov in vaj, potrdilo o udeležbi na delavnici, napitke in prigrizke med odmori in individualno srečanje oz. komunikacijski coaching. Lokacija treninga – A Hotel, Ljubljana.

Kdo?

Šola Povej naGlas združuje vrhunske certificirane coache, specializirane za določena področja in potrebe klientov ter trenerje in predavatelje z dolgoletnimi izkušnjami na področju nastopanja, retorike in komunikacije, tako v medijskem kot poslovnem okolju. (Simona Rakuša, Jasna Knez, Anja Križnik Tomažin..). Več o predavateljih si lahko preberete na spletni strani www.povejnaglas.si.
povej_na_glas-2

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,550
31.07.2021. ob 17:39
110,204
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close