Dejavnost otrok med poletnimi počitnicami

Počitnice so za otroke čas, ko spočijejo možgančke, se veliko gibljejo na prostem in s starši preživljajo skupne trenutke.

Čar poletnih počitnic je, da so otroci svobodni in neobremenjeni s pravili in šolskimi ter vrtčevskimi obveznostmi. Za nekatere otroke pa je lahko pomanjkanje obveznosti včasih tudi moteče, saj se preveč razpustijo in obsedijo pred TV ekrani ali računalniki. Dejavnost v poletnih mesecih je ključnega pomena za ohranjanje aktivnih in zdravih otrok.

Ponujamo vam nekaj načinov za spodbujanje dejavnosti otrok:

Otroci naj se igrajo zunaj

Če živite v mestu ali na podeželju in imate možnost varnega prostora na prostem oziroma dvorišče, potem naj se otroci igrajo zunaj, na zraku. Otroci so dejavni in potrebujejo tekanje, skakanje in gibanje. Pomembno je, da se ne dolgočasijo, temveč uživajo v fizični igri. Naj bodo to skrivalnice, vožnja s kolesom ali raziskovanje, ključno je, da se gibljejo in tekajo naokoli.

Ponudite jim “lahke” dejavnosti

Ulični nogomet je odlična dejavnost za otroke v času njihovih poletnih počitnic. Nestrukturirana igra uličnega nogometa ponuja otrokom točno tisto, kar potrebujejo, gibanje in neobremenjeno igranje, saj ga lahko igrajo kjerkoli na ravni površini. Kar potrebujejo, je žoga in nekaj, kar bo služilo kot gol. Otroci so večinoma najbolj ustvarjalni, ko ekipno sodelujejo in imajo enake cilje na igrišču.

Skupinske igre

To je najpomembnejše na seznamu. Otroci so ogledalo vedenja staršev, saj zelo radi ponavljajo za starši. Primer: Če vas bodo videli vsak dan teči, bodo tudi sami to želeli. Sledite svojim željam in strastem ter z otroki skupaj uživajte na svežem zraku. Ulični nogomet ponuja odličen način za skupne aktivne trenutke staršev in otrok, za ustvarjanje lepih družinskih spominov, poleg tega pa tudi pripomore k spodbuditvi otrok za uživanje v vadbi!

Otroci obožujejo poletne počitnice, saj je to čas, ko se neobremenjeni in so lahko aktivni od jutra do večera. Omogočite jim čim več gibanja na svežem zraku, tako si bodo nabrali moči za nove šolske dni.

otroska igra

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,391
13.06.2021. ob 13:25
284,258
17.05.2021. ob 12:55
110,155
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več