Dan odprtih vrat za bolj zdravo Slovenijo

Uredništvo, 25. februar 2014.

Brezplačno na pregled v vašem okolišu.

Brezplačno na pregled v vašem okolišu

zdravnik_interna_medicinaRevija Viva in Zavod Viva v sodelovanju z zdravniki zasebniki iz vse Slovenije organizira akcijo Dan odprtih vrat za bolj zdravo Slovenijo, ki bo v soboto, 15. marca 2014, med 9.00 in 12.00. Na ta dan bodo številne zasebne zdravstvene ordinacije BREZPLAČNO odprle vrata in v njih ponudile preglede in posvete ljudem, ki se bodo predhodno nanje naročili. Naročanje je možno na številki 080 13 44 ali na internetni strani www.viva.si.

Zakaj tovrstna akcija? Vsi se strinjamo, da bi morali biti v naši državi vsi deležni enakovredne in enakopravne zdravstvene oskrbe. Enakopravne v smislu dostopnosti zdravstvenih storitev, ki bi morale biti na voljo vsem, ki jih potrebujejo. Toda teorija je eno, praksa, žal, nekaj drugega. Med nami je vse več ljudi, ki se jim zaradi najrazličnejših razlogov čedalje bolj odmika celo temeljna zdravstvena oskrba.

Vabimo vas, da se nam pridružite, da glas o tej dobrodelni akciji doseže čim več tistih, ki jim je akcija v prvi vrsti namenjena, saj lahko le s skupnimi močmi in prizadevanji naredimo majhen, vendar pomemben in konkreten korak k rešitvi tega problema. Brezplačni zdravstveni in zobozdravstveni pregledi so na voljo vsem državljanom in državljankam, prednost pa bodo imeli ljudje brez zdravstvenega zavarovanja.

Po vzoru pro bono akcije slovenskih odvetnikov bodo v soboto, 15. marca, med 9. in 12. uro številne zasebne ambulante družinske medicine ter specialistične in zobozdravniške ordinacije odprle vrata in ponudile brezplačne preglede vsem, ki jih potrebujejo, vendar zaradi kakršnih koli razlogov ne morejo priti do njih.

Dan odprtih vrat je del projekta zdravstvenega opismenjevanja Govori jezik zdravja, ki ga je podprlo tudi ministrstvo za zdravje.

Kako bo potekala akcija?

Natančen seznam sodelujočih zdravnikov je v priponki, objavljen pa je tudi na internetni strani www.viva.si. Seznam še ni dokončen in se ves čas dopolnjuje, saj se zdravniki še vedno prijavljajo za sodelovanje. Vsak, ki bi želel na brezplačni pregled, se lahko prijavi na brezplačni telefonski številki 080 13 14 od 8. do 16. ure ter preko interneta. Število pregledov v posamezni ordinaciji je omejeno. Prijaviti se je mogoče do vključno 11. marca 2014.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,484
26.07.2021. ob 18:08
110,192
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close