fbpx

Zvok iz školjke

Dom & prosti čas, Življenjski slog

Pustite se razvajati z zvokom gonga in drugih prvinskih glasbil. Obiskovalcem portala Med.Over.Net nudimo poseben popust.

Duško je učitelj zvoka in njegovih funkcij, zvoki, ki jih zaigra na školjko in druga prvinska glasbila, pa so zdravilni in sproščujoči. Ne samo, da je poznavalec starodobnih glasbil, ampak tudi nesebično širi ‘sporočilo o vodi’ – o tem, da je voda podlaga za uravnoteženo delovanje in bivanje na Zemlji.  Dušan M.B.Z. je po rodu iz Bele krajine, svoja znanja in veščine gradi in razvija že mnoga leta ob učiteljih iz celega sveta, iz različnih oblik literature, predvsem pa iz lastnih izkušenj. Je mojster igranja na gong in številna prvinska zvočila, ki so zanj sredstvo za prečiščevanje starih energetskih vzorcev in središče za soustvarjanje nove zavesti – zavedanja o človekovem biopolju – prostoru in ponovnem povezovanju z inteligenco narave. Zavedanje prvinskosti mu je bilo položeno v naročje, kajti Dušan je odrasel na domačiji v stiku z rastlinami, zemljo, živalmi … Svoje otroštvo in mladost pa opisuje kot sestavljanko nenehnih preizkušenj.
2A68F5E8-DADF-11E1-852C-91B165B94067
Duško trdi, da je za trobljenje primernih veliko školjk, ki so velikosti vsaj za pest in jim je odstranjen vrh.

40ED55F2-DADF-11E1-8450-91B165B94067
Zvok iz školjke vas bo povezal z naravo in blagodejno vplival na počutje, je prepričan Marko Hren.

 
Vse se harmonizira v notranjosti školjke
 
Dušan se na svoji življenjski poti uči in nauči predvsem sam, spoštuje in hvaležen pa je tudi vsem, ki se mu na poti ustvarjanja, kot pravi on, znajdejo kot stikala, ki včasih samo z nekaj besedami sprožijo sunek novih stvaritev v realnosti. Dušan verjame v dejstvo, da se vse v Vesolju odvija po istem pravilu. “Imenuje se Fibonačijevo zaporedje – Zlati rez. Vse, res prav vse, raste, deluje in je sestavljeno po tem pravilu, tudi človek in školjka in cvetlica in Kameleonov jezik in val morja, ki se lomi v tem zaporedju … Zvok, ki ga ustvarimo z usti in se zvrtinči, harmonizira v notranjosti školjke, postane primer tega pravila, primarnega, izvornega, dih jemajočega, sproščujočega, zdravilnega, vsemogočega … Zvok, ki obstaja od začetka,” povzema svoja prepričanja in nas poduči, da je za trobljenje primernih veliko školjk, ki so velikosti vsaj za pest in jim je odstranjen vrh, najbolj uporabljane pa so školjke iz Indijskega oceana – imenujejo jih tudi Pudža školjke ali bojne školjke – čunke.

475E9EFA-DADF-11E1-8B69-91B165B94067
Dušanova zvočna kopel vas bo popeljala v nov svet.

 
Vsesplošno navdušenje nad zvoki
“Morda kakšno najdete letos poleti tudi na vašem dopustu ali pa si jo kupite na stojnici s spominki,” vskoči v pogovor Marko Hren iz Plesnega Mesta, ki se pogosto odloči za zvočno kopel s školjko, sam pa si zaigra tudi na Tibetanske posode. Pravi, da je občutek ob zvoku in vibraciji školjke enkraten in hkrati vedno drugačen, saj ti zavibrira vsaka mišica, tetiva, kost, kot da se stik med njimi razrahlja. “Gomazenje po hrbtenici se kasneje razporedi po celem telesu in bolečina mine. Ne, zvočna kopel s školjko ne ozdravi fizičnih poškodb na hrbtenici, a vseeno blagodejno vpliva na počutje in že zaradi tega pogosto odhajam na zvočne kopeli k Duškotu in si ob zaključku rad privoščim zvok in vibracijo školjke.”

4EAB253E-DADF-11E1-B964-91B165B94067
Dušan Mamut Badovinac Zupanjič je mojster igranja na gong in številna prvinska zvočila.

 
Dušan Mamut Badovinac Zupanjič

Natisnite spodnji letak in pridobite 30 % popusta pri Zvočni kopeli.

Popust lahko uveljavljate do konca leta 2012.


Sledite nam