fbpx

Zrela leta: Fit na pomlad!

Novice

Redno gibanje v naravi blaži stres, krepi imunski sistem, vpliva na boljši spanec in ohranja vitalnost funkcij tudi v pozno starost.

Pomembnost aktivne vadbe za seniorje

debeli-rtic-marec-1Tudi v zrelem obdobju je telesna aktivnost izrednega pomena – z redno in zmerno telesno aktivnostjo pripomoremo k boljšemu počutju ter krepitvi telesnih spretnosti in koordinacije, ki so potrebne v izzivih vsakdanjika. Redno gibanje v naravi blaži stres, krepi imunski sistem, vpliva na boljši spanec in ohranja vitalnost funkcij tudi v pozno starost.

Zmernost in postopnost ključ do uspeha

V zimskem času smo že zaradi vremena in krajših dnevov navadno manj aktivni, kašen kilogramček več se nam pozna tudi zaradi bolj mastne prehrane. Da pričakamo pomlad pripravljeni ter da se izognemo morebitni spomladanski utrujenosti moramo poskrbeti, da bo naša prehrana raznolika in polna vitamskih in mineralnih snovi, da pijemo dovolj tekočine ter da izberemo primerno obliko gibanja na prostem, v naravi.

Po zimskem obdobju je postopnost in zmernost pri vadbi ključ do uspeha – telo počasi pripravljamo na napore, postopno izboljšujemo motoriko in koordinacijo, se tako izognemo poškodbam in s tem krepimo imunski sistem. Ne gre hiteti – vadba nam mora biti v užitek, zabavo in razvedrilo.

20 minut na dandebeli-rtic-5

Šport nam pomaga v vsakdanjik vpeljati zdrave navade, ki bodo ohranjale čil um in krepko telo tudi v pozno starost. Strokovnjaki navajajo, da že 20 minut vadbe na dan zadostuje, da ostanemo gibčni in upočasnimo procese staranja. Da prerase v navado, poskrbite, da boste vsaj petkrat zaporedoma telovadili in po ugotovitvah ameriških psihologov naj bi bila to meja, pri kateri prerase dejavnost v navado.

Vsak začetek je težak… zato naj bo poseben!

Najbolj naravna človekova danost – gibanje v naravi – prispeva tudi k estetiki, harmoniji duha in telesa ter krepi povezanost med ljudmi. Z mislimi za vse vas, ki želite pričakati pomlad pripravljeni, vas pričakujemo v zdravilišču Debeli rtič, zeleni oazi mirnega zavetja ob slovenski obali. S posebnim rekreacijskim programom ‘Postanimo čili ‘ prijazno osebje poskrbi, da bo redno gibanje postalo rutina – z jutranjo telovadbo boste telo po spancu predramili in napolnili z energijo, z dihalnimi vajami si zagotovili zadostno količino svežega zraku, z vodno vadbo pa poskrbeli za oblikovanje telesa, saj je z nizko intenzivnostjo v vodi je vadba primerna za vse, saj ne obremenjuje sklepov.

V nekaj dnevih lahko izgradite rutino, ki prerase v navado… pregovor pravi, da je vsak začetek težak, mi pa dodajamo, da je zato nujno, da je poseben. Pridružite se nam na nekaj dnevnem oddihu na Debelem rtiču, kjer vas čakajo posebni paketi ugodnosti.

Se vidimo!

Ponudba-za-MZL_senior_nov

Oglasno sporočilo


Sledite nam