fbpx

Znate paziti na svojo bolečo hrbtenico?

Dogodki, Zdravje

Ob pojavu težav s hrbtenico, se morate v veliki meri zanesti na svoje znanje in ravnanje. Če si zastavljate vprašanja: Zakaj pride do težav? Kako si lahko pomagam sam? Kaj smem početi in česa ne? Na koga se lahko obrnem?, vabljeni na inovativno predavanje, kot ga pri nas še ni bilo.

predavanje Dejan Kernc - bolečine v hrbtenici

Ni vam potrebno obiskati zdravnika, fizioterapevta in kineziologa, saj so trije strokovnjaki znanje vseh treh področij združili v želji, da približajo VZROKE težav s hrbtenico ter RAZUMEVANJE, kako si SAMI POMAGATE pri odpravljanju bolečine. S pomočjo dolgoletnega znanja in bogatih izkušenj izjemnih strokovnjakov s pripravili edinstveni dogodek.

Inovativno predavanje, kako odpraviti bolečine v hrbtenici

Dokler ne razumete, si ne morete pomagati!

Predavanje bo v soboto, 19. 10. 2019 od 9. do 13. ure, na Ekonomski fakulteti, v Ljubljani.

Vabljeni na inovativno predavanje, kot ga pri nas še ni bilo.

Ob pojavu težav s hrbtenico, se morate v veliki meri zanesti na svoje znanje in ravnanje. Če si zastavljate vprašanja:

  • Zakaj pride do težav?
  • Kako si lahko pomagam sam?
  • Kaj smem početi in česa ne?
  • Na koga se lahko obrnem?,

Predavanje je zasnovano kot interaktivno povezovanje treh različnih področij v smiselno celoto. Dotaknili se bodo strokovnih tem in jih predstavili na uporaben način:

  • svet anatomije, da bi razumeli kako deluje hrbtenična struktura,
  • poiskali stikalo, s katerim telo vrnemo nazaj v pravilno delovanje in
  • konkretno razložili posamezne težave s hrbtenico ter kako se z njimi soočiti.

Organizatorji ne bodo delili receptov, nasvetov in čudežnih programov – temveč RAZUMEVANJE!

Na predavanju boste dobili znanje, da se boste sami znali odločiti, katere vaje so primerne za vaše težave in zakaj, s katerimi gibi lahko zavarujete svojo hrbtenico ter kaj smete delati in česa ne, v domačem okolju dnevne sobe.

Kaj vam prinaša dogodek?

RAZUMEVANJE TEŽAV
Ko ugotovite, kje se skrivajo vzroki vaših težav, jih bistveno lažje odpravite. Razumevanje je tista ključna komponenta, s katero se izognete ponavljanju napak in zaradi katere boste sposobni sami oceniti, kaj je za vas dobro in kaj bi vam lahko škodilo.

STROKOVNOST PREDAVATELJEV
Bolečine v hrbtenici bomo obravnavali čez prizmo medicine, fizioterapije in kineziologije. Različni vidiki obravnave bodo smiselno nadgrajevali vaše razumevanje, z dodajanjem vedno novih spoznanj. Vsako področje bo zastopal strokovnjak, ki bo svoje izkušnje in znanje podal na razumljiv in enostaven način. 

UPORABNOST V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU
Večna težnja vseh nas je, da bi si znali pomagati sami, da bi vedeli, kako se soočiti s svojimi težavami in izbrali pravo pot. Zato je tako pomembno, da imate znanje, da vse tehnike niso primerne za vse težave ter razumevanje, katera rešitev je za vas najustreznejša.  Kaj je za vas primerno in kaj ne, ter kako to vključiti v svoje vsakdanje življenje. 

IZKUŠNJE DRUGIH Prisluhnili boste ljudem, ki so svoje težave s križem uspešno odpravili. Spregovorili bodo kako so spremenjen vzorec razmišljanja in gibanja vključili v svoje vsakdanje življenje, ter kakšna spoznanja so pri tem doživljali.

Predavatelji

prof. dr. Dean Ravnik, dr. med.

Ugleden profesor anatomije, zdravnik, profesor in izjemen predavatelj. 

Svoje delo je posvetil razumevanju in poučevanju anatomije človeškega telesa. Bogato znanje in izkušnje še danes deli s študenti, katerim s svojo slikovito in unikatno razlago približa delovanje hrbtenice; zakaj pride do težav, kako se nepravilnosti kažejo in kaj to pomeni za vsakdanje življenje.

Nežka Poljanšek, dipl. fiziot.

Najbolj poznana in priznana fizioterapevtka pri nas.

Manualno terapijo je nadgradila s kranio-sakralno terapijo, kar ji pri delu daje še dodatno širino in globino. Z obema nogama trdno stoji na tleh, obenem pa ostaja v stiku s subtilnim delom sebe. Zase pravi, da je celovit terapevt, kar pomeni, da velik poudarek daje čustvom in energetskemu odražanju v načinu gibanja, mišicah in sklepih.     

dr. Dejan Kernc, kineziolog

Specialist za bolečine v križu in zagovornik razumevanja kot bistvo napredka.

Doktoriral je pod mentorstvom priznanega ortopeda iz Ortopedske klinike v Ljubljani. O bolečinah v križu predava na izobraževanjih strokovne in splošne javnosti ter je avtor številnih prispevkov, ki so objavljeni v priznanih ortopedskih in poljudnih revijah. Sodeluje kot moderator s portalom Med.Over.Net in Popov zdravnik na 24ur Viziti. Svoja znanja združuje v vadbi Re.aktiv.

Dober učitelj je tisti, ki zapleteno snov razloži na enostaven način!

Prijava in vstopnice

49€ za zgodnje prijave (za prijave sprejete in plačane do 6. 10. 2019.)
Cena od 7. 10. 2019 je 70€.
Mesta so omejena, zato pohitite s prijavami in izkoristite popust za zgodnje prijave!
Več na: https://re.aktiv.si/dogodek


Sledite nam