fbpx

Znani zmagovalci akcije »Najbolj cenjena lekarna 2014«

Novice

Na svečani prireditvi Simpozija Slovenskega farmacevtskega društva so podelili priznanja »Najbolj cenjena lekarna 2014«. Bralci Revije za moje zdravje in obiskovalci lekarn so največ glasov namenili Lekarni Ankaran.

lekarna maximus

Lekarna Maximus Vir: www.pomurske-lekarne.si

Na svečani prireditvi Simpozija Slovenskega farmacevtskega društva so podelili priznanja Najbolj cenjena lekarna 2014. Bralci Revije za moje zdravje in obiskovalci lekarn so skupaj prispevali kar 5200 glasovnic. Največ glasov so namenili Lekarni Ankaran, na drugo mesto se je uvrstila Lekarna Maximus, na tretje pa Lekarna Beltinci. Slavnostna razglasitev je v Kongresnem centru hotela Bernardin, v Portorožu, potekala v družbi najboljših slovenskih farmacevtov. Priljubljeno akcijo podpirata Slovensko farmacevtsko društvo in Lekarniška zbornica Slovenije ter medijska partnerja Zavod Kinoks in Revija za moje zdravje. 

V uredništvo Revije za moje zdravje je v akciji izbora Najbolj cenjene lekarne prispelo kar 5.200 veljavnih glasovnic za slovenske lekarne. Gre za razveseljiv podatek, ki kaže, da pacienti želijo izraziti svoje mnenje.  Glasovanje je potekalo med 6. marcem in 5. majem 2014. Trem, najbolje uvrščenim lekarnam sledijo po vrsti Lekarna Beltinci, Lekarna Gorišnica, Lekarna Domžale, Lekarna Bršljin Novo mesto in Lekarna Sv. Rok.

Namen akcije je povečati prepoznavnost lekarn in farmacevtskega poklica ter poudariti pomembnost njune vloge pri zagotavljanju splošnega zdravja ljudi. Obiskovalci lekarn so s svojimi glasovi pripoznali prijazen in strokoven odnos lekarniških delavcev do pacientov ter se jim na ta način zahvalili za njihov trud in posluh za njihove težave. Tovrstno strokovno svetovanje zahteva veliko znanja o varni in pravilni uporabi zdravil ter nenehno spremljanje trendov in novih produktov. Akcija ima za farmacevte tudi motivacijsko vrednost, saj jih spodbuja k še boljšemu, zaupanja vrednemu in spoštljivemu odnosu do svojih pacientov.

Miran Golub, predsednik Lekarniške zbornice Slovenije, je poudaril: »V akciji vidim kar nekaj pozitivnih vidikov in naj na tem mestu izpostavim vsaj dva. Prvi je, da lahko s  pomočjo akcije širšo javnost obveščamo o našem vsakodnevnem delu za dobrobit naših pacientov, v katerem skušamo prisluhniti njihovim težavam in jim ponuditi čim boljše odgovore na njihova vprašanja. Drugi, enako pomemben vidik je, da je izbor najbolj cenjene lekarne ena od možnosti, s katero lahko naše paciente neposredno vprašamo, kakšne lekarne in kakšne farmacevte si želijo.«

Matjaž Tuš, predsednik Slovenskega farmacevtskega društva  je ob podelitvi povedal: »Vsak oddan glas pomeni, da imamo na eni strani lekarniškega pulta nekoga, ki je svoje strokovno znanje in usposobljenost združil z zvrhano mero empatije, spoštovanja in zavzetosti in da je tisti na drugi strani iz lekarne odšel tako zadovoljen, da si je odtrgal nekaj dragocenega časa in svojo hvaležnost ali zadovoljstvo izrazil tudi tako, da je izpolnil glasovnico.«

V strokovni komisiji, ki je akcijo spremljala in usmerjala, so sodelovali: Matjaž Tuš, mag. farm., predsednik Slovenskega farmacevtskega društva;  Miran Golub, , predsednik Lekarniške zbornice Slovenije, vodja Lekarne Rače, dr. Marc Gašper, mag. farm., član nadzornega odbora v SFD, zaposlen v farmacevtski družbi Roche, mag. Mateja Praprotnik, strokovna vodja v Lekarni Ljubljana; asist. mag. Andreja Čufar, mag. farm., spec., vodja Centralne lekarne v UKC Ljubljana, mag. Mira Abazovič, mag. farm., predsednica Sekcije javnih lekarn, zaposlena v Dolenjskih lekarnah, prof. dr. Mirjana Gašperlin, mag. farm., iz Fakultete za farmacijo, mag. Alenka Rutar-Pariš, mag. farm., vodja marketinga v Kemofarmaciji, Meta Milovanovič, mag. farm, spec., iz Lekarne Dravlje, Darja Potočnik – Benčič, mag. farm, spec., direktorica Lekarne Ptuj, Mojca Prah-Klemenčič, mag. farm., direktorica Regije Slovenija v Krki, Vladka Češek Bizjak mag.farm.,  vodja Lekarne pri Šišenski knjižnici in Sanja Vilfan Švajger, predstavnica Zavoda Kinoks in odgovorna urednica Revije za moje zdravje.

Vir: Lekarniška zbornica Slovenije


Sledite nam