fbpx

Znani so finalisti Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2013

Zavod MON

Prejemniki nagrade HORUS bodo znani na slavnostni podelitvi, ki bo potekala 27. novembra 2013 v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru.

Komisija prvega ocenjevalnega kroga je razglasila finaliste Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2013, ki jo podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS –Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta. Med finaliste nagrade HORUS 2013 so se uvrstila vsa podjetja in zavodi, ki so dosegla vsaj 51% vseh možnih točk v prvem krogu ocenjevanja. Prejemniki nagrade HORUS 2013 in posebnih priznanj bodo znani predvidoma konec novembra 2013. Nagrada HORUS bo letos podeljena petič, z razpisom pa želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij k družbeni odgovornosti.

horus-2V kategoriji majhnih podjetij so se v finale uvrstili: Svetloba, podjetje za projektiranje in izdelavo industrijskih svetil d.o.o. in Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o., v kategoriji srednje velikih podjetij: Hewlett – Packard d.o.o. in Mariborski vodovod, javno podjetje d.d., v kategoriji velikih podjetij pa: Zavarovalnica Triglav d.d. in UniCredit Banka Slovenija d.d.. V kategoriji zavodi se za nagrado potegujejo: EIC Univerzum Minerva Maribor, Zavod Karo in VOZIM, Zavod za inovativno izobraževanje o varni vožnji.

Za splošno posebno priznanje posamezniku, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti se potegujejo mag. Franc Hočevar in Pedro Opeka, za posebno priznanje novinarju pa Dunja Turk (Finance) in Edita Cetinski Malnar (RTV Slovenija). Za posebno priznanje – Podjetnik s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu je finalistka mag. Marina Enspieler – Siegert (Slovenska gospodarska zveza, Avstrija).

Ocenjevanje komisije prvega kroga je potekalo od 28. do 6. novembra 2013, neodvisno (brez predhodnega vedenja ocenjevalcev o rezultatih drugih ocenjevalcev). Delo ocenjevalne komisije drugega kroga ocenjevanja pa bo potekalo vse do slavnostne razglasitve nagrajencev, ki bo 27. novembra 2013 potekala v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru.

Nagrada Horus je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti – IRDO in PRSS – Slovenskim društvom za odnose z javnostmi. Skupaj s tema organizatorjema letos nagrado Horus podpirajo številne partnerske organizacije in pokrovitelji: Ameriška gospodarska zbornica, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, Londonska šola za odnose z javnostmi, Mreža za družbeno odgovornost Slovenije, Slovenska fundacija za poslovno odličnost, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Štajerska gospodarska zbornica, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager in SPIRIT Slovenija. Medijski partnerji nagrade HORUS 2013 so: ČZP Večer d.d., Zavod Med.over.net, TSMedia d.o.o., GV Založba d.o.o., Europlakat d.o.o., Maribor24.si. Partner klipinga je Press Clipping d.o.o.


Sledite nam