fbpx

Zmagovalci mečejo na koš

Dogodki

V soboto, 14. 9. 2013 ob 17.00 uri bo v navijaški coni na Kongresnem trgu v Ljubljani potekala igra »Zmagovalci mečejo na koš« h kateri so vabljeni vsi bivši kadilci.

Kampanja Evropske komisije »Ex kadilci so zmagovalci« pripravlja v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljana in Mestno občino Ljubljana, v okviru dogajanja Eurobasket 2013 na Kongresnem trgu v Ljubljani igro »ZMAGOVALCI MEČEJO NA KOŠ« namenjeno vsem, ki so uspeli premagati odvisnost od tobaka in začeli uživati prednosti življenja brez cigarete – vsem bivšim kadilcem.

kosarka-zoga-kosV soboto, 14. 9. 2013 ob 17.00 uri bo v navijaški coni na Kongresnem trgu v Ljubljani potekala igra »Zmagovalci mečejo na koš« h kateri so vabljeni vsi bivši kadilci, ki se bodo pomerili v metih na koš. Zmagovalec bo ob evropskem dnevu bivših kadilcev, 26. septembra, odšel v Bruselj, kjer se bo srečal s svetovno NBA zvezdo, vsi udeleženci pa bodo za sodelovanje prejeli praktična darilca. Več informacij o sodelovanju in načinu prijave lahko najdete na: facebook/unstoppable.slovenija.

Dogodek »Zmagovalci mečejo na koš«  je sicer uvod v priprave na prvi evropski dan bivših kadilcev, ki bo potekal 26. septembra 2013. Takrat se bo v vseh državah članicah EU zvrstilo večje število dogodkov, katerih namen je čestitati vsem, ki so se uspeli spopasti z odvisnostjo od tobaka in prenehali kaditi. »Dan bivših kadilcev« je projekt kampanje Evropske komisije Ex kadilci so zmagovalci, ki že tretje leto poteka v  vseh državah EU.

Kampanja temelji na brezplačnem interaktivnem spletnem orodju iCoach. iCoach je znanstveno potrjena spletna digitalna platforma z zdravstvenim mentorstvom, ki je zasnovana tako, da ne obsoja kadilcev, ampak z uporabnimi nasveti in namigi poudarja številne koristi, ki jih opuščanje kajenja prinaša. Informacije o programu iCoach bodo vsem, ki želijo opustiti kajenje, na voljo tudi na sobotnem dogodku, možen pa tudi vpis v ta brezplačen zdravstveni pripomoček, v katerega se je do sedaj vpisalo že več kot 400.000 kadilcev iz vse Evrope.

Več informacij o kampanji in spletnem orodju najdete na:

iCoach:

www.exsmokers.eu

iCoach mobilna aplikacija:

www.exsmokers.eu/mobile

Spletna stran Evropske komisije o javnem zdravju:

http://ec.europa.eu/health/tobacco/policy/index_sl.htm


Sledite nam