fbpx

Zimske težave se “zdravijo” poleti

Bolezni, Zanimivo, Zdravoteka, Življenjski slog

Poletje je čas, ko je naša energija na vrhuncu, zato je ravno v tem času treba telo krepiti, prečistiti, podpreti …

Če okrepimo črevesje – okrepimo in podpremo cel organizem!

V naših prebavilih se nahaja kar 60 odstotkov vseh celic naravne odpornosti, zato je za ohranjanje močnega imunskega sistema zdravo črevesje zelo pomembno.

Če je naše črevo prepustno (“sindrom propustnega črevesja”), prepušča v obtok številne mikrobe, ki povzročajo bolezni. Če dobrih bakterij v črevesju ni (dovolj) lahko pride do porušene črevesne mikrobiote. Zdrava črevesna mikrobiota je naša prva obrambna linija pred različnimi virusi, bakterijami … zato je pomembno, da so naše dobre in slabe bakterije v ravnovesju.

Najučinkovitejši način za naselitev dobrih bakterij v črevesju boste dosegli tako, da najprej globinsko prečistite jetra in črevesje, ki posredno vplivajo tudi na čiščenje krvi.

Pegasti badelj in še mnogo več …

Tudi vlaknine so izredno dobrodošle za globinsko čiščenje črevesja. Vlaknine v črevesju nabreknejo in tvorijo gelu podobno snov, ki nežno čisti stene črevesja. Hkrati vplivajo tudi na čiščenje prebavil, saj nase vežejo obloge, ki se zadržujejo v črevesju dlje časa. Prehransko dopolnilo NutriCol je zelo bogato z vlakninami, hkrati pa vsebuje tudi ostala zelišča, kot na primer pegasti badelj, regrat, aloe vero, klamatsko algo, ki vplivajo na čiščenje jeter in krvi. To pa še ni vse. Izdelek vsebuje tudi probiotike, prebiotike in encime, ki omogočajo celotno regeneracijo črevesja.

Kombinacija probiotikov, prebiotikov in encimov (z izbranimi zelišči) NutriCol je UČINKOVITA izbira za globinsko čiščenje vaše črevesne mikrobiote.

Iz izkušenj priporočamo, da vsak posameznik dva krat letno naredi čiščenje črevesja z NutriColom.

Zagotovite telesu dobro prebavo

Napihnjenost, vetrovi, zaprtje, slaba prebava so »milejša« oblika težav, ki nam jih pomanjkanje encimov lahko povzroča. Pogost pokazatelj slabe prebave hrane je tudi zadah iz ust. Posledice, povezane s slabo encimsko prebavo so lahko tudi alergije in avtoimune bolezni ter vnetja. Znano je, da delčki neprebavljene hrane, zlasti beljakovinskega izvora, preidejo v krvni obtok prek poškodovane črevesne membrane (sindrom luknjičastega črevesja) in s tem sprožijo vrsto imunskih odzivov, ki se lahko odražajo v alergijah, pozneje pa razvijejo v vnetja in avtoimune bolezni (avtoimunski artritis, luskavica, vnetje debelega črevesa ali Chronova bolezen …)

Pomanjkanje prebavnih encimov lahko sčasoma oslabi tudi imunski sistem. Levkociti v krvi so pomembni za dobro imunsko delovanje. Pri pomanjkanju encimov levkociti prenehajo opravljati funkcijo imunske obrambe in svoje encime prepustijo procesu prebave. Sčasoma je zato lahko delovanje levkocitov tako ohromljeno, da vodi v zelo resne zdravstvene težave.

Encimi nastajajo v žlezah z notranjim izločanjem, v organizem pa jih vnesemo tudi z uživanjem hrane. Velikokrat stres, nepravilna prehrana in ostali negativni dejavniki iz okolja onemogočijo žlezam z notranjim izločanjem zadostno tvorbo encimov. Encime zaužite s hrano pa s kuhanjem, zamrzovanjem, konzerviranjem uničujemo. Zato je v današnjih časih skoraj nujno, da kakovostne encime vnašamo tudi s prehranskimi dopolnili.

Poleg skrbno izbrane hrane, lahko svojemu organizmu pomagate z učinkovito kombinacijo prebavnih encimov NutriZym, ki vsebuje celoten spekter encimov (amilaze, celulaze, glukoamilaze, pektinaze, proteaze, lipaze, laktaze, maltaze, alfa – galaktozidazo). Prisotnost ekstrakta pegastega badlja in korenine regrata pa podpira tudi delovanje prebavnega sistema in delovanje jeter.

“Notranje čiščenje” kože

Če želimo »premagati« kožne težave je tudi nujna obnovitev črevesne mikrobiote. Pomembna je povezava med kožnimi težavami in sindromom prepustnega črevesja, ki nastane zaradi pomanjkanja encimov, neustrezne prehrane in črevesne disbioze. Za zdravo in lepo kožo sta pomembna tudi dobra prebava in redno praznjenje črevesja.
To lahko uredite s probiotično in encimsko regeneracijo črevesja s kapsulami Dermax.

Naravna moč delovanja petih naravnih učinkovin za zdravo in lepo kožo

Dermax® prehransko dopolnilo je specifično izbrana mešanica klamatske alge Klamath RWmax, lubja drevesa barberrya, kurkume, encimov in probiotika L. Acidophilus DDS-1, ki podpirajo fiziološko ravnovesje kože in črevesja.

AfaMax je izvleček iz klamatske alge KlamathRWmax s povečano koncentracijo fikocianinov. AFA-fikocianini so zelo močne molekule, ki jih vsebuje izključno klamatska alga in imajo značilno antioksidativno delovanje, ščitijo in krepijo imunski sistem. AfaMax® vsebuje tudi 15 karotenov, visoko vsebnost klorofila ter ostale molekule, ki še povečajo njegovo antioksidacijsko delovanje.

Klinična raziskava AfaMax® pri kožnih težavah
Raziskava na 10 pacientih z različnimi vrstami kroničnih kožnih težav, ki se niso odzivali na nikakršno drugo farmakološko ali naravno obliko zdravljenja, so 3 mesece jemali po 3 tablete pripravka na osnovi AfaMax® dnevno. Razen enega pacienta se je pri vseh stanje znatno izboljšalo in njihovo dolgotrajno stanje je bilo skoraj povsem razrešeno. (Prof. Cavalchini, dermatolog, Bolnišnica San Martino, Genova, Italija).

Korenika kurkume
Vsebuje izvleček kurkumin – aktivna učinkovina, ki ima močno antioksidacijsko delovanje. V tradicionalni vzhodnjaški medicini velja za učinkovitega “čistilca” krvi.

Protexil
Protexil je patentirana formula s koncentriranimi rastlinskimi encimi proteaze. Glavna značilnost encimov proteaze je, da razgrajujejo beljakovine. Visoke koncentracije proteaz v krvnem obtoku delujejo protivnetno, imunomodulacijsko delovanje.

Dokazano najkvalitetnejši sev Lactobacilus acidophilus DDS-1 v izdelku Dermax
Sev Lactobacilus acidophilus DDS-1  je doslej najbolj raziskan sev z več kot 80 študijami in objavljenimi članki. Je najodpornejši in najaktivnejši bakterijski sev. Optimalna temperatura za razmnoževanje Lactobacilus acidophilus DDS-1 je 37° C – temperatura našega telesa, za razliko od drugih termofilnih sevov, ki potrebujejo temperaturo okolja okoli 44° C.

Edini med testiranimi L. acidophilusi je dosegel vse parametre učinkovitega probiotika:

  • se je sposoben prilagoditi in naseliti v črevesju,
  • se učinkovito pritrdi na črevesno sluznico ter se v zadostni meri namnoži,
  • »preraste« patogene bakterije in viruse ter jih izpodriva iz črevesja,
  • nevtralizira njihove toksine in tako izboljšuje imunski odziv telesa,
  • pomaga izboljšati funkcije črevesne mikrobiote in ponovno vzpostaviti njeno normalno delovanje.

Lactobacilus acidophilus DDS-1 dokazano preživi v kislem in bazičnem delu našega prebavnega trakta. To pomeni, da prispe vse do tankega črevesja, kjer se prilepi na črevesno steno in se razmnožuje. Tako jo preraste oz. zaščiti in prepreči »luknjičasto« črevo, ki je vzrok mnogih zdravstvenih težav.

Kvaliteta sevov je takšna, da ga ne uničijo kisline želodca ali alkalno področje žolča (zato ni potrebna ‘posebna’ kapsula za preprečevanje tega). Lahko se strese iz kapsule v vodo in spije. To je še posebno pomembno za otroke in osebe, ki težko zaužijejo celo kapsulo.
Lactobacilus Acidophilus DDS-1 je avtohton sev. Raziskovali so ga ugledni strokovnjaki. Za njim je več kot 40 let razvoja.
Seva L. Acidophilus DDS-1 pomaga tudi pri proizvodnji vitaminov B v telesu, ki pomembno vplivajo na zdravo kožo.

 


Sledite nam