fbpx

Zgodnji otroški razvoj se začne z dojenjem

Novice, Zanimivo, Zdravje otrok, Žensko zdravje

Dojenje je najboljši način zagotavljanja potrebnih hranil dojenčku, zato se priporoča izključno dojenje takoj po rojstvu.

Svetovni teden dojenja je del aktivnosti Svetovne zveze za dojenje, ki se obeležuje v času od 1. do 7. avgusta. S svetovnim tednom dojenja se želi usmeriti pozornost družbe k ohranjanju in spodbujanju dojenja ter izboljšanju zdravja dojenčkov po vsem svetu.

Slogan letošnjega svetovnega tedna dojenja je »Skupaj ohranjajmo dojenje«, s katerim se daje poudarek na pomen prednosti dojenja in dostopnost informacij, podpore, pomoči vsem materam, ki si želijo dojiti svoje otroke ter omogočiti kar najboljše pogoje za uresničevanje materinstva.

Dojenje je najboljši način zagotavljanja potrebnih hranil dojenčku, zato se mamicam priporoča izključno dojenje, že takoj po rojstvu dojenčka.

Če pričakujete dojenčka ali se vam je pravkar pridružil, vas vabimo, da v naslednjih dneh Svetovnega tedna dojenja, preberete izpostavljene prispevke, povezane z dojenjem in obdobjem materinstva:

  • Dojenje
  • Prednosti dojenja
  • Materinstvo

Z upanjem, da boste z našimi prispevki in informacijami kar najboljše poskrbeli za zdravje najmlajših ter prispevali k ohranjanju in razvijanju dobrih praks dojenja, vas vabimo k ogledu in rabi gradiv.


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?