fbpx

Zgodba o novem pecivu

Novice

Proizvajalci in trgovci razvijajo in ponujajo izdelke za katere menijo, da bodo potrošnikom še prav posebej všeč. Spremljajo trende po svetu, ponudbo na trgu, delajo raziskave, a le redko …

Proizvajalci in trgovci razvijajo in ponujajo izdelke za katere menijo, da bodo potrošnikom še prav posebej všeč. Spremljajo trende po svetu, ponudbo na trgu, delajo raziskave, a le redko vas potrošnike neposredno vprašajo, kaj si želite.

V Pekarni Grosuplje živilski tehnologi, kot mravljice pridno pripravljajo nove izdelke, nove mešanice sestavin, nove kombinacije okusov, razmišljajo o novih oblikah in videzu teh slastnih in dišečih izdelkov.

V letu 2014 so v Mercatorju razvojni ekipi dali malce drugačno nalogo. Prosili so jih, naj povedo, iz katerih surovin je možno pripraviti takšne izdelke, da jih lahko v proizvodnji vsak dan, v večjih količinah tudi spečejo. In odločili so se, da si pod okriljem Mercatorja upajo obljubiti, da pripravijo kar bodo izbrali potrošniki.

V mesecu oktobru 2014 so objavili spletno aplikacijo in potrošnike izzvali: Sestavi si pecivo.

Pripravili so izbor za dve vrsti peciva, tisto »sladko«, kot so rogljički in ga uradno imenujejo fino pekovsko pecivo in tisto drugo kot žemlje, palčke in druge oblike s skupnim imenom pekovsko pecivo.

Na izbiro so ponudili obliko peciva, različne vrste moke in dodatke, ki bi jih lahko vmešali v testo ali dali v nadev. In težko pričakovali prve odzive in predloge.

pekovsko-pecivo

Pecivo po vašem izboru

Kar so opazili najprej, je bilo, da so se potrošniki malo naveličali oblike žemlje in kajzerice. Nekaj drugačnega bi …

Kar 1287 predlogov kombinacij pekovskega peciva so prejeli. In dileme ni bilo, saj je bila pletena štručka iz mešanega testa s sončničnimi semeni in maslom, po pogostosti predlogov, ves čas vodilna.

Zmagovalne tri kombinacije so bile:

  • pletena štručke iz različnih vrst mok, z dodanim maslom in sončničnimi semeni,
  • ajdova bombetka s skuto,
  • pletena pirina štručka z lanom.

Med 1341 predlogi kombinacij, ki so jih prejeli za fino pekovsko pecivo je bilo takoj videti, da je velika želja po kombinaciji čokolade in kokosa.

pecivo-mercator

Od izbora do izvedbe

Na organizacijski strani nagradnega izbora so mislili, da je zadeva zaključena in da že imajo dva nova izdelka. Nekako niso razumeli, zakaj potrebujemo še dva meseca za razvoj izdelka, saj so vse že dorekli…

Pa so se šli prepričat, da so pravzaprav šele na začetku …

Tehtanje, mešanje, koliko tega, koliko tistega …

Naj bo čokolada v polnilu, naj bo v testu, naj bo v prahu, naj bodo kapljice . Uuuu, koliko možnosti …

Prva pokušina, druga, tretja … In zadnja!

V Mercatorju zaupajo tehnologom v Pekarni Grosuplje. Zaupajo, da pripravijo recepturo za najboljše izdelke. Tudi za izdelke, za katere ste sestavine izbrali vi.

izbrano-pecivo-mercator

Oglasno sporočilo


Sledite nam