fbpx

Zdravo in varčno ogrevanje

Novice

Infrardeče ogrevanje kot alternativa odpira nove poti ogrevanju.

infrardeče ogrevanje

Globinska toplota, ki jo občutimo z grelnimi ploščami SUNLIFE.

Dolgi infrardeči oz. toplotni valovi ogrevajo predmete in živa bitja na podoben način kot sonce ogreva Zemljo. Predmeti absorbirajo energijo infrardečih valov in jo oddajajo v obliki toplote. Torej ne ogrevajo zraka kot običajni ogrevalni sistemi, temveč ogrevajo stvari v svoji neposredni bližini: tla, stene, predmete, živa bitja, ti pa potem na naraven in zdrav način oddajajo toploto v okolico. Tako proizvedena toplota je za človeka ugodna in prijetna. Predstavljajte si kako prijetno toplo je lahko, ko se v kratkih rokavih sončimo ob smučišču, pa čeprav je lahko samo nekaj stopinj. Sonce nas tako kot grelni paneli (plošče) SUNLIFE grejejo direktno na naraven in zdrav način.

ekosen

Infrardeče ogrevanje kot alternativa odpira nove poti ogrevanju.

V primerjavi s konvekcijo je to veliko boljši način ogrevanja v vseh pogledih. Infrardeče ogrevanje deluje na podlagi nižjih temperatur na površini grelnega telesa. Pri varčevanju z energijo se ponuja varčna alternativa: ne samo, da je bolj varčna z energijo, prav tako zagotavlja več udobja in preprečuje rast plesni. Toplotno valovanje ne segreva zraka ampak trdne predmete in tekočine, zato zrak ostane prijetnejši in bolj svež. Posredno se zaradi toplejše površine ogreje tudi zrak, vendar brez dvigovanja prahu in izsuševanja zraka. Posledično prostora ni potrebno toliko prezračevati, kar pomeni še dodaten prihranek z energijo. S pomočjo toplotnega valovanja se izenačijo temperature vseh predmetov v prostoru. Zaradi tega se človek počuti dobro in sproščeno.

Prof. dr. ing. Claus Meier (priznan strokovnjak na področju gradbene fizike)

EKOSEN sistem (S/T) ogrevanja je sestavljen iz SUNLIFE THERAPY IR paneli in THERMOSUN energetsko varčne barve.
Ekosen graf

V zgornjem grafu je prikazana primerjava med različnimi načini ogrevanja in sicer v povezavi z investicijo, vzdrževanjem in direktnimi stroški porabljene energije za ogrevanje v obdobju 20 let. Primerjava je narejena za srednje dobro izolirano hišo v velikosti 120m2

Še večji prihranek s SUNLIFE paneli bi bil, v kolikor bi prihranek pri investiciji naložili v naložbe (zlato, srebro, parkirni prostor za oddajanje v najem na dobri lokaciji…), ki bi vam prinašale pasivni dohodek.

Ogrevanje s standardnim (konvekcijskim) načinom ogrevanja

Če je soba opremljena z običajnim ogrevalnim sistemom na principu kroženja zraka ali konvekcije, se mora celotna soba ogreti do neke določene točke, da stanovalci občutijo toploto. Takšen način ogrevanja povzroča prepihe in dvigovanje prahu.

Konvekcija v naši hiši povzroča nenehno gibanje zraka, saj je topel zrak potisnjen navzgor. Dviga se proti stropu, medtem ko se ljudje, ki bi jih bilo treba ogreti, nahajamo pri tleh. Tak sistem zato ne more biti učinkovit. Poleg tega je pri radiatorju ali peči vedno pretoplo, na drugi strani sobe pa prehladno. Konvekcija lahko tudi škoduje zdravju. Prah v hiši začne krožiti po prostoru in tako zmoti zračne poti. Skupaj s suhim učinkom toplega zraka in izgorevanjem prahu na kovinskih površinah radiatorjev in pečeh lahko povzroči neprijetno alkalično ozračje, katerega posledica je lahko glavobol. Tega problema se običajno lotimo tako, da zrak vlažimo. Žal pa lahko tako ustvarimo idealne razmere za pršice in hišne gobe. Če pa odpremo okno, da bi prostor prezračili, nam topel zrak uide iz prostora.

Konvekcijski način ogrevanja izsušuje zrak in s tem tudi sluznico. Znano je, da je suha sluznica bolj dovzetna za razne virusne in bakterijske okužbe.

ogrevanje 

Dnevi odprtih vrat

Organiziramo DNEVE ODPRTIH VRAT za oglede IR ogrevanja s paneli SUNLIFE direktno pri uporabnikih. To je priložnost, da iz prve roke izveste o izkušnjah, ki jih uporabniki IR ogrevanja imajo. Prijave sprejemamo na E-mail: [email protected]. Vpišite v zadevo – PRIJAVA – DAN ODPRTIH VRAT.

EKOSEN je ekskluzivni in pooblaščen distributer za Slovenijo in Avstrijo, najbolje prodajanih IR panelov na svetu, SUNLIFE-SUNJOY. Za dosego tega cilja, je EKOSEN moral izpolniti stroge kriterije proizvajalca. Našim kupcem to zagotavlja 100% strokovnost od svetovanja do montaže, ter deset letno (10 let) garancijo, na produkte SUNLIFE-SUNJOY. Več na www.ekosen.si.

Oglasno sporočilo 


Sledite nam