fbpx

Zdravljenje dečka Reneja s prirojeno deformacijo

Dogodki, Zdravje in bolezni

V uredništvo MON smo dobili pojasnilo UKC Ljubljana glede upravičenosti zdravljenja dečka Reneja, ki ga objavljamo v prispevki.

V uredništvo MON smo dobili pojasnilo UKC Ljubljana glede upravičenosti zdravljenja dečka Reneja, ki ga objavljamo spodaj.

Zaradi zelo redke in tudi psihološko zelo občutljive prirojene odsotnostne anomalije pri dečku Reneju smo na osnovi predloga Zdravniške zbornice Slovenije in navodila ZZZS ter vodstva Univerzitetnega Kliničnega centra Ljubljana (ob soglasju in sodelovanju staršev) maja letos predlagali strokovni posvet s prof. Grillom oziroma s prof. Gangerjem iz klinike Speising na Dunaju.

Datum za pregled otroka z fibularno hemimelijo na ortopedski kliniki Orthopädisches Spital Speising GmbH pri prof. dr. Grillu in prof. dr. Gangerju je 24. junija 2014.

Na osnovi izvida, ki ga bo dala klinika Speising, bo Ortopedska klinika UKC Ljubljana podala mnenje glede upravičenosti zdravljenja v tujini.

UKC Ljubljana je pripravljen zaradi posebnih strokovnih okoliščin kriti vse stroške v zvezi s posvetom na Dunaju.

Klinika Speising je nam najbližji Univerzitetni center za otroško ortopedijo. Mesečno obravnavajo kongenitalne anomalije skeleta iz vse Evrope in seveda tudi bolnike s fibularno hemimelijo” so dopisali iz Službe za odnose z javnostmi UKC Ljubljana.

Kritike s strani staršev in javnosti se nanašajo na dejstvo, da je pregled na Dunaju 4 dni po že opravljeni operaciji, ki jo bo Rene imel 20. 6. 2014.


Sledite nam