fbpx

Zdravje in lepota na enem mestu

Lepota, Zdravje

V tem članku vam želimo še enkrat pokazati naše delo na področju stomatologije in nekirurške estetike obraza in telesa

V naši ordinaciji poleg drugih storitev nudimo tudi rekonstrukcijo vseh zob v čeljusti s pomočjo štirih vsadkov, kar je idealna rešitev za ljudi, ki so izgubili vse zobe ali pa jih bodo morali dati izdreti.

Obiskala nas je pacientka, pri kateri sta analiza posnetka CT in klinični pregled pokazala zobno gnilobo v obeh čeljustih ter parodontozo. Želela je nadomestiti vse zobe v obeh čeljustih z uporabo vsadkov, vendar pod pogojem, da ji izdelamo »začasne zobe«, da med zdravljenjem ne bi bila brezzoba. Zato smo se odločili za izdelavo hibridnega mostička, implantantsko protetično rešitev, ki temelji na vstavljanju štirih vsadkov, na katere s posebno nadgradnjo pritrdimo začasni hibridni mostiček še istega ali najpozneje naslednjega dne. Po procesu celjenja, ki je pri gospe trajal pol leta, smo se lotili izdelave trajnega zobovja, ki ga vidite na fotografiji.

Druga pacientka nas je obiskala zaradi neestetskega videza gornjih prednjih zob. V naši ordinaciji nudimo več vrst kron, ki se razlikujejo po materialu, iz katerega so izdelane, in po ceni. V tem primeru se je pacientka odločila za v celoti keramične krone in mostičke iz cirkonske keramike. Zdravljenje je trajalo dva tedna, v tem času pa je imela nameščene začasne mostičke in krone.

Naslednji primer je bil res pravi izziv za naše delo in tudi za pacientko. Ne le zaradi neestetskega videza zobovja, temveč še bolj zaradi močno okvarjene funkcije zob in spuščenega ugriza, do česar je prišlo zaradi izgube številnih zob v obeh čeljustih. Pacientka ni želela zdravljenja z vsadki, temveč klasično izdelavo mostičkov na zobeh, dvig ugriza in lepši videz zob. Odločili smo se za zdravljenje preostalih zob, dvig ugriza in izdelavo kovinsko-keramičnega mostička v obeh čeljustih. S končnim rezultatom smo bili zadovoljni tako mi kot pacientka.

Za konec naj vam predstavimo še dva primera nekirurške estetike obraza, pri kateri za korekcijo podočnjakov in navpičnih gub okoli ust uporabljamo hialuronska kožna polnila.

Največja prednost uporabe kožnih polnil je, da pozitivno učinkujejo na regeneracijo kože in tvorbo novega kolagena. Z obdelavo posameznih delov obraza s posebnimi metodami dosežemo učinek obraznega liftinga.

Vse nekirurške in minimalno invazivne posege pri estetiki obraza v naši ordinaciji izvaja licencirani in pooblaščeni inštruktor Željko Rotim, univ. mag., dr. dent. med.

ROTIM MEDICAL CENTAR – z vami že 25 let


Sledite nam