fbpx

Zdravi prigrizki in malice

Novice, Prehrana, Zanimivo

Vam je na delovnem mestu že kdaj zakrulilo v želodčku, pa ste razočarano ugotovili, da je avtomat poln nezdravih …

Vam je na delovnem mestu že kdaj zakrulilo v želodčku, pa ste razočarano ugotovili, da je avtomat poln nezdravih prigrizkov? Ali pa ste med aktivnim vikendom ostali brez hranljive malice, ker vam je zmanjkalo časa za njeno pripravo? Natančno vemo, kako se počutite!

Pri PlanetBIO je ideja, da zaženemo lastno proizvodnjo, nastala ob ugotovitvi, da na našem trgu ni presnega in rastlinskega izdelka takšne kvalitete in okusa, da bi ga z veseljem kupili. Vedno nas je zanimalo, zakaj ne moremo dobiti žive, hranljive in presne hrane rastlinskega izvora, ki bi bila tudi okusna. Po lastnih recepturah smo začeli ustvarjati slastne in zdrave prigrizke, ki navdušijo tudi najbolj zahtevne. Osnova vseh naših presnih prigrizkov je kaljena ajda. Zakaj je to živa hrana? Ker v procesu kaljenja zrno s kalčkom vsebuje največjo vsebnost hranil in kar je najboljše, naše telo jih v taki obliki najbolje absorbira. Poleg kaljene ajde vsebujejo naši izdelki tudi namočene mandeljne. Z namakanjem oreščke “aktiviramo”, kar pomeni, da odstranimo encimske inhibitorje v povrhnjici, ki zavirajo absorpcijo hranil v našem telesu. Od takšnih mandeljnov ima naše telo res korist, saj se absorbirajo vsa hranila, ki jih mandelj vsebuje. Da pa so naši prigrizki zares ‘sladkoslastni’, smo jim dodali tudi jabolka, banane, datlje, goji in inkovske jagode, bele murve, kokosov sladkor, javorjev sirup, kokosove kosmiče, kakav in izbrane začimbe, ki lepo zaokrožijo sinergijo okusov na naših brbončicah.

Naša proizvodnja trenutno izdeluje sladke in slane prigrizke, ki so primerni za vse – tudi za vegane, presnojedce, alergike in ljudi s celiakijo. Zavezani smo uporabi ekoloških rastlinskih sestavin najvišje kakovosti zato v priročni embalaži na koncu pristane le tisto, kar z užitkom jemo tudi sami v zasebnem življenju.

Zakaj PlanetBIO granole & slani prigrizki?

Lastna slovenska proizvodnja. PlanetBIO prigrizki so izdelani ročno, po naših lastnih recepturah, ki smo jih razvili s sodelovanjem kulinaričnih mojstrov in nutricionistov.
Brez glutena, mlečnih izdelkov & rafiniranega sladkorja. Vse sestavine so že izvorno brez glutena, mlečnih izdelkov in jajc, med samo proizvodnjo pa ne prihaja do kontaminacije. Vsi PlanetBIO izdelki in prigrizki so tako primerni za vegane, alergike in vse, ki se izogibajo glutenu in mlečnim izdelkom
S kaljeno ajdo & namočenimi oreščki. Kaljena ajda je še bolj bogata s hranili, namakanje pa naredi naše prigrizke še lažje prebavljive in izboljša absorpcijo hranil.
Izključno naravna sladila. V PlanetBIO granole ne dodajamo rafiniranih sladil, zato ne vsebujejo praznih kalorij.
Presno. Vsi PlanetBIO prigrizki so sušeni pod 45°C, da v sebi ohranijo kar največ izvornih hranil in encimov.
Z dodatkom visoko funkcionalnih živil. Chia in konopljina semena, presna kakavova zrna, camu camu, goji in inkovske jagode spremenijo povprečen prigrizek v hranljivo in zdravo eksplozijo okusov
Praktično pakiranje. Majhne praktične vrečke lahko s seboj vzamete vsepovsod.

PlanetBIO sladke & hrustljave granole

Za PlanetBIO granole smo prepričani, da bodo kmalu postale vaš najljubši zajtrk. Naribana jabolka, pasirane banane, goji in inkovske jagode, bele murve, kokosov sladkor, javorjev sirup, kakav in izbrane začimbe ne poskrbijo le za odličen okus, temveč telo preskrbijo z vitamini, minerali in antioksidanti, ki jih potrebuje za optimalno delovanje čez dan. PlanetBIO granole so nasitne in lahko prebavljive obenem – v ta namen ajdo kalimo, mandeljne pa namakamo, da iz njihove povrhnjice odstranimo težko prebavljive encimske inhibitorje.

planetbio2

PlanetBIO granole so na voljo v treh okusih: INCAN granola začara s svojo svežino in prijetno limonino aromo ter kiselkastimi inkovskimi jagodami, GOJI granola bo všeč ljubiteljem toplih eksotičnih začimb, COCOA granola pa je s kombinacijo criollo kakava, mandeljnov ter belih murv najljubša izbira ljubiteljev čokolade. Vse tri so pakirane v priročne 50-gramske vrečke, ki jih lahko vtaknete v žep, nahrbtnik ali torbico ter vzamete s seboj v službo, na izlet ali športni podvig. Seveda pa so odlične tudi kot hrustljava popestritev jutranjih kosmičev, sadnih solat, sladoledov in drugih sladkih razvajanj.

PlanetBIO slani & hrustljavi prigrizki

PlanetBIO slani prigrizki so za enkrat na voljo v dveh noro dobrih okusih: PIZZA ALMOND in CASHEW CURRY. Njuna posebnost so ekološke sestavine najvišje kakovosti, popolnoma dodelan okus in ročna izdelava s postopki, ki v končnem prigrizku ohranijo vsa naravna hranila. Zaradi priročnega pakiranja so PlanetBIO slani prigrizki idealen prigrizek na poti, na kolesu, v službi ali na počitnicah. Mi jih obožujemo tudi v solatah in juhah, kjer poskrbijo za zasvojljivo hrustljavost in bogato dopolnitev okusov.

planetbio4

Mandlje in indijske oreščke, ki so osnovna sestavina PlanetBIO slanih prigrizkov, pred uporabo vedno namočimo. S tem oponašamo dogajanje v naravi, tik preden rastlinska semena začnejo kaliti, in spodbudimo razvoj hranil v njih. Še bolj pomembno je, da z namakanjem odstranimo škodljive encimske inhibitorje, ki otežijo prebavo in zavirajo absorpcijo mineralov v črevesju.

Pri PlanetBIO se bomo še naprej trudili izpolnjevati našo obljubo, da vam dostavimo zdrave, hranljive in predvsem okusne izdelke rastlinskega izvora, po katerih boste z veseljem posegali. Vi pa boste povedali, ali nam je uspelo to obljubo izpolniti.


Sledite nam