fbpx

Zdravi otroci, polni energije

Novice, Zanimivo

Šolsko leto je že v polnem teku. Se je vaš otrok uspešno prilagodil nanj? Šolske počitnice in za večino otrok brezskrbno poletje so minili, kot bi mignil. V Medexu, kjer že 60 let skrbijo za zdravje in …

Šolsko leto je že v polnem teku. Se je vaš otrok uspešno prilagodil nanj?

Šolske počitnice in za večino otrok brezskrbno poletje so minili, kot bi mignil. Otroci so ob začetku pouka postavljeni pred številne obveznosti, naloge in usklajevanje različnih aktivnosti. Tako od staršev kot od otrok to zahteva energijo in zbranost, za nekatere pa lahko pomeni tudi stres. Zato je pomembno, da otroke še pravočasno pripravimo na spremembe dnevnih rutin, pri čemer ima pomembno vlogo tudi imunski sistem. Poskrbite za njegovo podporo v času, ko je vaš otrok še zdrav, saj se bo le zdravo telo lahko najbolje pripravilo na nevšečnosti, ki jih prinašata jesen in zima.

V Medexu, kjer že 60 let skrbijo za zdravje in dobro počutje ljudi, so zasnovali skupino prehranskih dopolnil za otroke prav z mislijo na obremenitve, ki jih otrokom prinaša šola, v času jesenskega vremena pa še večja možnost za virusne in bakterijske okužbe. Najmlajšim so tako namenjeni izdelki z oznako “junior”, ki jih odlikujejo skrb za najvišjo kakovost sestavin ter njihova oblika in  količina prilagojeni razvojni stopnji otrok. Osnova izdelkov »junior« so čebelji pridelki, ki sodijo med učinkovite oblike naravne zaščite pred virusi in bakterijami ter predstavljajo vir zdravja in energije. Izdelki so brez konzervansov, barvil in umetnih arom, izbrane kombinacije sestavin pa jim zagotavljajo tudi odličen okus.

Čebelica ve, kaj za male junake dobro je!

Gelée royale junior – za krepitev imunskega sistema otrok

Matični mleček je najdragocenejši čebelji pridelek. Z njim je celo življenje hranjena čebela matica, ki preživi kar 15 generacij čebel delavk. Njegovo moč so poznali že faraoni v Starem Egiptu, ki so ga poimenovali kraljevski žele ali gelee royale.

Matični mleček z naravnimi vitamini, ki  prispevajo k vzdrževanju naravne odpornosti otrok, vsebuje:

  • 250 mg matičnega mlečka v eni steklenički ter
  • skrbno izbrane naravne vitamine, prilagojene potrebam otrok:

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,.

Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom (deluje kot antioksidant).

Vitamin A ima vlogo pri delovanju imunskega sistema ter pri ohranjanju vida.

Izdelek je pakiran v stekleni embalaži, ki ohranja vrednost ključnih učinkovin,  hkrati pa omogoča prijetno in varno uživanje.

junior-linija-pr

Multivitamin junior – za energijo in dobro počutje

Sirup z medom in 9 vitamini (vitamini A, B6, B12, C, D, niacin, tiamin, riboflavin (vitamin B2) in pantotenska kislina), pomembnimi za energijo in ohranjanje zdravega vsakdana otrok.                                    

Vitamin A, vitamin C, vitamin D, vitamin B6 in vitamin B12 imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih kosti, zob in k normalni ravni kalcija v krvi. Tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B12 in vitamin B6 prispevajo k delovanju živčnega sistema. Pantotenska kislina, niacin, vitamin C, riboflavin, vitamin B6 in vitamin B12 prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin B6 in vitamin B12 imata vlogo pri nastajanju rdečih krvničk.

Med in sok pomaranče dajeta sirupu okus, ki otroke osvoji že po prvi žlički.

Omega-3 junior – za zbranost, razvoj in delovanje možganov ter vida

Sirup z medom, vitamini ter nenasičenimi maščobnimi kislinami EPK in DHK.

Omega-3 maščobne kisline sodijo v skupino esencialnih maščobnih kislin, vendar jih naše telo ne more tvoriti v zadostnem obsegu samo, zato jih moramo zaužiti s hrano in prehranskimi dopolnili, ki so bogata z omega-3 maščobnimi kislinami. Omega-3 maščobne kisline  se med seboj zelo razlikujejo, saj poznamo kratkoverižne (ALK, ki jih najdemo v zelenolistni zelenjavi, oreščkih, lanenem olju itd.) in dolgoverižne (EPK in DHK, ki sta živalskega izvora in ju največ vsebujejo ribe hladnih morij in lignji). Glavni sestavini sirupa Omega-3 junior sta dolgoverižni nenasičeni maščobni kislini DHK in EPK, v edinstvenem razmerju 5:1 (podobno kot v materinem mleku). DHK ima vlogo pri delovanju možganov in ohranjanju vida. EPK in DHK pa imata vlogo pri delovanju srca.

Tudi sirup Omega-3 junior bodo otroci popili z veseljem, saj okus medu, soka hruške in limone prevlada nad ribjim oljem, ki v sirupu tudi nima posebnega vonja. Hkrati je olje odlična osnova za maščobotopne vitamine, ki so tudi v sirupu Omega-3 junior prilagojeni razvojnim potrebam otrok.

Propolis oral junior – obramba ust in grla, kot jo poznajo le čebele

Propolis na vodni osnovi z medom in dodanim niacinom (vitaminom B3)

Beseda propolis izvira iz grščine in pomeni obrambo mesta. Čebele ga uporabljajo za zaščito panja pred bakterijami, virusi in glivami. V prehranskih dopolnilih za odrasle je propolis običajno raztopljen v alkoholu, saj se v njem najlažje raztaplja, v Medexu pa so v lastnem laboratoriju uspeli razviti tudi postopek raztapljanja propolisa v vodi in s tem omogočili njegovo uporabo pri otrocih. Propolisu so dodali še med, vitamin niacin, ki prispeva k ohranjanju zdravih sluznic, vodni izvleček žajblja ter vitamin C. Ta kombinacija ne peče in je odličnega okusa, podaljšana pršilka na steklenički pa omogoča enostavno in natančno nanašanje.

Izberite izdelke »junior« iz Medexa in bodite ponosni nase, da ste tokrat poskrbeli za zaščito in pripravljenost na šolske obveznosti svojega otroka še v času, ko je zdrav in neobremenjen, in ga ustrezno pripravili tudi na obdobje pogostejših obolenj in naporov.

Oglasno sporočilo


Sledite nam