fbpx

Zavedanje tega trenutka in odločitev za spremembe

Človeško telo, Zdravje in bolezni

V bistvu so stvari zelo preproste. Ampak kaj, ko si jih ljudje znamo tako zelo zakomplicirati. Res smo mojstri.

sproščanje

Če želite spremeniti svoje življenje na zunaj,
ga morate spremeniti znotraj.
Neverjetno je, kako vam univerzum priskoči na pomoč,
ko ste se pripravljeni spremeniti.
Prinese vam tisto, kar potrebujete.
(Louise L. Hay)

V tempu življenja, ki nas preganja, pride trenutek, ko se enostavno moramo zaustaviti. Opozorijo nas bolezni, partnerski odnosi, težave z otroki, motnje v službi, skratka, disharmonija na eni ali pa na vseh ravneh.
Soočimo se z bolečino, trpljenjem, padci …
Soočimo se z zmešnjavo, ki jo nosimo v sebi.

sproščanjeKdaj bo nastopil trenutek odločitve, da se začnem sproščati, drugače razmišljati, gibati, manj jesti, brati knjige, obiskovati delavnice, poiskati pomoč, svetovanje, kdaj pričnem uživati to, kar je zame dobro … Kdaj naj izpraznim hladilnik nezdravega balasta in nabavim zdrava hranila, pričnem uporabljati izdelke brez parabena … iz svojega doma odstranim vso nepotrebno navlako, pričnem delati na odnosih s svojimi ljubljenimi, prijatelji, znanci, sodelavci, se odrečem prekomernega potrošništva in nepotrebnih nakupov …?

Soočimo se tudi z vprašanjem, kako prekiniti začaran krog neuspešnih odločitev v stilu »Jutri pa res nekaj spremenim …«
Tega jutri pa od nikoder. Vedno pride nekaj vmes … vedno so pri roki izgovori … Vse je pomembnejše, kot smo MI. Kot to naše telo, ta naša duša, tukaj in sedaj.

V bistvu so stvari zelo preproste. Ampak kaj, ko si jih ljudje znamo tako zelo zakomplicirati. Res smo mojstri.v pretvarjanju preprostega v komplicirano, ker se nam zdi, da preprosto ni dovolj dobro – je preveč preprosto.
V času, ki ga živimo in ki je še pred nami, je vedno manj manevrskega prostora. Ne bo več ponovnih priložnosti ob nenehnem ponavljanju starih napak.

Vsak izmed nas ima priložnost. Vsak dan znova. Kot da se znova rodimo.
Samo odločiti se moramo. Ja, danes je ta dan, ko pričnem s spremembami!

Danes. Ne z vsemi spremembami naenkrat. Lepo po vrsti. In potem jih dodajamo, nizamo kot bisere v ogrlico…

In rezultati sprememb? Počutimo se vedno bolje. Umirjene, v harmoniji s samim sabo. S svojo notranjostjo. Manj hitimo, hlastamo. Znamo se ustaviti, se povprašati, zakaj smo tukaj … Kakšen je namen naše duše? Kam in kako naprej? Pričnemo se ljubiti. Najprej sebe, v nadaljevanju tudi druge. In za tem je na vrsti brezpogojnost. In zatem nenavezanost. Razmišljamo o tem, kaj vnesemo v svoje telo, kaj damo nanj. Kakšne misli gojimo, kako se gibljemo, koliko delamo, počivamo, kdaj se sproščamo …?

Postajamo zavedni v tem trenutku. V našem danes. Ne žalujemo več za včeraj in ne hlastamo več po jutri. Ne krademo več svojih dragocenih trenutkov … Ko spreminjamo sebe, svoj pogled na ljudi in stvari, se spremeni vse okrog nas.

Tako enostavno je. Magično! Čarobno!
Mar si tega ne želi vsak izmed nas?

KAKO se lotiti SPREMEMB?

Z bolečino in trpljenjem nekega dne zavedanje enostavno pride. Ni druge poti. Ker bolečina in trpljenje se ponavljata, dokler ne doumemo. Dokler ne spoznamo, da je mogoče tudi kaj storiti in se jima izogniti. Povejte, kdo na tem svetu pa rad trpi?

Torej, modro si je vzeti trenutke zase, papir in pisalo ter si natočiti čistega vina. Vse zapisati, dati na papir vse pluse in minuse vsega, kar počnemo in kar se nam dogaja … Pregledati, kje smo v tem trenutku svojega življenja, realno, brez olepševanj. Snemimo rožnata očala in bodimo iskreni s sabo. Vse si zapišimo, preglejmo in se zamislimo. Prav vsa področja svojega življenja. Osebnost in svoj karakter, svojo zunanjo podobo, partnerstvo, družino, otroke, kariero, vse, kar počnemo za preživljanje, svoje hobije …

Je to točka, kjer želimo biti? Želimo nekaj drugega? Smo zadovoljni s svojim življenjem?

In potem prisluhnimo svoji resnici. Svoji notranjosti, intuiciji, srcu. Odgovori so zmeraj v nas. Ne prestrašimo se odgovorov. Ker zmoremo.
Ne dovolimo umu, da nas prevara v stilu, pa saj ni tako slabo.
Dovolimo si stopiti iz območja ugodja.
Dovolimo si spremembe. Dovolimo si tveganje, ki pa to v resnici ni.
Dovolimo si izpolniti svoje skrite želje. Dovolimo si sanjati.
Dovolimo si biti zaljubljeni vase in v svoje življenje.

Vse to si zapišimo. Preglejmo. Sprejmimo.
In se odločimo.
In delujmo!

Irena Brglez (Artemida)

Artemida-logo2

Celostno svetujem na področju:

 • harmoničnega in zdravega načina življenja,

  artemida-irena

  Irena Brglez

 • kako in kje pričeti s spremembami sebe, svojih navad, utečenih zastaranih vzorcev,
 • uporabe prehranskih dopolnil, naravne kozmetike, izdelkov moči.

Organiziram in izvajam:

 • motivacijska predavanja, osebna in za podjetja,
 • delavnice Kako spremeniti sebe, na katerih se naučimo sebe in tok svojega življenja obrniti v ljubezen, radost, svetlobo, blaginjo, mir in transformirati stres v vitalnost,
 • tečaje Reiki-ja, po katerih zmoremo sami uporabljati energije, ki so okrog nas za svojo vitalnost in odlično počutje,
 • tečaje tai chija, forma 10 in 24,
 • individualna svetovanja in ENERGIJSKI  STIK / pretok, s pomočjo katerega regeneriramo svoje telo in duha, ki nas celi, poživlja, pomlajuje, očiščuje,…predstavlja dotok »goriva« v skozi in v naše telo…

Z ljubeznijo pričakujem vaša vprašanja, naročila na:
051 658 101/Irena  in e-mail: [email protected]
Več info o Artemidi na [email protected]


Sledite nam