fbpx

Zasvojeni s kruhom, testeninami?

Bolezni, Novice

Ljudje, ki trpijo za kandidiozo so pogosto preobčutljivi na gluten, zato se morajo izogibati vseh žit, ki vsebujejo gluten.

Slastni rogljiček ob jutranji kavi, sveža žemljica, ki diši ali kos kruha z maslom in marmelado kar kličejo po tem, da jih pojeste. So okusni, ampak ne preveč zdrav začetek dneva, ki se pri ljubiteljih ogljikovih hidratov nadaljuje še s testeninami.

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki si ne predstavlja obroka brez kruha ali se ne morete odpovedati sladkarijam in testeninam? Morda je to samo eden izmed znakov, da ste zasvojeni z željo po nezdravih, in škodljivih ogljikovih hidratov, kar lahko vodijo v neravnovesje v telesu in povzročijo razraščanje kandide.

Ali vam težave povzroča kandida? Kaj je kandida?

Kandida je glivica, ki je normalno prisotna v naših prebavilih. Nevarna postane, če se nekontrolirano razširi v črevesju, še bolj pa, ko prodre v kri in se razbohoti v vsem telesu ter povzroča različne zdravstvene težave, kot so težave s kožo, prebavne težave, pomanjkanje energije, pogosti glavoboli, ponavljajoče se težave s sečili in spolovili, težave z nespečnostjo, pogosta utrujenost …

kruh

Ljudje, ki trpijo za kandidozo, so pogosto preobčutljivi na gluten, zato se morajo izogibati vseh žit, ki vsebujejo gluten: pšenice, rži, ovsa, izdelkov iz koruze in pire.

Ne spreglejte: 5 živil, zaradi katerih ste še bolj lačni

  1. Beli kruh, še posebej, če je svež in topel, bela moka je pridobljena iz oluščenih zrn pšenice, ki dajejo občutek sitosti.
  2. Gosti sadni sokovi nam hitro dvignejo raven sladkorja, ki pa že po pol ure pade in tudi lakota je zaradi hitrega padca toliko večja.
  3. Slano pecivo nima za telo nikakršne koristi in se ga tudi ne moremo najesti.
  4. Več kot popijete alkohola, bolj ste lačni, ker zniža raven hormona, ki kontrolira sitost.
  5. Testenine, predvsem tiste iz bele moke, velja enako kot pri belem kruhu.

Če se občasno pregrešite s prepovedanimi žiti oziroma vam le – ta povzročajo prebavne težave, so vam pri tem lahko v pomoč encimi GlutenLys, ki pomagajo pri prebavi glutena.

Kako ugotovite povečano prisotnost kandide v telesu?

Prvi test za ugotavljanje kandide lahko naredite sami doma.

Kozarec-vode-1V prozoren kozarec nalijte čisto vodo in zjutraj na tešče pljunite vanjo. Počakajte in opazujte slino 15 minut, znaki pa se lahko pokažejo že po 10-20 sekundah. Če se iz sline spuščajo nitke, grudice ali meglice, to pomeni, da v vaši slini prevladuje kandida. Zdrava slina ostane brez sprememb in plava na površju.

Za bolj točen rezultat in preverjanje lahko opravite diagnostiko pri strokovnjakih, med drugimi tudi v VI-DA Studiu, kjer opravljajo računalniško diagnostiko na osnovi kvantne medicine in svetujejo glede prehrane in o nadaljnjih postopkih sprememb terapij. Imajo večletne izkušnje in dobre povratne informacije svojih uporabnikov.

Kako odpravimo kandido?

Pomembno je, da se odpravljanja kandide lotite celostno in poiščete tudi strokovno pomoč. V splošnem velja, da je poleg posebne diete pomemben del odpravljanja kandide tudi uporaba močnih rodov probiotikov, kot je L. Acidophilus DDS-1. Ti proizvajajo naravne antibiotike (acidolin in acidofilin) in so sposobni, da odstranijo prehranjevanje glivice ter vzpostavijo ponovno ravnotežja črevesnega pH.

Dobra prebava preprečuje, da snovi v črevesju ne ostajajo neprebavljene in preprečuje sindrom “luknjičastega” črevesja, ki v obtok prepušča škodljive mikroorganizme, med njimi tudi glivico kandido. Zato imajo pri prebavi pomembno vlogo prebavni encimi. Posebnega pomena za razkrajanje kandide je encim proteaza.
Odličen probiotik za pomoč bakterijski flori in pri dvigu naravne odpornosti je tudi klamatska alga KlamathRWmax. Zagotavlja tudi popoln spekter hranil, vitaminov, mineralov, beljakovin …, ki so pomembni za dobro delovanje organizma.

Za več informacij o diagnosticiranju kandide, o dieti ter drugih možnostih kako se znebiti kandide lahko pokličete v VI-DA Studio na telefonsko številko 01/ 256 74 74, 041 450 252 ali obiščete njihovo spletno stran.


Sledite nam