fbpx

Zaščitite se pred komarji

Dom & prosti čas, Novice, Zanimivo, Zdravoteka, Življenjski slog

Komarji so resna nadloga, zato se je bolje pripraviti in zaščititi z ustreznimi naravnimi ali kupljenimi sredstvi.

Opozarjajo, da bi lahko zaradi mile zime in prihajajočega toplejšega vremena, ki se obeta v prihodnjih dneh, roji krvosesih žuželk preplavili večino mest. V številnih mestih bi lahko število komarjev v nekaj tednih doseglo tako raven, da bi lahko govorili o epidemiji.

Ugašajte luči

Mnogi ste si v domu že namestili komarnike ali mreže. Ne glede na to poskrbite, da boste imeli ob zračenju stanovanja ugasnjene luči. Komarji namreč tudi višjih nadstropij stolpnic ne bodo zgrešili, če jim boste dali svetlobni signal.

Temnolasi nosite svetla pokrivala

Če imate temnejše lase, je večja verjetnost, da vas komar opazi. Zato svetujemo, da si nadenete svetlo pokrivalo. Male napadalce naj bi tudi bolj privlačili, če boste jedli slano hrano ali hrano, bogato s kalijem, denimo banane.

Ob sebi imejte tudi brisačo. Z njo dobro obrišite znoj, ki leteče nadležneže še bolj privablja k obedu. Bolj, ko se znojite, bolj ste jim privlačni.

Komarji ne potrebujejo dosti vode

Poskrbimo, da očistimo okolico domovanja: če imate na vrtu posode, v katerih se nabira kapnica, jih odstranimo. V postani vodi se leteči krvosesi najraje zbirajo in odlagajo jajčeca. Za to pa ne potrebujejo velikih količin vode. Dobro poglejmo, ali nam kje pušča klima in se nabira kondenz, saj se komarji pri svoji reprodukciji zadovoljijo tudi s tem.

zascita pred komarji

Učinkovita in varna zaščita je več kot nujna

Koža je naš največji organ, otroško telo se še razvija in sintetični preparati prej škodijo, kot koristijo našim najmlajšim. Za zaščito izberite naravne in varne izdelke z eteričnimi olji sivke, krvomočnice, limonske trave, verbene ipd., ki prekrijejo vonj kože in hkrati odvračajo insekte. Ti tvorijo zaščitni biofilm na koži in jo ščitijo pred piki insektov in vplivi, ki povzročajo draženja in preobčutljivost.

Poskrbite, da je izdelek varen, ni toksičen in je primeren za otroke in dojenčke. Varni pred nadležnimi piki se boste lahko podali na prijeten sprehod, se zabavali na igrišču in uživali na dopustu.

Uredništvo priporoča

Za zaščito pred komarji vam uredništvo priporoča uporabo naravnega izdelka, ki kožo varuje pred piki insektov in vplivi, ki povzročajo draženja ter preobčutljivost.

Zanzi pršilo – Fitobimbi

  • Odvrača insekte
  • Deluje naravno in varno
  • Kožo zaščiti in jo neguje
  • Brez alkohola in DEET.

Zanzi kože ne draži, ne masti, ne pušča madežev in se hitro vpije. Nanašanje večkrat na dan kožo neguje in je ne zastruplja.

zanzi_slika


Sledite nam