fbpx

Pravijo, da mora denar krožiti …

Novice, Zanimivo, Življenjski slog

Denar kupi srečo samo takrat, ko je porabljen za prave stvari in ko zbledi žar posebnosti, ta stvar postane nekaj …

Se še spominjate dni, ko ste, kot otrok šteli denar v »pujsku« pa čeprav ste včasih tedne in tedne šteli enako vsoto denarja, le zato, da bi se spomnili, koliko denarja imate?

Nato ste ponosno, z nekaj desetaki v žepu odšli do najbližje trgovine in denar zapravili za igrače, stripe in ostale drobnarije.

V najstniških letih so nas starši in učitelji podučili o varčevanju, pa vendar je ostalo le pri besedah in danes razen odprtega varčevalnega računa, od takrat ni ostalo nič.

Se strinjate, da ste imeli največ denarja v študentskih letih, ko ste brezglavo zapravljali pa nikoli niste bili brez denarja? Lahko bi varčevali in imeli nekaj več na računu, vendar ne bi imeli spominov.

Danes ni nič nenavadnega, če ima človek enega ali več posojil in nič nenavadnega ni, da zavoljo svojih želja, vzame še enega.

Verjetno se vam bo zdelo neodgovorno, če rečemo, da vas bo zapravljanje osrečilo, izboljšalo vaše življenje. Vas zanima, zakaj?

woman-169286_1280

Ob predpostavki, da so izpolnjene vse osnovne biološke, fiziološke in čustvene potrebe posameznika, ostaja še tisto nekaj, kar lahko kupi samo denar. Že Maslowa hiearhija potreb pravi, da so potrebe nižje stopnje nujne za zadovoljitev človekovega preživetja, tiste višje pa so potrebne za osebnostno rast, samoaktualizacijo, ki jo je mogoče doseči na več načinov. Ta oblika vedenja, ki vodi do samouresničevanja, po Maslowu vključuje tudi tiste, »poskušam nove stvari, namesto da se držim ustaljenih tirnic«.

December je verjetno dodobra izčrpal vaše žepe, pred vrati pa je valentinovo, šolske počitnice in pust. Si želite, da bi svojo izbranko ali izbranca za letošnji praznik zaljubljencev prav posebej presenetili s čudovitimi uhani ali lepo uro? Sanjate o zimski idili, koči na smučišču, adrenalinskem spustu bo belih strminah, ali pa vas bolj mikajo kraji, kjer so sneg videli le v knjigah, toplo morje, potapljanje, dobra knjiga in še boljša družba, potem ste le nekaj korakov stran od svoji sanj.

Na srečo obstaja nekaj, kar vas lahko reši iz zagate. Ekspres kredit, zaradi katerega vam ni treba menjati banke, vam omogoča, da izpolnite želje prav vsem!

Zakaj si ne bi privoščili lepe obleke in zasijali na zmenku s svojim najdražjim, življenje je eno samo, zato ga uživajte.

Si že dolgo želite ogledati romantični Rim, pa se tako kot novoletne lučke svetijo rdeče številke na bančnem računu? Nič zato. Vse to letos lahko doživite.

Seveda obstajajo tudi drugi načini doseganja samoaktualizacije, vključno s trdim delom in odgovornostjo, ampak smisel življenja je, le – tega živeti.

Denar kupi srečo samo takrat, ko je porabljen za prave stvari in ko zbledi žar posebnosti, ta stvar postane nekaj običajnega. Zato zapravljajte pametno.

Pomembno je, da vas na te stvari vežejo spomini, posebni občutki, ki štejejo, ko vse ostalo zbledi.

Ne oklevajte in živite za danes!


Sledite nam