fbpx

Zaključek akcije Moj zdravnik 2015

Dogodki, Novice

Sinoči, 2. aprila 2015, se je zaključila akcija Moj zdravnik, kjer so pacienti že devetnajsto leto zapored izglasovali najbolj cenjene zdravnike leta. Le-ti so se s svojim glasom zahvalili družinskim zdravnikom, pediatrom, ginekologom, zobozdravnikom in vsem drugim specialistom na sekundarni in terciarni ravni za to, da pri svojem delu poleg strokovnosti izkazujejo tudi čuječnost, predanost, […]

Sinoči, 2. aprila 2015, se je zaključila akcija Moj zdravnik, kjer so pacienti že devetnajsto leto zapored izglasovali najbolj cenjene zdravnike leta. Le-ti so se s svojim glasom zahvalili družinskim zdravnikom, pediatrom, ginekologom, zobozdravnikom in vsem drugim specialistom na sekundarni in terciarni ravni za to, da pri svojem delu poleg strokovnosti izkazujejo tudi čuječnost, predanost,  pristen stik, iskrenost in toplino. Tisti zdravniki, ki so prejeli največ glasov, so postali moji zdravniki 2015.

Več kot 19 tisoč zahval!

Z zahvalo dajemo priznanje velikim in majhnim dejanjem človeške velikodušnosti, ki naše življenje  osmišljajo. Prek revije Viva se je tako od januarja do marca na tisoče pacientov več kot 19.000- krat zahvalilo več kot 2.700 zdravnikom. V imenu vseh pacientov so v četrtek, 2. aprila, v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani izročili priznanja zdravnikom, ki so prejeli največ glasov.

Za človečnost v zdravstvenem sistemu

Na prireditvi so pozabili na očitke in napake v zdravstvu ter slavili človečnost v zdravstvenem sistemu. “Vsako leto, vsakič z novimi obrazi zdravnic in zdravnikov. Drznem si reči, da se upirajo stanju duha in stvari. Njihova resnica o bolniku je drugačna, kot jo melje zapleteno kolesje oblasti in preračunava hladni pogled kapitala. Glasovi za Mojega zdravnika v Vivini zgodbi tenkočutno kličejo po Človeku prijaznih družbenih časih,” smo slišali v uvodnem pozdravu glavne urednice revije Viva, Vesne Žunič. Prireditev je obiskala tudi Milojka Kolar Celarc, ministrica za zdravje, ki je ob tej priložnosti poudarila: “Zdravniki niso samo tisti, ki zdravijo, temveč so tudi zaupniki, ki svetujejo. Bolj bomo širili glas o dobrih zdravnikih in dobrih praksah, kar revija Viva že tradicionalno spodbuja z akcijo Moj zdravnik, bolj bomo utrjevali zaupanje v javno zdravstvo.” Izbor Moj zdravnik že trinajsto leto zapored omogoča zlati pokrovitelj, zavarovalnica Adriatic Slovenica.

Mag. Ivan Gracar, izvršni direktor za področje zdravstvenih zavarovanj, je poudaril:

“Tudi v Adriaticu Slovenici si želimo sprememb, ki bodo človeka postavile v središče zdravstvenega sistema. Tako zdravnike, ki jim je treba omogočiti pogoje, da se lahko bolnikom posvečajo z vso človečnostjo, kot tudi bolnike, ki jim je potrebno omogočiti več možnosti in izbiro. Takšne spremembe so možne le s pametnim načrtovanjem in sodelovanjem, pri tem pa si želimo, da bi bile tudi zavarovalnice zaradi dolgoletnih izkušenj del tega pomembnega procesa.”

In kdo so letošnji moji zdravniki?

Jana Zajc Foto Grega Žunič Viva

Jana Zajc, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, Moja zdravnica 2015 (foto: Grega Žunič)

Drugič zaporedoma je skupno največ glasov prejela ginekologinja, ki je postala najbolj cenjena zdravnica leta – moja zdravnica 2015. To je Novomeščanka Jana Zajc, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, ki jo je priznanje resnično presenetilo: “Nisem vedela, da so Trebanjke in Kočevke tako pridno glasovale. Predvsem pa sem zelo počaščena, da so mi izkazale tolikšno podporo.” Moja družinska zdravnica 2015 je postala Tadeja Čerin, dr. med., spec. splošne medicine, moja ginekologinja 2015
je Suzana Završnik, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, moj pediater je Tomislav Mlinar, dr. med., specializant pediatrije, moja zobozdravnica leta je postala Eva Kržišnik, dr. dentalne medicine, najbolj cenjen specialist leta pa doc. dr. Rado Janša, dr. med., spec. interne medicine in gastroenterologije.
Svečani dogodek je z Rigolettom in Mefistom Franza Liszta popestril mladi klavirski virtuoz, Urban Stanič. Dijak matematičnega razreda Bežigrajske gimnazije in učenec klavirja na ljubljanskem Konservatoriju za glasbo in balet, ki bo naslednje leto postal študent Akademije za glasbo, je spomladi zasedel drugo mesto na Evrovizijskem tekmovanju mladih glasbenikov v Kölnu, ki velja za eno najpomembnejših mednarodnih tekmovanj v klasični glasbi. Za zdravo in okusno pogostitev je poskrbelo gostišče Pri Lojzetu s prepoznavnim šefom – Tomijem Kavčičem.

Več utrinkov s prireditve in predstavitve mojih zdravnikov si lahko ogledate tudi na portalu
www.viva.si, v aprilski številki revije Viva in v aprilski izdaji Vive za tablične računalnike.

Vir: Revija Viva


Sledite nam