fbpx

Zakaj smučati z zavarovalno polico?

Novice

Za vse tiste, ki obožujete smučanje, zdaj prihaja vaš čas. Ste pripravljeni za spuščanje po snežnih strminah?

Za vse tiste, ki obožujete smučanje, zdaj prihaja vaš čas. Ste pripravljeni za spuščanje po snežnih strminah? Pa poglejmo: kljukica pri telesni kondiciji, oprema urejena, smučišče izbrano, dovolj bencina v avtomobilu in budilka vklopljena… Ste pozabili še kaj? Ne mislimo, da morate s seboj na smučanje vzeti svojega zavarovalnega zastopnika, vam pa priporočamo, da ga obiščete, preden se odpravite, in poskrbite, da boste smučali z dobro zaščito. To sicer ne pomeni, da se vam nič ne more zgoditi, če pa se vam, smo tu za vas. Preverite kaj morate vedeti, da boste z nami res smučali najbolje…

Smučam samo v Sloveniji, to pomeni, da dodatnih zavarovanj ne potrebujem?

zakaj-zatoČe se poškodujete na domačem smučišču, so stroški zdravljenja v ustreznem odstotnem deležu poravnani iz obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Podobno kot v prometu pa tudi na smučišču veljajo določena pravila, ki jih morajo udeleženci zimskošportnih aktivnosti upoštevati. Smučar ali deskar, ki ne spoštuje pravil varnega smučanja, kot so določena v mednarodnih pravilih FIS, in povzroči nesrečo, s svojim premoženjem odgovarja za nastale poškodbe in škodo. To velja povsod, zato se pred odhodom na katerokoli smučišče prepričajte o višini zavarovalnega kritja splošne odgovornosti. Splošna odgovornost je vključena v paketno zavarovanje doma in velja na območju Evrope.

Nikakor pa ne bo odveč, če boste sklenili nezgodno zavarovanje za ublažitev finančnih posledic, ki jih lahko povzročijo nezgode (dolgotrajna zdravljenja, izpadi dohodkov ipd.). Posebej za to smo razvili zavarovanje za smučarje in deskarje na snegu. Zavarovanje športnih aktivnosti vključuje zavarovanje odgovornosti in aktivnim posameznikom prilagojeno nezgodno zavarovanje, ki vključuje izgubo življenja zaradi nezgode, zlom posameznega uda in izgubo posameznega uda ali organa.

Ali je možno zavarovati smuči pred krajo?

Turistično zavarovanje v tujini krije tudi tatvine smuči, ki jih pustite pred kočo na smučišču, in sicer do različnih limitov glede na izbrani paket zavarovanja. Vsekakor je priporočljivo, da smuči zaklenete. S tem boste otežili delo morebitnim nepridipravom, hkrati pa boste v primeru tatvine kriti do višjega limita, ki velja za vlomske tatvine. Podobno velja ob tatvini smuči iz hotelske shrambe. Če smuči niso zaklenjene v omarici, je limit kritja nižji, kot če poskrbite za dodatno varnost z zaklepanjem.

Več na http://www.triglav.si/svetujemo/zakaj-smucati-z-zavarovalno-polico.

Oglasno sporočilo


Sledite nam