fbpx

Zakaj morate vedno preobleči mokre kopalke?

Bolezni, Zanimivo

Vnetje mehurja, glivične infekcije in vnetje jajčnikov so pogosti spremljevalci poletnih užitkov. Razlog je lahko tudi..

V vlažnem okolju, kot so mokre kopalke, so idealni pogoji, ki lahko povzročijo okužbo intimnih delov telesa.

Vnetje mehurja, glivične infekcije in vnetje jajčnikov so pogosti spremljevalci poletnih užitkov. Razlog je lahko tudi človeška malomarnost, ko ne preoblečemo mokrih kopalk, hodimo po bosi po javnih toaletnih prostorih, se spozabimo in ne zaščitimo, ali očistimo straniščne deske. V veliki meri so bolj ogrožene ženske.

Rezultat so lahko bolezni in težave, ki pokvarijo brezskrben dopust.

Vsaka ženska se drugače odzove na razmere v okolju, kar je v prvi vrsti odvisno od imunskega sistema njenega organizma in dovzetnosti za razvoj okužb.

1.Vnetje mehurja

Nenadne spremembe temperature, kot so klimatizirani prostori ali hladno morje, so lahko krivci za vnetje mehurja. Prav tako velja previdnost pri uporabi javnih stranišč.

Simptomi, kot so pogosto uriniranje, ki ga spremlja draženje ali celo sledovi krvi v urinu, so lahko zelo neprijetni. Če opazite takšne težave, je treba poiskati zdravniško pomoč. Priporočljivo je, da spijete vsaj dva litra tekočine na dan.

2.Glivične okužbe

Večja verjetnost, da boste zboleli za glivično okužbo, je, če se kopate v bazenu, redkeje v morju. Za okužbe so bolj dovzetni tisti, ki uživajo veliko sladkarij, alkohola, imajo oslabljen imunski sistem in so izpostavljeni stresnim situacijam. Vnetja se pogosteje pojavljajo ob spremenjenem, bolj bazičnem pH nožnice – ko primanjkuje laktobacilov, ki vzdržujejo kislost nožnice in onemogočajo kvasovkam, da bi se razrasle.  V takih primerih je priporočljivo obiskati zdravnika.

Glivična vnetja so po navadi dolgotrajna, povzroča jih glivice iz roda kvasovk Candida, povzroči jih lahko tudi jemanje antibiotikov. Najpogosteje vnetje spremljajo pordelost območja, srbenje, oteklina in bel sirast izcedek.

3.Vnetje jajčnikov

Vnetje jajčnikov se pogosto pojavi ravno med dopusti na morju, spremljajo ga bolečine v spodnjem delu trebuha, levo ali desno v območju jajčnikov. Lahko se pojavi tudi povišana telesna temperatura.

Vnetje te vrste se običajno zdravi z antibiotiki, ki vam jih predpiše zdravnik. Izogibajte se hladnim pijačam in ne hodite bosi po hladnih tleh. Med vnetjem kopanje v hladni vodi ni priporočljivo, če že, takoj preoblecite kopalke in grejte področje trebuha.

Zanimivo iz foruma:

Vnetje jačnikov, panika???


Sledite nam