fbpx

Zakaj klasična masaža?

Novice, Zanimivo, Zdravoteka, Življenjski slog

Znanstveno je dokazano, da klasična masaža vrača hormonalno ravnovesje saj zmanjšuje raven …

Znanstveno je dokazano, da klasična masaža vrača hormonalno ravnovesje saj zmanjšuje raven hormona kortizola, ki povzroča stres, uravnava izločanje hormona melatonina, ki je ključen za uravnavanje spanca ter spodbudi možgane, da proizvajajo endorfine, naravne telesne zatiralce bolečine. Torej, vrata do ‘nebes’ so na široko odprta …

S to povsem naravno tehniko lahko okrepimo videz in funkcijo kože, mišic in sklepov, uravnovesimo živčni in hormonalni sistem, izboljšamo prebavo in presnovo, pospešimo krvni obtok in eliminacijo strupov in še bi lahko naštevali.

Če masažo pravilno izvajate (masirate z navdušenjem), boste ugotovili, da masaža koristi tudi vam, saj vas pomirja in vam daje novih moči za naporen vsakdan.

Tečaji masaže za nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK)

Tečaji masaže so namenjeni začetnikom ter vsem, ki se z masažo že ukvarjajo in si želijo pridobiti strokovno podlago. Vsebina usposabljanja je usklajena s  katalogom standardov strokovnih znanj in spretnosti za poklicno kvalifikacijo maser/maserka. Znanja so pogoj za pridobitev listine – certifikata o nacionalni poklicni kvalifikaciji za poklic maser/maserka. Izda ga republiški izpitni center, vpiše se v delovno knjižico in je kot poklic veljaven v Republiki Sloveniji. Glede na to, da je povpraševanje delodajalcev po cerfitikatu o strokovni usposobljenosti NPK vse večje, je to dobra naložba v prihodnost za vse, ki se želijo poklicno usmeriti.

Kakovost izobraževanja za NKP maser

Za kakovost tečaja je potrebna skrb, da so predavatelji izkušeni maserji in fizioterapevti. V šoli za maserje in terapevte Vital masaže tečajnikom na razumljiv način prikažejo masažo iz vseh zornih kotov, od strokovnosti, kjer je znanje anatomije zelo pomembno, pa vse do prvega stika s stranko, kako obdržati stranko, kako mora biti prostor opremljen, kakšen naj bo bil izgled maserja …

Poleg omenjenega, vam na tečaju podarijo kosilo, gradiva in dvd. V času tečajev se lahko tudi brezplačno sposodite masažne mize. Poskrbijo, da je na tečajih vaša edina skrb sodelovanje saj na tečaj ni potrebno nositi ničesar (učni in praktični pripomočki so priskrbljeni).

V šoli Vital masaže izvajajo še naslednje tečaje:

  • tečaj klasične masaže
  • tečaj športne masažeheader-vital_logo
  • tečaj kinezoitaping
  • tečaj ročne manualne drenaže
  • tečaj anticelulitne nege
  • tečaj masaže z vročimi kamni
  • tečaj lifting obraza
  • tečaj stol masaže
  • 140-urni tečaj refleksoterapevt in še bi lahko naštevali.

Tečaje izvajajo na različnih lokacijah: V Ljubljani, Kopru, Mariboru, Murski Soboti, Celju, Novi Gorici, Novem mestu in v Kranjski gori.

Oglasno sporočilo


Sledite nam