fbpx

Zahvala prim. dr. Cibicu in zaslužena upokojitev: Za srce je pustil svoje srce

Moderatorji, Obvestila

Po 16. ih letih predanega in srčnega odgovarjanja na forumu Kardiologija, prim. dr. Boris Cibic predaja vodenje foruma mlajšim kolegom.

15. let delovanja Med.Over.Net in dr. Cibic

S prim. dr. Cibicem so se sodelavci Med.Over.Net srečali prvič v Društvu za srce, ko je že bil zdravnik s petdesetletnimi izkušnjami dela na področju kardiologije in preventive zdravja srca in ožilja. Bolezni srca in ožilja so v začetkih leta 2000 predstavljale najbolj pogosto kronično bolezen in tudi najbolj pogosti vzrok smrti. Tudi danes žal ni veliko bolje.

Takoj je z vso zagnanostjo začel odgovarjati na forumu Kardiologija.

Z nekoliko strahospoštovanja se spominjam prvih let sodelovanja s tako velikim in priznanim zdravnikom, ki pa je ob vsakem srečanju pokazal delček svoje izjemne človeške narave in skromnosti. Vsako srečanje je bilo takrat in je tako ostalo še do danes, polno sproščenosti, prijaznosti, humorja, navihanosti, modrosti in prijateljstva,” strne svoje spomine na sodelovanje s primarijem Andreja Verovšek, vodja projektov pri Zavodu Med.Over.Net.

Izjemna kolegialnost, odprt pristop do ljudi, tako laikov kot strokovnjakov, pripravljenost na izmenjavo informacij in medsebojno pomoč so vrline, ki jih prim. dr. Cibic izrazi na vsakem srečanju moderatorjev ali osebnem posvetu.

Z enako prijaznostjo se pogovarja s strokovnimi kolegi in bolniki, ki stopajo v stik z njim preko Društva za srce. Pri skoraj 99ih letih, kot jih danes ima, je še vedno prostovoljni sodelavec. Pri tem pa ne pozabimo, da je bil pobudnik in en od njegovih ustanoviteljev ter leta vmes zelo aktivni član.

Delo s srcem je njegovo življenjsko poslanstvo

Pri preventivi srca in srčnih bolezni ter delu z bolniki je prim. dr. Cibic pustil svoje srce. Takšne srčne predanosti, ljubezni do dela z bolniki, potrpljenja in vztrajnosti, ne vidimo pogosto.

Prim. dr. Cibic je naredil mnogo za slovensko zdravstvo, bolnike in zdravstvene delavce.

S svojim aktivnim delom in udeležbo na skoraj vseh srečanjih Med.Over.Net je pomagal tudi postaviti temelje e-svetovanju v Sloveniji. Odgovoril je na 12.672 vprašanj uporabnikov in prispeval nasvete, ki jih prebira več tisoč ljudi vsak mesec.

Dragi prim. dr. Cibic, hvala, ker smo lahko hodili del poti z vami in hvala za vse odgovore. Zdaj pa zasluženo brez stresa in pritiskov obvestil s foruma naprej.

Sporočilo dr. Cibica

Prim. dr. Cibic se zahvaljuje vsem uporabnikom foruma za zaupanje in za potrpljenje pri čakanju na odgovor ter vse lepo pozdravlja!


Sledite nam