fbpx

Zadnji čas je, da narediš nekaj zase, za svoje zdravje

Dom & prosti čas, Gibanje, Prehrana, Zdravje, Življenjski slog

“Z odločnostjo, da pridem do svojega cilja, kot tudi z veliko spremembo v glavi, sem se lahko upirala vsakodnevnim skušnjavam, ki so se kar vrstile. Ker so izgubljeni kilogrami na mojem telesu pustili posledice, saj je ostalo veliko odvečne kože, pa sem se zdaj odločila za naslednji korak,” z navdušenjem pripoveduje junakinja boja z odvečnimi kilogrami Sara Konščanski.

Junakinja

Sara Konščanski se je že kot otrok borila z odvečnimi kilogrami, ki so se v puberteti le še kopičili. Potem je prišla še prva ljubezen, časa za gibanje ni bilo. Ko je tehtala že 177 kilogramov, se je zavedala, da so resne zdravstvene težave tik pred vrati. Poiskala je zdravstveno pomoč in začela kilograme izgubljati pod zdravstvenim nadzorom.

Postala je junak svoje družine. Postala je junakinja družbe. Postala je junakinja sebi.

Kot prvi korak in dokaz volje ter želje, je morala najprej sama izgubiti 20 kg. Po izgubljenih 20 kg se je odločila za poseg zmanjšanja želodca. Po tem posegu pa so se začeli kilogrami topiti, njena motivacija in volja pa sta bili z vsakim dnem vse večji. Z gibanjem je začela počasi, najprej s hojo, nato so sledili hribi, gore, kolesarjenje. Gibanje in šport sta tako postala del njenega vsakdana.

»Zmorem in lahko«

Ne bojte se priznanja in pomoč poiščite v Termah Portorož, kjer z zdravo mediteransko hrano skrbijo za uravnoteženo izgubo teže in spodbujajo k bolj zdravemu načinu življenja. Sara se ni bala. Ustavila se je in nadaljevala z bojem. Motivacija in želja sta tisti, ki sta jo gnali in jo bosta še dlje, je prepričana Sara:

»Bitke še nisem končala, vendar sem že zdaj zmagovalka. Počasi in vztrajno, predvsem pa odločno hodim po poti in premagujem ovire, ter si vsako noč čestitam za pravilno odločitev, ki sem jo sprejela pred 6 leti. Ja, bilo me je strah, a me ni več. Ker vem, da zmorem in lahko.«

Čas je da se ustavimo

Pridružite se akciji Ustavi se! Razsvetlite Slovenijo s svojo izpovedjo in osvojite glavno nagrado – dve nočitvi z zajtrkom v Mind Hotelu Slovenija, večerjo za 2 osebi v Istrian Bistro & Tapas baru in masažo z aromatičnimi olji v Wai Thai Centru Term Portorož. Najlepše pri vsem pa je, da v njej ne boste uživali sami, ampak boste lahko na razvajanje povabili še eno osebo, ki bo deležna enakega tretmaja. Izkušnjo pošljete na natečaj do 31. avgusta 2018 na [email protected]. Komisija bo vsak mesec (15. 7. in 15. 8. 2018) izbrala eno in jo nagradila s praktičnim darilom. Na koncu akcije (september 2018) bodo izmed vseh prispelih zgodb izbrali eno, ki bo nagrajena z oddihom v Termah Portorož.

 


Sledite nam