fbpx

Za vse prijateljice

Odnosi, Zanimivo, Življenjski slog

Prijateljice ostanejo z vami, ne glede na čas in razdaljo med vami. Prijateljica nikoli ni tako daleč, da ne bi …

Mlado dekle, ki se je pravkar poročilo, je nekega dne obiskalo svojo mamo. Pogovor je nanesel na življenje, zakon, odgovornosti in obveznosti zrelih ljudi.

»Nikoli ne pozabite na svoje prijateljice,« je dejala mama.

»Starejša, ko boš, pomembneje bo to postajalo. Ne glede na to, kako močno ljubiš svojega moža in boš imela rada svoje otroke, boš prijateljice še vedno potrebovala. Ne pozabi na druženja z njimi. In ne pozabi, da prijateljice niso samo prijateljice, ampak tudi tvoje sestre, hčere in ostala družina. Potrebovala boš druge ženske. Ženskam so vedno potrebne druge ženske!«

»Kako neumen nasvet«, je pomislila hči.

»A se nisem pravkar poročila, stopila v svet parov? Sem poročena ženska, odrasla oseba. Nisem najstnica, ki bi potrebovala kup prijateljice. Moj mož in družina je vse, kar potrebujem v življenju, da bo le- to imelo pravi pomen.«

Kljub vsemu je poslušala svojo mamo in še naprej ohranjala stike s svojimi prijateljicami.

pexels-photo-48645-large

Leta so minevala in počasi je hči, prišla do spoznanja, kaj ji je želela mati dejansko povedati. Čas in narava prineseta svoje, a vendar so ji bile prijateljice v največjo oporo in podporo, je ugotovila.

Kaj se je naučila v svojih 40- ih letih:

Čas mineva.

Življenje se zgodi.

Oddaljenost ločuje.

Otroci odrastejo.

Ljubezen bledi.

Srca se lomijo.

Delo pride in gre.

Kariere se zaključijo.

Starši umrejo.

Kolegi in prijatelji pozabijo na usluge.

Moški živijo v svojem svetu.

Prijateljice ostanejo z vami, ne glede na čas in razdaljo med vami. Prijateljica nikoli ni tako daleč, da ne bi mogla biti z vami, ko je to potrebno.

Ko boste hodile po tej, včasih osamljeni poti, ki se imenuje življenje, bodo vaše prijateljice tukaj za vas, stale ob poti, vas bodrile, se trudile za vas in vas zagovarjale. Na koncu poti vas bodo čakale. Včasih bodo za vas tudi kršile pravila.

Obiščite tudi forum Čustvena inteligenca, komunikacija in odnosi.


Sledite nam