Za vse, ki iščete svojega “zmaja”

Zanimivo

Izšla je knjiga novinarke Mateje Hane Hočevar in Haia Ottenheima – Zmajeva deklica. Prvi bralci knjigo primerjajo z Alkimistom, Jonathanom Livingstonom galebom in Malim princem.

Zmajeva deklica je pravljica za vse starosti. Govori o soočanju s strahovi, zbiranju poguma in odkrivanju življenjskega poslanstva. Nagovarja vse, ki iščejo svojega zmaja.

“Poslušaj svoj notranji glas in si drzni slediti poti, ki ti jo prišepetava. Soočila te bo s tvojimi strahovi, žalostjo, jezo in drugimi deli, ki ti morda niso všeč. Sprejemanje teh bo odklenilo tvojo notranjo moč,”

o knjigi povedo njeni ustvarjalci.

Kako je knjiga nastala

Vse se je začelo s sanjami, v katerih so se Mateji razkrili pomembni deli zgodbe o Zmajevi deklici. Sporočilo, naj napiše knjigo, je prejela čez čas v drugih sanjah. Z možem, ki ima pripovedovalski dar, sta združila moč in začela pisati brezčasno pravljico, ki nagovarja otroka v nas.

O avtorjih

Iskanje globljega pomena življenja je zagotovo vplivalo na osebno zbližanje Mateje Hane Hočevar in Haija Ottenheima, Slovenke in Nizozem

ca. Mateja je novinarka, moderatorka in avtorica knjige Prebujanje v dušo. Hai je igralec, pripovedovalec zgodb in predavatelj. Podpiranje ljudi pri odkrivanju njihovega resničnega bistva pa je njuno skupno poslanstvo, v katerem neizmerno uživata. Živita in ustvarjata v Ljubljani.

Več o knjigi in nekaj strani vsebine si lahko ogledate TUKAJ.

Predstavitve:

 • knjižnica Logatec, 13. september ob 19. uri,
 • knjižnica Otona Župančiča, Kersnikova ulica 2, Ljubljana, 24. september ob 18. uri,
 • knjižnica Brežice, 11. oktober ob 18. uri.

RSS Ustavi se!

 • Vdihni spokojnost
  Ko govorimo o obvladovanju stresa in njegovih posledicah, so vzhodne tradicionalne metode zelo dobrodošle, saj iskanju ustreznih rešitev – zdravila, vedenjske intervencije ali podobno.
 • Nadzorovan umik
  Dolgo sem ostala pod prho. Spirala sem s sebe njene ostudne besede, pa se me še danes držijo kot prilepljene. Ostala pa mi je zavest, da sem ravnala prav, ker sem ohranila mirno kri in se nadzorovano umaknila.
 • Ujeti v prestrašenem telesu
  Življenje s spominom prestrašenega telesa prinaša pomanjkanje občutka varnosti, kar še dodatno povečuje občutke strahu in nam onemogoča živeti svobodno življenje znotraj sebe in v odnosih.
 • Razumevanje in dvigovanje ženske moči
  Čeprav naj bi ženske po tradiciji veljale za »šibkejši« spol, pa skrivamo v sebi vendarle izjemno moč, drugačno moč, saj ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale hiše. 
 • Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači
  Kdorkoli bere te vrstice ... Vedi, da si vreden ljubezni, sposoben, lep, unikaten takšen kot si. Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači in ponižuje, saj vsak človek ima dušo in duša zaboli.