fbpx

Za vse, ki iščete svojega “zmaja”

Zanimivo

Izšla je knjiga novinarke Mateje Hane Hočevar in Haia Ottenheima – Zmajeva deklica. Prvi bralci knjigo primerjajo z Alkimistom, Jonathanom Livingstonom galebom in Malim princem.

Zmajeva deklica je pravljica za vse starosti. Govori o soočanju s strahovi, zbiranju poguma in odkrivanju življenjskega poslanstva. Nagovarja vse, ki iščejo svojega zmaja.

“Poslušaj svoj notranji glas in si drzni slediti poti, ki ti jo prišepetava. Soočila te bo s tvojimi strahovi, žalostjo, jezo in drugimi deli, ki ti morda niso všeč. Sprejemanje teh bo odklenilo tvojo notranjo moč,”

o knjigi povedo njeni ustvarjalci.

Kako je knjiga nastala

Vse se je začelo s sanjami, v katerih so se Mateji razkrili pomembni deli zgodbe o Zmajevi deklici. Sporočilo, naj napiše knjigo, je prejela čez čas v drugih sanjah. Z možem, ki ima pripovedovalski dar, sta združila moč in začela pisati brezčasno pravljico, ki nagovarja otroka v nas.

O avtorjih

Iskanje globljega pomena življenja je zagotovo vplivalo na osebno zbližanje Mateje Hane Hočevar in Haija Ottenheima, Slovenke in Nizozem

ca. Mateja je novinarka, moderatorka in avtorica knjige Prebujanje v dušo. Hai je igralec, pripovedovalec zgodb in predavatelj. Podpiranje ljudi pri odkrivanju njihovega resničnega bistva pa je njuno skupno poslanstvo, v katerem neizmerno uživata. Živita in ustvarjata v Ljubljani.

Več o knjigi in nekaj strani vsebine si lahko ogledate TUKAJ.

Predstavitve:

  • knjižnica Logatec, 13. september ob 19. uri,
  • knjižnica Otona Župančiča, Kersnikova ulica 2, Ljubljana, 24. september ob 18. uri,
  • knjižnica Brežice, 11. oktober ob 18. uri.

Sledite nam