fbpx

Za prve trenutke. S pravim namenom

Zdravje in bolezni

KD Življenje v okviru donatorskega projekta obdaril slovenske porodnišnice s kolekcijo oblačil za novorojenčke.

Življenjska zavarovalnica KD Življenje praznuje 10. obletnico Fondpolice, prvega in pravega naložbenega življenjskega zavarovanja v Sloveniji. V ta namen so se v zavarovalnici odločili za donatorski projekt, ki so ga poimenovali Za prve trenutke. S pravim namenom.

V okviru projekta bodo obdarili slovenske porodnišnice s kolekcijo oblačil za novorojenčke. Tako bodo njim in njihovim mamicam polepšali prve skupne trenutke. Komplet za novorojenčke je sestavljen iz hlačk in majice, potiskan pa je s podobami živali, saj so v zavarovalni KD Življenje že četrto leto tudi prijatelj in podpornik Živalskega vrta Ljubljana.

Zavarovalnica že vse od leta 2005 sodeluje v projektu Baby paket, ki ga ob rojstvu otroka prejme vsaka mamica v porodnišnicah po Sloveniji.  KD Življenje v vsak paket prispeva priljubljeno glasbeno zgoščenko Fondkove pesmice, s tem pa je v vseh letih sodelovanja obdarila že 129.000 mamic in novorojenčkov.

Porodnišnici Ljubljana smo podarili 400 kompletkov

Kot prvo izmed porodnišnic je KD Življenje obdarila Porodnišnico Ljubljana, ob tej priložnosti je Matija Šenk, predsednik uprave KD Življenje, poudaril:

»Od leta 2005 smo v Porodnišnici Ljubljana, v okviru Baby paketov, podarili 44.000 CD-jev s Fondkovimi pesmicami in prepričani smo, da so razveselili tako dojenčke kot njihove starše. V letošnjem letu praznujemo posebno obletnico, naša Fondpolica je stara 10 let, zato smo se odločili, da še dodatno obdarimo porodnišnice z oblekicami za novorojenčke. Zavedamo se, da je vsaka pomoč našim porodnišnicam dobrodošla in prepričan sem, da bodo našo pozornost toplo pozdravili.«

CCA27ACA-878B-11E1-89C0-4FAE65B94067
Na fotografiji: Matija Šenk, predsednik uprave KD Življenje, ob predaji kompletov prof. dr. Adolfu Lukanoviču, strokovnemu direktorju Ginekološke klinike in prim. dr. Tanji Blejec, namestnici predstojnice KO za perinatologijo Ginekološke klinike.

V zavarovalnici KD Življenje so leta 2001 razvili Fondpolico, prvo naložbeno življenjsko zavarovanje v Sloveniji, in še danes so vodilna zavarovalnica v razvoju le teh. Ena izmed glavnih nalog, ki so si jo zadali v zavarovalnici, je tudi ozaveščanje staršev o pomembnosti zagotavljanja socialne varnosti njih in njihovih otrok.

Oglasno sporočilo


Sledite nam