fbpx

Za prijetno izkušnjo hranjenja vašega dojenčka

Novice, Zanimivo, Zdravje otrok

Otroške stekleničke so eden prvih pripomočkov novorojenčkov in tako rekoč tudi nujna oprema mladih družinic.

Otroške stekleničke so eden prvih pripomočkov, s katerim se spoznajo novorojenčki in tako rekoč tudi nujna oprema mladih družinic. Ravno zato je za prve začetke še kako pomembno, da izberete najkakovostnejšo in vašemu malčku najbolj prijazno stekleničko za hranjenje, ki bo hkrati priročna in varna. Pri tem ni pomembna samo steklenička in njena praktičnost, ampak tudi cucelj, za katerega je izjemno pomembno, da je primeren starosti otroka, saj imajo različne pretoke za postopno navajanje na količino.

Ob morju različnih stekleničk na trgu, ki se razlikujejo po materialu, velikosti in tudi samem cuclju, je torej novopečenim staršem zagotovo težko ob izbiri, saj si vsi želijo takšno, ki bi mamici čimbolj olajšala hranjenje, njenemu malemu sončku pa ob in po hranjenju povzročala čim manj težav. Velikokrat po rojstvu novorojenčka se namreč rado zgodi, da je potrebno preizkusiti več stekleničk preden najdete najboljše zase in za vaš naraščaj, saj mnoge dojenčku povzročajo napenjanje, nelagodje in boleče trebušne krče.

Pri tem pa se pojavi vprašanje, zakaj bi izgubljali voljo, živce in denar za preizkušanje različnih flašk za dojenčke, če pa lahko že v prvo izberete pravo?

Prava izbira za vašega otroka in vas

Otroške stekleničke Philips olajšajo kombinacijo dojenja in hranjenja po steklenički v vseh obdobjih v dojenčkovem razvoju, za kar poskrbijo različne velikosti flašk in naravno oblikovani cuclji. Vse otroške stekleničke so ergonomsko oblikovane za enostavno držanje ne glede na nagib, njihova zasnova pa preprečuje tudi polivanje med hranjenjem. Določene stekleničke se ponašajo tudi z izdelavo iz stekla, ki je odporno na vročino in mraz, zato jo lahko hranite v hladilniku, grejete in sterilizirate. Prav vse stekleničke pa so narejene iz le štirih delov, kar omogoča enostavno in hitro sestavljanje, zaradi širokega vratu in zaobljenih delov pa boste navdušeni tudi nad preprostim polnjenjem in čiščenjem. Zelo pomembna odlika Philipsovih otoških stekleničk je tudi poseben ventil proti kolikam in odsotnost strupene kemikalije bisfenol A, zato bo hranjenje vašega malčka v prvih mesecih življenja popolnoma varno.

Kateri cuclji so najboljši za vašega otroka?

To ostaja vprašanje vseh staršev, ki niso prepričani kaj bo njihovemu novemu članu družine najbolj odgovarjalo. V Philipsovi ponudbi lahko zato najdete dva tipa cucljev, prav vsi cuclji za flaške pa ustrezajo vsem potrebam vašega malčka in preprečujejo nelagodje otroka pri hranjenju.

Klasične flaške za dojenčke imajo klasični cucelj, ki ga odlikuje Y zareza, ki omogoča hitrejši pretok in je primeren za hranjenje z gosto hrano. Edinstvena prednost takšnega cuclja je ventil, ki se upogiba skladno z otrokovimi gibi. Med hranjenjem se ventil na cuclju odpira in tako spušča zrak v stekleničko in ne v trebušček dojenčka, otrok pa hkrati sam nadzoruje pretok hrane v svojem naravnem ritmu, kar preprečuje prenajedanje in vračanje hrane. Takšen ventil je v veliko pomoč tudi pri podiranju kupčka in proti napenjanju.

V kolikor želite stekleničko s cucljem, ki bi najbolj posnemal naravno hranjenje, pa bo za vašega malčka najboljša izbira steklenička za hranjenje Philips Natural, ki olajša kombinacijo dojenja in hranjenja po steklenički. Odlikuje jo cucelj v obliki dojke, ki omogoča pravilno zaporo in deluje v ritmu naravnega dojenja, za udobje pa je poskrbljeno z obliko cvetnih listov, ki poskrbijo za mehkobo in prožnost. Oblika in mehkoba cuclja vašega otroka spominjata na bradavico, zaradi česar bo prehod iz prsi in navajanje na hranjenje po steklenički lažje. Steklenička je vrhunska tudi in predvsem zaradi inovativnega sistema proti kolikam – dvojni ventili z odvajanjem zraka v stekleničko namesto v malčkov trebušček namreč močno zmanjšujejo možnost nastanka trebušnih krčev.

Ne razmišljajte torej več o tem, katero otroško stekleničko kupiti za vaš mali zaklad, raje porabite ta čas za kaj drugega. Z nakupom katerekoli Philipsove stekleničke boste namreč zadostili vsem svojim in otrokovim potrebam po hranjenju, to opravilo pa bo postalo udobno, učinkovito in enostavno, vez z vašim dojenčkom pa še močnejša.

 


Sledite nam