fbpx

Za nosečnice od 13. tedna nosečnosti dalje

Novice, Zanimivo, Zdravje, Zdravje otrok, Žensko zdravje

Novo prehransko dopolnilo posebej prilagojeno potrebam nosečnic v drugem in tretjem trimesečju – Elebaby™.

Prehranske potrebe žensk se med nosečnostjo spreminjajo, zato je Bayer razvil prehransko dopolnilo Elebaby, posebej prilagojeno potrebam nosečnic v drugem in tretjem trimesečju. Od 13. tedna nosečnosti dalje se povečajo potrebe nosečnice po omega-3 maščobnih kislinah, saj se takrat začne razvoj možganov in oči, pomembna pa so tudi druga mikrohranila. Elebaby ima posebno formulo, ki vsebuje skupaj 18 vitaminov in mineralov ter 200 mg omega-3 maščobne kisline. Poleg tega vsebuje tudi posebno obliko folne kisline, imenovano Metafolin®, za katero je značilna izboljšana biološka uporabnost in posledično optimalen vpliv na razvoj materinega tkiva med nosečnostjo.

Kako koristi omega-3 maščobna kislina

Vnos omega-3 maščobne kisline prek matere prispeva k razvoju možganov in oči  še nerojenega otroka. Koristni učinek je dosežen, če se poleg običajno priporočenega dnevnega vnosa 250 mg omega-3 maščobne kisline dodatno zaužije še 200 mg, kolikor jo vsebuje ena kapsula prehranskega dopolnila Elebaby.

Visokokakovostna omega-3 maščobna kislina

Elebaby, z omega-3 maščobnimi kislinami zagotavlja nosečnici v drugem in tretjem trimesečju nosečnosti esencialna mikrohranila visoke kakovosti. Vir omega-3 maščobnih kislin je ribje olje MEG-3®, ki je proizvedeno skladno z najvišjimi standardi kakovosti in prečiščenosti.

Ena kapsula na dan

Vitamini in minerali imajo pomembno vlogo med nosečnostjo. Pomembni so za rast ploda, tkiva in celično diferenciacijo. Potrebni so za delovanje imunskega sistema ter za zdrave kosti. Da imata tako bodoča mamica kot še nerojeni otrok zagotovljena vsa esencialna mikrohranila, se priporoča jemanje ene kapsule prehranskega dopolnila Elebaby, na dan, skupaj s hrano. Kapsula je brez neprijetnega okusa po ribah.

Vpliv mikrohranil na razvoj ploda

Omega-3 maščobne kisline spodbujajo razvoj oči in možganov otroka.

Rast tkiva in celična diferenciacija
Folna kislina prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo in ima vlogo pri delitvi celic. Železo in vitamina B6 ter B12, imajo vlogo pri tvorbi rdečih krvničk.

Imunski sistem
Vitamini A, B6, B12, C, D in folna kislina, ter baker, železo in selen imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Zdravje kosti
Vitamin C ima vlogo pri tvorbi kolagena, kar je pomembno za zdrave kosti. Vitamin D pomaga ohranjati kosti močne in zdrave.

Metafolin® je registrirana blagovna znamka družbeMerck KgaA, Darmstadt, Nemčija. MEG-3® je blagovna znamka družbe DSM

Vsebino omogoča Bayer d.o.o., Bravničarjeva 13, 1000 Ljubljana, Slovenija.


Sledite nam