fbpx

Za lažje dihanje in lepši videz

Človeško telo, Lepota, Zanimivo, Življenjski slog

Ameriško združenje plastičnih kirurgov navaja, da je rinoplastika že vrsto let eden izmed petih najpogostejših lepotnih posegov, kar 50 % tistih, ki se odločijo za ta poseg, pa je starih od 19 do 34 let.

V Polikliniki Bagatin je estetska korekcija nosu skoraj najpogostejši poseg, več o tem pa nam je povedal zdravnik Tomica Bagatin s Poliklinike Bagatin, eden najbolj znanih kirurgov, specializiranih za korekcijo nosu.

 

 

 

 

Pot skozi estetsko korekcijo nosu na Polikliniki Bagatin

Vsako leto pride na posvet k estetskemu kirurgu glede izboljšanja videza nosu na tisoče ljudi. Nekateri so že vse življenje nezadovoljni s svojim nosom, drugim se je nos spremenil s starostjo, tretjim ga je preoblikovala poškodba, mnogi pa si obenem želijo tudi izboljšati dihanje skozi nos. Ker je nos v sredini obraza, njegova velikost in oblika pomembno vplivata na videz posameznika.

Kakšen naj bi bil videti privlačen nos?

Na vprašanje, kakšen naj bi bil videti privlačen nos, ni enotnega odgovora. V preteklosti so se številni plastični kirurgi ravnali po osebnih ali splošno priljubljenih lepotnih idealih in to prenašali tudi na svoje paciente. Zato se je včasih zgodilo, da so imeli po posegu vsi pacienti enak nos. K sreči je ta trend izzvenel.

Danes maksilofacialni kirurgi in plastični kirurgi za obraz in vrat pred rinoplastiko opravijo temeljite preglede in posvetovanja s stranko, tako da razumejo njene želje in pričakovanja. Pri videzu nosu moramo upoštevati obliko in značilnosti celotnega obraza. Nos mora biti z njimi usklajen in jih poudariti, tako da dosežemo ravnovesje obraznih potez. V nasprotju z drugimi klinikami na Polikliniki Bagatin posvetovanja opravljamo s pomočjo naprave VECTRA XT 3D, edinstvenega fotosimulatorja, ki vam lahko pokaže, kakšni boste videti po operaciji z novim nosom. Poseg načrtujemo ob upoštevanju tridimenzionalnega prikaza vašega obraza in nosu, pri čemer si lahko ustvarite povsem realna pričakovanja. Naš cilj je izboljšati ne le obliko nosu, temveč videz celotnega obraza.

korekcija nosu Bagatin simulacija

Kako dolgo traja okrevanje?

Najpomembnejše je, da se pacienti večinoma že po osmih do desetih dneh lahko vrnejo v službo, šolo oz. na fakulteto. Priporoča se, da dva do štiri tedne po odstranitvi tamponov in zunanjega kalupa ne pihate skozi nos in se ne usekujete. Sprva bo nos otečen, a večji del otekline izgine že v treh do štirih dneh po odstranitvi kalupa in tamponov. Takrat se nos začne prilagajati svoji končni obliki.

Ključno je, da med okrevanjem upoštevate napotke zdravnika, saj bo tako dosežen želen končni rezultat – videz nosu in obraza, s katerim boste zadovoljni, to pa bo dvignilo tudi vašo samozavest.

Je poleg operacije na voljo še kakšna druga možnost?

Seveda. Dermalna polnila so v zadnjih letih postala nadvse priljubljen način estetske korekcije nosu. S hialuronskimi dermalnimi polnili najpogosteje popravljamo profil – popravimo nosni koren in celotni profil. Če gre za t. i. nosno grbo, moramo točno vedeti, kam bomo vstavili pripravek. Nekaj polnila bomo vnesli nad grbo in nekaj pod njo oz. ga bomo vstavili v periost (pokostnico) in na perihondrij (hrustančno ovojnico). Nos lahko tudi rahlo dvignemo (vršek nosu), popravimo lahko nazolabialni kot, torej kot med nosom in ustnico, nos pa lahko tudi učvrstimo. Raba polnil je smiselna tudi, če ima pacient slab hrustanec, saj omogočijo nadgradnjo in učvrstitev nosu. V ta namen lahko uporabimo tudi Vistabel. Z njim lahko korigiramo nosne mišice in dosežemo dvig in zoženje nosu. Izbira pripravka je seveda odvisna od problematike, s katero se spopadamo. Rezultati trajajo do leta dni, okrevanje pa praktično ni potrebno.

 


Sledite nam