fbpx

Za demenci prijazno družbo

Dogodki, Zanimivo, Zdravje

ASK 2017 – osebam z demenco in njihovim svojcem oblikovati družbo z inovativnim zdravljenjem, storitvami in vsebinami.

cover alzheimer demenca

Na 20. obletnici Spominčice – Alzheimer Slovenija ter mednarodni 9. konferenci o demenci – ASK 2017, 20. in 21. oktobra 2017 v Termah Čatež, bodo vodilni svetovni in domači strokovnjaki predstavili vrsto novosti na področju obravnave oseb z demenco, raziskav in znanstvenih dosežkov ter dobrih praks. Pripravili so tudi posebno sekcijo, kjer bodo osebe z demenco in njihovi svojci predstavili svoje izkušnje. Konferenca bo potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Na ASK 2017 se prijavite prek spleta: www.spomincica.si/ask2017/Prijava/.
Rok za zgodnje prijave je 31. 8. 2017.

Informacije o ASK 2017

Rdeča nit konference je oblikovati osebam z demenco in njihovim svojcem prijazno družbo z inovativnim zdravljenjem, storitvami in vsebinami.

ASK 2017 bo v Termah Čatež 20. in 21. oktobra 2017. Registriranim udeležencem ASK 2017 Terme Čatež ponujajo ugodnejši paket namestitve.

Strokovno izobraževanje bo vpisano v register izobraževanj pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije, pri Socialni zbornici Slovenije in Zdravniški zbornici Slovenije.

Več o kotizaciji in namestitvi …

Program ASK 2017

Na otvoritveni slovesnosti v petek, 20. 10. 2017, bodo imeli pozdravni nagovor Štefanija L. Zlobec, predsednica Spominčice, Milojka Kolar Celarc, ministrica za zdravje, Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Iva Holmerova, predsednica Alzheimer Europe, Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic in Zdenka Čebašek Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije.

Strokovna predavanja je potrdilo več uglednih svetovnih in domačih strokovnjakov s področja demence: dr. Nori Graham, bivša predsednica in sedanja podpredsednica Alzheimers’ Disease International, častna članica kraljeve akademije psihiatrov, dr. Magda Tsolaki, profesorica nevrologije na Aristotelovi univerzi v Solunu in nevropsihiatrinja, dr. Merce Boada, nevrologinja in direktorica Fundacion ACE, dr. Mojca Muršec, oddelek za psihiatrijo, Univerzitetni klinični center Maribor, dr. Jana Mali, profesorica na Fakulteti za socialno delo, dr. Ezio Giacobini, profesor na Oddelku za geriatrijo na Medicinski fakulteti v Ženevi, dr. Bengt Winblad, profesor geriatrije na Karolinska Inštitut, Stockholm, dr. Zvezdan Pirtošek predstojnik katedre za nevrologijo na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, mag. Jure Markič, Urad varuha človekovih pravic in drugi.

Preberi več …


Sledite nam