fbpx

Za boljše počutje nosečnic in doječih mater

Novice, Zanimivo, Zdravje otrok, Žensko zdravje

Včasih mamici primanjkuje železa, drugič ima malček močne krčke ali pa ima mamica težave s pomanjkanjem mleka….

novorojencek v mamino naročje

V času nosečnosti in dojenja potrebuje telo (bodoče) mamice več vitaminov in hranljivih snovi, zato je uravnotežena prehrana izjemnega pomena. Vpliva tako na zdravje in dobro počutje (bodoče) mamice kot tudi na zdravje razvijajočega se malčka. 
Vendar pa včasih mamici primanjkuje železa, drugič ima malček močne krčke, ali pa ima mamica težave s pomanjkanjem mleka.

Železo, folna kislina in vitamini

Pogosto se zgodi, da ženskam v nosečnosti in med dojenjem primanjkuje železa, prav tako pa je priporočljivo, da že pred in med nosečnostjo uživajo folno kislino, ki je nepogrešljiva za rast in celično delitev. Prehranskih dopolnil pa se lahko kaj hitro nabere, zato je smiselno, če je v enem prehranskem dopolnilu združenih več snovi, ki primanjkujejo telesu oz. jih potrebuje v povečani količini.

Za nosečnice in doječe matere je takšno inovativno prehransko dopolnilo Cofer od Sanitpharme, ki vsebuje visoko biološko razpoložljivo železo, folno kislino in vitamine. Železo Fe2+ MicroLipoDisperso je proizvedeno s pomočjo tehnologije, ki olajša njegovo optimalno absorpcijo in odpravlja praktično vse stranske učinke, tipične za druge oblike železa za oralno uživanje. Okus ima po Coli, v ustih se dobro raztopi, ne pušča pookusa in je optimalno prebavljiv. Učinkovito prehransko dopolnilo dopolnjujejo tudi vitamini B6, B12, C in D3.

Več mleka in manj krčev

Čeprav pazijo pri prehrani, pa se kar nekaj mladih mamic sooča z močnimi krčki pri novorojenčkih, nekatere pa tudi s pomanjkanjem mleka. Tovrstne izzive olajša Sanitpharm-ino prehransko dopolnilo Galattoplus, ki lahko pripomore k izboljšanju in uravnavanju pretoka in količine materinega mleka ter preprečevanju kolik, ki nastajajo zaradi vetrov v črevesju novorojenčka.

Blagodejni učinki žvečljivih tablet temeljijo na osnovi izbranih naravnih zelišč:

  • jastrebina (Galega officinalis) spodbuja proizvajanje materinega mleka,
  • grško seno (Trigonella foenum graecum) spodbuja proizvajanje mleka in pripomore h krepitvi maternične stene,
  • navadni komarček (Foeniculum vulgare Mill.) spodbuja nastajanje materinega mleka ter pripomore k blaženju kolik zaradi plinov pri novorojenčku,
  • kumina (Carum carvi L.) se že od nekdaj uporablja za spodbujanje proizvajanja mleka pri doječih materah,
  • navadni sporiš (Verbena officinalis) spodbuja prebavo.

Prehranski dopolnili najdete v bolje založenih lekarnah, specializiranih trgovinah in v spletni trgovini Medisanus na naslovu www.trgovina-medisanus.si, več informacij pa je na voljo na www.medisanus.com ali (01) 320 08 09.


Sledite nam