fbpx

Z razstrupljanjem do več energije in lepšega izgleda

Človeško telo, Gibanje, Novice, Zanimivo, Življenjski slog

Glavo gor! S preprosto rešitvijo boste spet prišli v formo, hkrati pa poskrbeli boljše počutje in večjo telesno …

Če ste utrujeni, brezvoljni in imate občutek, da živite s poslednjim atomom svoje moči, je morda kriva prenasičenost telesa z odvečnimi snovmi, ki v telesu povzroča neravnovesje.

Glavo gor! S preprosto rešitvijo boste spet prišli v formo, hkrati pa poskrbeli za boljše počutje in večjo telesno odpornost. Strokovnjaki v Termah Šmarješke Toplice na podlagi dolgoletnih izkušenj priporočajo program čiščenja telesa s postom.

Post v Termah Šmarješke Toplice ne pomeni stradanja, pač pa svojemu prebavnemu sistemu podarite oddih. Postopoma namreč ukinete trdo hrano in nato uživate le sveže stisnjene sadno-zelenjavne bistre sokove. Tako poskrbite, da telo dobi potrebne vitamine, minerale in antioksidante, iz telesa pa s pomočjo različnih postopkov izločate ksenobiotike.

Največ tujkov se nahaja v maščobnem tkivu

Razgradnjo odvečnega maščobnega tkiva vzpodbujajo s terapijami, ki imajo lipolitičen učinek in pospešujejo metabolizem. Z ročno limfno drenažo spodbujajo pretok tekočine in odpadnih snovi po limfnih vodih. Tako se vzpodbudi tudi mobilnost imunskih celic, zato bodo te na razpolago, kadar jih bo telo najbolj potrebovalo. Pomembna je tudi telesna vadba: s potenjem vaše telo pospešeno izloča strupe, gibanje pa hitro izboljša naše počutje.

Z raznoliko vadbo se uspešno znebite strupov in izboljšate razpoloženje.

V Šmarjeških Toplicah izbirajo vadbe, ki so zabavne, enostavne in hkrati zelo učinkovite: nordijsko hojo v naravi, pilates, kardiotrening, aerobiko v termalni vodi, višinski trening.

Sprostitev in odmik od vsakdanjih stresorjev

Med postenjem si je treba vzeti čas in prisluhniti svojemu telesu. Upočasnite ritem in se izogibajte stvarem, ki stresno vplivajo na nas. Optimalno je, če si za postenje izberete mirno in lepo okolje. V Termah Šmarješke Toplice je celotna ponudba prilagojena vašim potrebam.

Prvič na postu?
Kar pogumno. V Termah Šmarješke Toplice vam vsakodnevno pomagajo strokovnjaki: zdravnik, prehranska svetovalka in osebni trener. Za lakoto ni časa – zaradi petih sicer tekočih, a polnovitaminskih obrokov, ter zaradi aktivnosti in terapij, ki zaposlijo misli in telo.

Varno razstrupljanje pod zdravniškim nadzorom

Ob prihodu v Terme Šmarješke Toplice se boste najprej srečali z zdravnikom kardiologom: opravili boste laboratorijske preiskave, EKG in obremenitveni test (ergometrijo). Na podlagi izvidov izvajajo tretmaje tako, da so varni za vaše zdravje.

Razstrupljanje s postom v termah je vsekakor zelo prijetna izkušnja, ki vas bo napolnila s svežo energijo. Ne gre pa pozabiti še na en pomemben učinek: dejstvo, da ste zmogli, vas bo navdalo s ponosom. Samozavestnejši in krepkejši pa boste z lahkoto kos vsakdanjim izzivom.

Vidni in hitri učinki razstrupljanja:
Več psihične in fizične energije še dolgo po končanem postu.
Svež in spočit videz.
Zmanjša se delež maščobnega tkiva v telesu.
Uravna se krvni tlak, krvni sladkor, zmanjša se nivo škodljivega holesterola in trigliceridov v krvi.
Izboljša se prebava.

Janja Strašek, prehranska svetovalka: »S postom se poveča senzibilnost za okus, zmanjša se apetit po mastni in nezdravi hrani. Zato je postenje odličen začetek, ko se odločimo za hujšanje.«

Če želite izvedeti več o programu VitaDetox v Termah Šmarješke Toplice kliknite ali pokličite Terme Šmarješke Toplice: 08 20 50 310, [email protected]

Program VitaDetox v Termah Šmarješke Toplice je hkrati izvrsten dopust in sprostitev.


Sledite nam