fbpx

Z genitalnim herpesom se ne morete okužiti na stranišču

Človeško telo, Zdravje in bolezni

Genitalni herpes lahko širimo tudi, če nimamo nobenih simptomov in ga imamo lahko, ne da bi vedeli za to.

Izdelki Glizigen

»Genitalni herpes se prenaša s spolnimi stiki ali z matere na otroka med porodom. Osebe, ki so okužene z virusoma, ki povzročata genitalni herpes (virus herpes simpleks tip 1–VHS1 in virus herpes simpleks tip 2–VHS2), so najbolj kužne, ko imajo simptome okužbe. Lahko pa prenašajo virus tudi, ko nimajo vidnih znakov okužbe,« je dejala ginekologinja dr. Nina Jančar iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Po njenih besedah so  okužbe z virusom herpes simpleks močno razširjene povsod po svetu. V ZDA ocenjujejo, da je s HSV2 okužen vsak šesti državljan in tam je HSV2 pozitivnih približno 20 % ljudi, v Evropi približno 15 %, v Afriki približno 50 %.

Direktorica podjetja Mikona Aleksandra Draškovič je izpostavila, da pri nas še vedno ostajajo tabu teme okužbe s herpes virusi na genitalnem predelu in anogenitalne bradavice. Ljudje potrebujejo še vedno preveč poguma in časa, tudi leto dni, da gredo zdravniku ali pa sploh ne gredo. Na slovenski trg smo kot rešitev dobili prvi izdelek v prosti prodaji, torej brez recepta, ki je podpora pri zdravljenju herpesnih virusnih okužb in to v zelo kratkem času, kar pomeni, da je rezultat že v treh dneh ali največ dveh tednih. Gre za izdelke Glizigen,  ki ga njihovo podjetje uvaža in je pri nas od sedaj že dostopen v lekarnah in trgovinah Sanolabor.

Med miti in resnicami o genitalnem herpesu pa je dejala, da drži, da genitalni herpes lahko širimo tudi, če nimamo nobenih simptomov in da imamo lahko genitalni herpes, ne da bi vedeli za to. Ne drži pa, da se z z genitalnim herpesom lahko okužimo na straniščni školjki.

V Sloveniji je bila prvič narejena študija o zdravljenju anogenitalnih bradavic s pripravkom glicirizinske kisline, ki jo je medijem danes prvič predstavil  dermatovenorolog prim. dr. Marko Potočnik iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Že po enem tednu je prišlo do bistvenega in delnega izboljšanja pri 86,7 %. Zdravnik je zdravljenje po dveh tednih ocenil kot zelo dobro v 80 % in dobro v 20 %.

Farmacevtka in strokovna sodelavka v Mikoni Janja Hribar je poudarila, da je Glizigen edini izdelek v prosti prodaji, torej brez recepta. Je popolnoma naraven izdelek, ki ne vsebuje mil. Ob uporabi ni agresiven, ne peče in ni problematičen ter nima znanih neželenih stranskih učinkov. Namenjeno je negi oz. podpori pri virusnih okužbah kože, kot so ravno genitalni herpes, herpes na ustnicah, afte, anogenitalne bradavice, HPV, herpes zoster (pasovec), norice in druge. Glizigen je možno dobiti v različnih oblikah, in sicer kot mazilo za ustnice, pršilo ali intimni gel. Kot je še poudarila Hribarjeva, se lahko intimni gel uporablja v vsakodnevni negi za vsakogar, prav tako je zelo priporočljiv za po kopanju v bazenu, džakuziju in savni.

Prilagamo tudi fotografije iz predstavitve nove študije in izdelka Glizigen.   

Primeri slik: genitalni herpes prej in potem (po 6 dneh)

genitalni herpes

Podjetje Mikona je zadnjih 13 let aktivno na področju distribucije namenske kozmetike in drugih izdelkov za zdravje in dobro znanih blagovnih znamk, kot so Blue Cap, Sixtus, Olivia, Hladnostiskana olja iz Sibirije in podobno. Zaradi narave dela so njihovi zaposleni tudi v tesni komunikaciji z zdravniki (predvsem splošnimi zdravniki, dermatologi in ginekologi). Direktorica podjetja je zadnja tri leta Aleksandra Draškovič, sicer v podjetju vsa ta leta. Več o podjetju in izdelkih lahko najdete na spletni strani www.mikona.si.

Več informacij:

Gsm: 041 872 491, e-pošta: [email protected]

 Izdelki Glizigen   Mikona

Na drugi sliki: Nina Jančar, Marko Potočnik, Aleksandra Draškovič in Janja Hribar, ki drži v roki sladkorni koren, ki je v glizigenu (od leve proti desni)

Več v prilogi.


Sledite nam