fbpx

Vse, kar mi daje občutek topline, umirjenosti in sprejetosti, me krepi in opogumlja

Dom & prosti čas, Zanimivo, Življenjski slog

»Naj je to moja družina, druženje z najboljšimi prijateljicami ali pa sproščajoč oddih v cosy hotelu,« pravi Tjaša Kokalj Jerala, priznana stilistka, modna novinarka in blogerka, »tisto, kar mi vzbuja občutek sidra, povezanosti in zavetja, je zame nadvse pomembno. Za te pomembne stvari, ki delajo življenje harmonično in navdihujoče, pa se velja potruditi. Vsakodnevno.«

S prijateljicama po svoje – Tjaša Kokalj Jerala


Tjašo Kokalj smo pred dobrimi desetimi leti spoznali kot miss universe, kmalu zatem pa je postala tudi vplivna modna svetovalka. V medijih in na svojem blogu tkswat.com nakazuje modne trende in svetuje, kakšen naj bo styling ob posameznih priložnostih. Odkar je postala mama dveh deklic, dvojčic, pa v rubriki Otroški peskovnik simpatično obravnava tudi radosti in pasti družinskega življenja.

Ob našem pogovoru je ravno prišla domov iz hotela Balnea v Termah Dolenjske Toplice, kjer je bila s prijateljicama Katjo in Polono na vikend razvajanju Punce, gremo me po svoje.


Tjaša, v Sloveniji ste zelo znani in vaše objave na družabnih omrežjih spremlja veliko ljudi. Kljub temu pa svojo zasebnost hranite le zase in za svoje najbližje. Zakaj in kako vam to uspe?

Moji bližnji se niso odločili za javno življenje in ne želim tega od njih zahtevati. Z možem sva se že zdavnaj odločila, da bova poskusila zasebnost ohraniti karseda zase. V medijih se želim pojavljati zaradi svojega dela, ne pa zaradi svoje zveze ali otrok. Moram reči, da so skoraj vsi novinarji zelo razumevajoči. Ko me je nosečo videla novinarska kolegica, sem jo prosila, naj ne piše o tem. In ni. Zelo pohvalno, da imajo novinarji posluh za to, da lahko ohranjamo delček življenja zase.


Novica o vaši nosečnosti je prišla v javnost res dokaj pozno, in čeprav ste nosili dvojčici, vam je uspelo pred javnostjo skriti trebušček. Kako?

Seveda bi takrat od sreče najraje vriskala na ves glas, a želela sva, da je to najino in da se z nama veselijo samo ljudje, ki so nama najbližje. Tisti, ki si drug drugemu res veliko pomenimo. V začetku so vedeli samo najini starši in moji dve prijateljici. Za Klemna se ne spomnim, ali je v prvih mesecih povedal kakšnemu prijatelju, mislim da enemu je, eden pa je kar sam uganil, ker sem zelo pametno in zelo ‘inkognito’ pustila knjigo o nosečnosti v dnevni sobi, na kavni mizici, hahaha.

Poleti sem imela kar precej delovnih obveznosti v javnosti, punčki pa sta že precej zrasli, zato sem skrbno izbirala taka oblačila, da se trebušček ni opazil. Na srečo se tudi sicer rada oblačim v udobna neoprijeta oblačila, obleke in tunike, tako da sprememba stila ni bila potrebna.

Obstaja kar nekaj pravil pri oblačenju, kako preusmeriti pozornost s trebuha na druge dele. Na primer z nakitom, ki se spušča do pasu, lepa je na primer udobna srajca in čez njo lahkotna jopica, pomagate si lahko s ‘čebulnim’ oblačenjem, to je v več plasteh.


Dvojčici sta se rodili prezgodaj, že konec 6. meseca nosečnosti. Vas je to prestrašilo?

Ni bilo prav veliko možnosti, da bi veliko razmišljala. Šli smo skozi to, dan za dnem, uro za uro, počasi, brez velikih pričakovanj. V bolnišnici smo bile deset tednov. Vsako jutro, ko sem ju šla pogledat, in vsak trenutek, ko sem bila z njima, je bil moj srečni trenutek. Za črne misli ni bilo prostora. Moja največja opora je bil mož pa tudi druge mamice v bolnišnici in moje prijateljice.


Ste s prijateljicami sorodne duše?

Prijateljic nimam veliko, ker sem oseba, ki ne mara površinskih odnosov, ampak grem ‘all in’. Tako da jih je bolj peščica, ampak so mi vse zelo drage in sem z njimi preživela že marsikaj. Skupaj smo v dobrem in slabem.

Zelo se razlikujejo, ena je bolj za štose in klepete ob martiniju, druga se giblje v modnih krogih in imava poleg drugega tudi to skupno, tretja je poleg tega, da je moja velika zaveznica, tudi oseba, s katero se ogromno smejim, s četrto si deliva najbolj skrite zaupnosti …

Tjaša ne mara površinskih odnosov, pravi, da gre ‘all in.’ Zato ima le peščico prijateljic, ki pa so si v veliko oporo.

S prijateljicama ste prišli na vikend Punce, gremo me po svoje, v hotel Balnea. Kakšen poseben razlog, da ste si vzele več časa zase?

Poznamo se že nekaj časa – s Katjo sva bili sošolki v gimnaziji, s Polono pa se poznava več kot 10 let. Resnično sem potrebovala čas zase, malce sprostitve in tudi to, da malce pocrkljam sebe in svoji prijateljici, ki sta mi še posebno v zadnjem letu in pol zelo v oporo.


Kaj ste si privoščile? V čem ste najbolj uživale?

Paket vključuje sicer dve nočitvi, ker pa sem bila prvič zdoma po porodu in sem bolj ziheraška, sem izbrala bivanje le eno noč. Smo pa v tem dnevu in pol doživele res veliko. Imele smo kar tri lepotne tretmaje vsaka (poleg masaže Življenje je lepo, ki je že v ceni paketa Punce, gremo me po svoje, smo si izbrale še nego obraza in antistresno masažo glave, ki jo vsem toplo priporočam), skoraj polnočno kopanje s kozarčkom penine, veliko časa smo preživele v savnah na strehi hotela Balnea**** superior, kjer se odpira prelep razgled po okoliških hribih in gozdovih. Sprostile smo se v turški in finski savni, ki blagodejno delujeta na telo, vmes pa malce počivale in klepetale. Bil je čudovit vikend, poln smeha in sprostitve.

Masaža Življenje je lepo je vključena v program Punce, gremo me po svoje

Sta vas deklici zelo pogrešali ali pa vi njiju? Kako se mož znajde z njima?

Z očkom sta se imeli prekrasno. Meni so vikend polepšali s fotografijami od doma, na katerih je bilo videti,  da se imajo vsi trije oziroma vseh pet (imamo še dva kosmatinca) odlično in da je ati prav tako dober kot mami. Včasih morda celo boljši, saj sta le atijevi punčki ?


Ste stilistka, pri modi zagovarjate umirjenost, eleganco, udobje … Iščete lepo tudi v ambientih in naravi?

Seveda. Povsod se iščejo navdihi, tudi modni svet jih išče. Trenutno je močan trend, da se navdihe išče v naravi. Jesenska narava v Dolenjskih Toplicah je prekrasna. Iz spa kotička na vrhu hotela Balnea je čudovit razgled na okolico, v hotelu pa so materiali prav tako zemeljskih barv, kar deluje zelo naravno in pomirjajoče. Ker se tudi sama nagibam k hygge načinu bivanja in življenja nasploh, sta mi ambient in vzdušje v hotelu Balnea izredno všeč.


Imate tudi dom opremljen v hygge stilu?

Ja, všeč mi je skandinavski slog, z detajli pa želim še bolj poudariti udobje in toplino. Ne le v ambientu, tudi v odnosih v družini in pri svojem delu. Vse, kar mi daje občutek topline, umirjenosti in sprejetosti, me krepi in opogumlja. Naj je to moja družina, druženje z najboljšimi prijateljicami ali pa sproščajoč oddih v cosy hotelu – kar mi vzbuja občutek sidra, povezanosti in zavetja, je zame nadvse pomembno. Za pomembne stvari, ki delajo življenje harmonično in navdihujoče, pa se velja potruditi, kajne? Vsakodnevno.

Ker je Tjaši pri srcu hygge, danski slog udobja in srečnega življenja, je nadvse uživala v hotelu in velnesu Balnea.

Kaj svetujete mladim mamicam, ki imajo ob družini še naporno službo in ambicije, kako poskrbeti za svojo energijo?

Ne želim biti pametna, ampak mislim, da mora vsaka mama poskrbeti za svoje dobro počutje. Seveda se razdajamo otrokom in možu, pa službi, ki te kar potegne vase, ampak če mama ni srečna, hitro začne kaj pešati. Dobro je, da si tudi mame vzamejo čas zase, ko ga potrebujejo. Ali je to kopel, dobra knjiga zvečer, izlet, šoping ali pa vikend razvajanja. In naj zato nimajo slabe vesti.


Vas lahko prosimo še za nasvet bralcem, kaj spakirati v kovček, ko se odločijo za oddih v hotelu 4* Superior, ki je namenjen dobremu počutju, sprostitvi, odklopu?

V primeru vikend oddiha bi svetovala lahkotna, udobna oblačila, v katerih se dobro počutimo. Tudi nekaj športnega, kar imamo lahko tako za čez dan kot tudi za v naravo. Pa kakšen eleganten kos za večerna druženja. Jaz sem spakirala predvsem udobna oblačila in par hlač, ki sem jih lahko oblekla tako k puloverju kot tudi k bolj elegantnemu in šik kosu.


Sledite nam