Vsa Slovenija se bo na ulicah in igriščih igrala 12. maja 2018

Dogodki, Gibanje, Odnosi, Otroški svet

Ste spomnite, kdaj ste bili nazadnje otroško igrivi? Da, ne? V vsakem primeru vas vabimo, da se pridružite igri 12. maja 2018, ko se bo na ulicah in igriščih igrala cela Slovenija. Postanite ambasador, razširite svoj glas o dogodku in prispevajte svoj košček v igralnem mozaiku tudi vi.

Slovenija se igra

Sobota, 12. maj 2018 bo dan, ko se bo na ulicah in igriščih igrala cela Slovenija. Organizatorji vabijo, da se pridružimo vseslovenskemu projektu “Slovenija se igra” in postanemo del velike zgodbe.

Vrnitev v otroštvo

Zaprite oči in pomislite na svoje najlepše in najsrečnejše spomine iz otroštva. Ste že tam? Plezate po drevesih, skačete gumitvist, kradete zemljo in se igrate s frnikolami, medtem ko vaša mama že cel popoldan pije kavo pri sosedi? In veste, da ne bo nič narobe, če boste prišli domov z odrgnjenim kolenom in luknjo na hlačah. Seveda šele ob mraku, ko bo skozi okno zavpila vaše ime. Pa ravno sredi skrivalnic, a res moram že domov? Odprite oči. Bilo je lepo, kajne?

Takšne spomine si želimo, da bi jih imeli tudi naši otroci. V društvu Naturo so naredili prvi korak in se odločili, da naredijo konec odtujenosti in zapiranju pred zunanjim svetom, konec skrivanju za ekrani in komuniciranju le preko elektronike.

Čas je, da se spet povežemo, da spoznamo svoje sosede, da skupaj ušpičimo nekaj, česar se bodo naši otroci z veseljem spominjali.

Kako bo potekal dan “Slovenija se igra”?

Vabimo vas, da se nam v soboto, 12. maja, pridružite pri organizaciji največjega vseslovenskega dneva igranja, druženja in spoznavanja, ki so ga poimenovali Slovenija se igra! Pridružite se kot ambasador, razširite svoj glas o dogodku in prispevajte svoj košček v igralnem mozaiku tudi vi.

Naj ta dan tudi z vašo pomočjo postane dan, ko se bo igrala cela Slovenija.
Dan, ko bomo spoznavali svoje sosede.
Dan, ko se bomo spet povezali in družili, kot so se nekoč naši starši.
Dan, ko se bomo vsi igrali na ulicah, dan, ko nam bo vseeno, če zmanjka elektrike in ko bomo dali telefone na stran in se posvetili drug drugemu.
Dan, ko bomo ljudje.

Bodite del tega tudi vi. Prebudimo skupaj otroka v sebi … za naše otroke!

Več o dogodku Slovenija se igra >>>

 

RSS Ustavi se!

 • Kako preko strahov do samozavesti?
  Občasno me kontaktira kdo, ki bi želel imeti boljšo samozavest in pričakuje razrešitev svoje situacije v enem samem kratkem srečanju. Seveda je to mogoče. Toda čudeži se ne zgodijo vsak dan.
 • Moja prva ljubezen
  Klečanje na zemlji me približa tej Materi kot nič drugega. Bolj jo duham, bolj jo čutim, globlje zakopljem roke v prst, bolj se ji poklonim.
 • Moja pot do izgorelosti na grafu
  ... sledi faza psihoterapevtskega odpravljanja notranjih "moram" prisil, s spoznanjem, da se je nesmiselno do konca gnati za doseganje povečini ne lastne sreče in le kratkotrajnega zadovoljstva zase, ki bo trajalo samo dotlej ...
 • Ali kava – kofein res dvigne energijo?
  Vam je znano? Po treh urah intenzivnega dela se zgodi: »Uf, zdaj pa rabim pavzo. Skodelica kave se bo kar prilegla, da si napolnim moči.«
 • Kako uravnavate čas? Člani Združenje manager za #ustavise
  Člane Združenja manager smo vprašali, kako uravnavajo čas namenjen delu in čas namenjen sprostitvi.