Vsa Slovenija se bo na ulicah in igriščih igrala 12. maja 2018

Dogodki, Gibanje, Odnosi, Otroški svet

Ste spomnite, kdaj ste bili nazadnje otroško igrivi? Da, ne? V vsakem primeru vas vabimo, da se pridružite igri 12. maja 2018, ko se bo na ulicah in igriščih igrala cela Slovenija. Postanite ambasador, razširite svoj glas o dogodku in prispevajte svoj košček v igralnem mozaiku tudi vi.

Slovenija se igra

Sobota, 12. maj 2018 bo dan, ko se bo na ulicah in igriščih igrala cela Slovenija. Organizatorji vabijo, da se pridružimo vseslovenskemu projektu “Slovenija se igra” in postanemo del velike zgodbe.

Vrnitev v otroštvo

Zaprite oči in pomislite na svoje najlepše in najsrečnejše spomine iz otroštva. Ste že tam? Plezate po drevesih, skačete gumitvist, kradete zemljo in se igrate s frnikolami, medtem ko vaša mama že cel popoldan pije kavo pri sosedi? In veste, da ne bo nič narobe, če boste prišli domov z odrgnjenim kolenom in luknjo na hlačah. Seveda šele ob mraku, ko bo skozi okno zavpila vaše ime. Pa ravno sredi skrivalnic, a res moram že domov? Odprite oči. Bilo je lepo, kajne?

Takšne spomine si želimo, da bi jih imeli tudi naši otroci. V društvu Naturo so naredili prvi korak in se odločili, da naredijo konec odtujenosti in zapiranju pred zunanjim svetom, konec skrivanju za ekrani in komuniciranju le preko elektronike.

Čas je, da se spet povežemo, da spoznamo svoje sosede, da skupaj ušpičimo nekaj, česar se bodo naši otroci z veseljem spominjali.

Kako bo potekal dan “Slovenija se igra”?

Vabimo vas, da se nam v soboto, 12. maja, pridružite pri organizaciji največjega vseslovenskega dneva igranja, druženja in spoznavanja, ki so ga poimenovali Slovenija se igra! Pridružite se kot ambasador, razširite svoj glas o dogodku in prispevajte svoj košček v igralnem mozaiku tudi vi.

Naj ta dan tudi z vašo pomočjo postane dan, ko se bo igrala cela Slovenija.
Dan, ko bomo spoznavali svoje sosede.
Dan, ko se bomo spet povezali in družili, kot so se nekoč naši starši.
Dan, ko se bomo vsi igrali na ulicah, dan, ko nam bo vseeno, če zmanjka elektrike in ko bomo dali telefone na stran in se posvetili drug drugemu.
Dan, ko bomo ljudje.

Bodite del tega tudi vi. Prebudimo skupaj otroka v sebi … za naše otroke!

Več o dogodku Slovenija se igra >>>

 

RSS Ustavi se!

 • Zgodba o uspehu
  Vsako telo je edinstveno in se drugače odziva. Moje telo je žal dolgo trpelo. Sedaj sem mu povrnila del ženstvenosti in z njim ravnam tako, kot me prosi. The post Zgodba o uspehu appeared first on Ustavi se!.
 • Če zmorem jaz, zmorete tudi vi!
  Ko predelam, postanem sama vrhunska terapevtka. Ko predelam, sedaj še ne, trenutno me misel na samomor preplavi najmanj petkrat dnevno. The post Če zmorem jaz, zmorete tudi vi! appeared first on Ustavi se!.
 • Čar dotika – ali dotik lahko zdravi in odpravlja stres?
  Kdaj smo v tej stresni, depresivni, anksiozni in z umom obsedeni družbi, izgubili zavedanje, da dotik pomirja, povezuje, zdravi, osvobaja? The post Čar dotika – ali dotik lahko zdravi in odpravlja stres? appeared first on Ustavi se!.
 • Zdolgočasena energija
  Pomislim, kako je darovanje energije pravzaprav dejanje, ki ga Sonce izvaja vse od svojega nastanka naprej. In da je prav v darovanju bistvo zadovoljstva. The post Zdolgočasena energija appeared first on Ustavi se!.
 • Strah, če ne bom ustrezal, me bodo zavrnili
  Za zdrav čustveni razvoj otrok potrebuje starše, ki se s strpnostjo in razumevanjem odzivajo na njegove čustvene potrebe in ga preko zgleda učijo kako ravnati s čustvi. The post Strah, če ne bom ustrezal, me bodo zavrnili appeared first on Ustavi se!.