fbpx

Vrhunec Nočnih tekov bo v Ljubljani

Dogodki

Športni vikend Ljubljanica, v katerega je vključen tudi 4. Nočni tek, bo v središču Ljubljane potekal od petka, 6. septembra, do nedelje, 8. septembra 2013.

Športni vikend Ljubljanica, v katerega je vključen tudi 4. Nočni tek, bo v središču Ljubljane potekal od petka, 6. septembra, do nedelje, 8. septembra 2013. Organizatorja, ŠD Povodni mož in ŠD Slovenc, pričakujeta preko 1500 udeležencev. Športno dogajanje je namenjeno družinam in posameznikom, rekreativnim in profesionalnim športnikom.

Program Športnega vikenda Ljubljanica:

Petek, 6. september 2013:

nocni_tek_slo_logo_1

16.00 CICI DUATLON za najmlajše
17.00 SUPER SPRINT DUATLON za rekreativce
18.00 9. TRIATLON LJUBLJANICA za povabljene profesionalce

Sobota, 7. september 2013:

10.00 – 11.00 Teki Povodnega moža na 400 in 800 m
11.00 – 12.00 Dvoboj tekač, kolesar, tekač
12.00 Teki Povodnega moža na 200 m in tek vozičkarjev
20.00 Telemachov družinski tek na 5 km
21.00 4. Nočni tek Ljubljanica na 10 km in 21 km

Nedelja, 8. september 2013:

10.00 2. Perskindol kolesarski maraton:
Veliki kolesarski maraton na 80 km
Mali družinski maraton na 35 km Radia Center

Prijave in prevzem startne številke

Vse prijave (tek na 5, 10 in 21 km ter Perskindol kolesarski maraton) potekajo preko obrazca, na spletni strani www.ljubljanica.net. Spletne prijave se zaključijo v petek, 6. 9. 2013, možno pa se bo prijaviti tudi na samem prizorišču, na dan tekmovanj (Prešernov trg ob Prešernovem spomeniku). Startne številke, čipe in vrečke s proizvodi sponzorjev, bo prav tako mogoče prevzeti na prireditvenem prostoru in sicer:

  • v četrtek, 5. 9. 2013 (10.00-20.00),
  • v petek, 6. 9. 2013 (10.00-20.00),
  • v soboto, 7. 9. 2013 (8.00-20.00) oz. do 30 minut pred posameznim tekom oz. kolesarsko preizkušnjo.

Novosti 4. Nočnega teka Ljubljanica

Letošnja novost 4. Nočnega teka Ljubljanica je t. i. štafetni tek na 10 in 21 km. Štafete se bodo predajale na dveh mestih, udeleženci pa bodo lahko tekli v dve, tri ali štiričlanski ekipi. Prijavljenih je že več kot 10 ekip za štafetne teke.

V sodelovanju z uradnim tekaškim partnerjem TREKSTA organizatorji ustanavljajo posebno tekaško skupino TREKSTA TEAM SLOVENIJA, ki bo združevala tako začetnike in začetnice, kot tudi tiste bolj izkušene rekreativce. Odprtih je 30 mest v tekih na 5, 10 in 21 km. Prijavitelji naj pošljejo motivacijsko zgodbo na e-naslov, ki je objavljen na spletni strani, in se potegujejo za eno od razpisnih mest. Prijava je brezplačna, poleg tega pa bo 30 tekačev teklo v prav posebnih tekaških majicah, ki jih bodo prejeli ob prijavi. Rahlo spremenjena je tekaška trasa ob Ljubljanici, ki se je podaljšala na dobrih 5 km.

Ob tej priložnosti bo na trg prvič prišla knjiga »Ustvarjen za gibanje«, avtorja Grega Hočevarja, predsednika organizacijskega odbora, sicer pa trener triatlona, vaditelj plavanja in teniški sodnik. Knjigo bo moč prelistati in kupiti po prednaročniški ceni 22 EUR ter poklepetati z avtorjem tudi na dogodku, v soboto, 7. 9., in nedeljo, 8. 9. 2013, na Prešernovem trgu.

Prometna ureditev

Za potrebe Nočnega teka bo zaprtih tudi nekaj ulic oziroma cest:

Poljanski nasip, Resljeva ulica, Miklošičeva ulica, Slovenska cesta (od Čopove do Novega trga) in sicer v soboto, 7. septembra, od 19.30 do 23.30 ure.

Spremljevalni program

Kot se za vse športne dogodke spodobi, bo tudi na Športnem vikendu poskrbljeno za zabavo. Za najmlajše na sobotnih Otroških in družinskih tekih Povodnega moža bodo poskrbeli animatorji in maskote iz Vodnega mesta Atlantis ter maskote Vzajemko in Povodni mož. Pred večernim tekom bodo za ogrevanje udeležencev poskrbeli trenerji trenerke in trenerji iz Fitnes centra Millenium. Sobotni večer bo dogajanje popestril nastop znanega 6 Pack Čukurja s svojim »Hangover projectom«.

Poleg običajnih nagrad za najboljše za teke na 10 in 21 km bo poskrbljeno tudi za tekače na 5km, ki sicer ni tekmovalni tek. Med udeleženci tega teka bodo izžrebane nagrade za najštevilčnejšo družino, najmlajšega in najstarejšega udeleženca in udeleženko.

Častno pokroviteljstvo

Častna pokrovitelja dogodkov sta Mestna občina Ljubljana (celotnega Športnega vikenda Ljubljanica) in predsednik RS, Borut Pahor (Nočnega teka Ljubljanica), ki se bo v teku pomeril tudi sam.

Serija nočnih tekov se je letos začela v Laškem, kjer so udeleženci tekli skozi hotel, v Kranju so se tekači podali skozi Prešernov gaj, v Celju so tekli skozi prenovljeno mestno jedro, »skozi mestno knjižnico”, natančneje skozi atrij, ki povezuje oba dela Osrednje knjižnice Celje. V Škofji Loki so tekli preko štirih mostov, v Velenju po prenovljenih tekaških poteh ob jezeru in krog na atletskem stadionu. Po uspešnem in prvem Nočnem teku na Vrhniki, ki je imel dobrodelno noto, pa se bliža finalni tek v seriji Nočnih tekov v Ljubljani, ki se je razvil kar v Športni vikend Ljubljanica. 3-dnevni športni dogodek v glavnem mestu ohranja tradicijo rekreativnih prireditev za vse starostne skupine z več ali manj kondicije. Najhitrejši tečejo za bogate nagrade, ostali za dušo, zabavo in druženje.

www.nocnitek.si


Sledite nam