fbpx

Vitamini in minerali v šumenkah s stevio

Novice

Prve šumenke z naravnim sladilom stevio in naravnimi aromami. Današnja hrana je zaradi hitre pridelave, globalizacije in predelave z dodanimi aditivi močno osiromašena.

Stevia_sumenkePrve šumenke z naravnim sladilom stevio in naravnimi aromami. 

Današnja hrana je zaradi hitre pridelave, globalizacije in predelave z dodanimi aditivi močno osiromašena. Tako pridelana hrana vsebuje manj hranilnih snovi in ne zagotavlja ustreznega razmerja vitaminov in mineralov, ki jih naše telo dnevno potrebuje za zdravo delovanje. Prav zato jih moramo v našo prehrano dodajati v obliki prehranskih dopolnil. Zagotovo pa so ena najbolj priročnih oblik za vnos vitaminov in mineralov šumeče tablete.

Proizvajalec Krüger, ki je eden izmed vodilnih proizvajalcev prehranskih dopolnil z vitamini in minerali, je obogatil paleto izdelkov Day by day z novimi šumenkami s stevio:

– Vitamin C
Kalcij in vitamin D
Magnezij

Razveselili se jih bodo vsi, ki morajo povečati vnos vitaminov in mineralov na čim bolj naraven način. Nove šumenke so slajene z naravnim sladilom – stevio in vsebujejo le naravne arome.

Stevia – sladkost iz naravnega vira

Stevia je izvleček iz listov Stevia Rebaudiana in je do 300-krat slajša od običajnega sladkorja. Vsebuje kar 8 glikozidov, ki so vir njene sladkosti, hkrati pa se v telesu ne presnavljajo in je zato praktično brez kalorične vrednosti. Stevia je učinkovita proti debelosti in povišanemu krvnemu tlaku. Ne vpliva na raven sladkorja v krvi in je odlično nadomestilo za umetna sladila. Prav tako ne povzroča zobne gnilobe, saj v ustih ne fermentira v karies. Nove šumenke iz Krügerja so slajene s stevio in zato so idealne za vse, ki morajo nadomestiti ali povečati vnos vitaminov in mineralov in to želijo storiti na naraven način. Tako kot druge šumenke Krüger Day by day so tudi te primerne za diabetike.

Stevia listi

Stevia listi.

Vitamin C za imunski sistem

S šumenko z vitaminom C boste v svoje telo vnesli 160 mg vitamina C in zadovoljili 200% dnevno potrebo organizma po vitaminu C. Ta ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Prav tako prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter povečuje absorpcijo železa.

Šumenke s kalcijem in vitaminom D

Z eno raztopljeno šumenko s kalcijem in vitaminom D iz Krügerja boste pokrili kar 100% dnevno potrebo po vitaminu D (5 µg) in 63% dnevno potrebo po kalciju (500 mg). Z njunim vnosom boste prispevali k ohranjanju zdravih kosti in zob. Kalcij prispeva k normalnemu strjevanju krvi, k sproščanju energije pri presnovi in k normalnem delovanju prebavnih encimov. Vitamin D pa prispeva k delovanju imunskega sistema in k normalni absorpciji kalcija v krvi. Poudariti je potrebno, da sodobno življenje botruje kroničnemu pomanjkanju vitamina D v našem telesu. Primanjkuje nam naravne sončne svetlobe, ki jo z dandanašnjim »podaljšanimi« delavniki nikakor ne uspemo pridobiti.

Magnezij za vse, ki se ukvarjajo s športom in živijo aktivno

Telo samo ne more tvoriti magnezija, zato ga moramo vnesti s hrano ali prehranskimi dopolnili. S šumenko z magnezijem boste zadostili 67% dnevni potrebi po magneziju (250 mg), ki prispeva k uravnavanju elektrolitov, k delovanju mišic ter k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Krči v mečih in napete mišice so tipični znaki akutnega pomanjkanja magnezija in prav zato se ga bodo razveselili vsi športniki in diabetiki. Nagnjenost h krčem pa se povečuje tudi s starostjo. Magnezij pripomore tudi k delovanju živčnega sistema in sproščanju energije pri presnovi.

Šumenke iz Krügerja so idealne za na pot, saj si osvežujočo pijačo lahko pripravite kjer koli in kadar koli. Eno šumenko enostavno raztopite v 2 dl vode in popijete. Hitro pripravljena pijača bo v telo vnesla pomemben vir vitaminov in mineralov, ki jih zaradi današnjega načina življenja telesu primanjkuje.

Oglasno sporočilo


Sledite nam