fbpx

Visoke petke: eleganca ali blamaža?

Novice

Hoja v visokih petkah je za marsikatero žensko lahko izziv. Včasih se koraki v čevljih s peto iz elegantne in seksi hoje spremenijo v pravo nasprotje zapeljivega drsenja in se …

Visoke-petke-eleganca-ali-blamažaHoja v visokih petkah je za marsikatero žensko lahko izziv. Včasih se koraki v čevljih s peto iz elegantne in seksi hoje spremenijo v pravo nasprotje zapeljivega drsenja in se končajo s trdim, kameljim stopanjem. Toda ali ste vedeli, da ni vedno vse odvisno od treninga ali, bolje rečeno, od navajenosti na visoke pete? Bi nam verjeli, da so za »trda kolena« lahko krive zakrčene zadnje stegenske mišice?

Kadar nam slavne manekenke ali pevke pojasnjujejo, da je trik lepe hoje v pravilni telesni drži in mehkih kolenih, se nam to zdi dokaj logično. Toda nihče nam ne pove, da je za to, da dosežemo vzravnano držo, potrebno izpolniti nekaj predpogojev: treba je imeti močne mišice trupa in razbremenjene sprednje, predvsem pa zadnje stegenske mišice.

Z masažo do elegantne hoje v visokih petkah

Gre za težavo, ki se je marsikatera ženska ne zaveda. Če želite preveriti, ali je vaša hoja v petkah nerodna zaradi zakrčenih zadnjih stegenskih mišic, lahko naredite preprost preizkus. Iztegnite roke nad glavo, nato pa se sklonite v predklon z zravnanimi koleni. Če se brez težav dotakne tal (po možnosti s celotno dlanjo, ne samo s prsti), potem bo vaša hoja v petkah seksapilna in mehka, če pa komaj približate prste tlom, je precej verjetno, da boste med hojo trde in okorne.

S pravilnim terapevtskim posegom izurjenega medicinskega maserja se te težave lahko znebite že v  dobre pol ure. Več o medicinski masaži lahko najdete na www.masaza-ogrin.si.

Oglasno sporočilo


Sledite nam