fbpx

Vi-Daylin – multivitaminski sirup za vso družino

Novice

Vi-Daylin je multivitaminsko prehransko dopolnilo, namenjeno za uporabo pri otrocih od 4. leta starosti in odraslih.

Vi-Daylin je multivitaminsko prehransko dopolnilo, namenjeno za uporabo pri otrocih od 4. leta starosti in odraslih. Priporočen dnevni odmerek za otroke, stare od 4 do 14 let Vi-Daylinali s težo od 20 do 45 kg, je pol žličke (2,5 ml) ter za mladostnike, stare nad 14 let, in odrasle cela žlička (5 ml). To zadosti dnevnim potrebam po vnosu vitaminov, ki so ključni za:

1. zdravo rast in razvoj otrok
2. boljšo odpornost in obrambo pred virusi in bakterijami
3. vzdrževanje dobrega vida
4. normalno delovanje presnove
5. normalno delovanje živčevja, mišic in srca
6. zdravo kožo, lase in nohte.

Vi-Daylin je odličnega pomarančnega okusa in prijetnega vonja, brez umetnih sladil. S kombinacijo vitaminov, ki so ključni za vzdrževanje dobrega zdravja, dopolnjuje reden prehranski vnos vitaminov.

Vloga vitaminov, ki jih vsebuje Vi-Daylin

Vitamin C je močan antioksidant, ki sodeluje pri metabolizmu beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov ter drugih metabolnih procesih. Krepi stene krvnih žil in kapilar, sodeluje pri koagulaciji krvi, krepi imunski sistem in obrambne mehanizme organizma. Je nujno potreben pri tvorbi kolagena, ki je prisoten v strukturi kosti, zob in krvnih žil.

Niacin, skupaj z ostalimi vitamini skupine B, sodeluje pri absorpciji ogljikovih hidratov, kot koencim sodeluje pri tkivnih procesih in sintezi hormonov ter uravnavanju nivojev maščob v krvi.

Vitamin B1 sodeluje pri metabolnih procesih, prebavi in absorpciji ogljikovih hidratov ter ustreznem delovanju srca in živčnomišičnega sistema. Pomemben je za rast in možgansko funkcijo.

Vitamin B2 sodeluje pri številnih metabolnih procesih ter ima pomembno vlogo pri rasti in pri ustreznem delovanju razmnoževalnega sistema. Sodeluje pri vzdrževanju dobrega vida ter zdravju kože, nohtov in las.

Vitamin B6 sodeluje pri vzdrževanju dobrega vida, metabolizmu maščob in beljakovin ter sintezi nukleinskih kislin.

Vitamini iz skupine B so del številnih encimov, ki aktivno sodelujejo pri metabolizmu beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov.

Vitamin A sodeluje pri vzdrževanju dobrega vida in podpira delovanje imunskega sistema. Potreben je za rast in zdravje različnih tkiv, predvsem kosti, kože, las, zob in dlesni.

Vitamin D sodeluje pri absorpciji in uporabi kalcija in fosforja, ki sta potrebna za ustrezno sestavo kosti in zob. Zaradi vloge pri uravnavanju normalnega nivoja kalcija in fosforja v krvi pomembno vpliva tudi na delovanje živčnomišičnega sistema.

Vi-Daylin 

Oglasno sporočilo 


Sledite nam